Scharrelei is helemaal geen scharrelei!

Ik pak altijd braaf de dozen met het opschrift ‘scharreleieren’, want ik wil natuurlijk wel eieren van kippen die lekker hebben gescharreld. Dus ik was behoorlijk ontgoocheld toen de stichting Wakker Dier aankondigde dat de term ‘scharrelei’ is gekozen tot ‘Grootste Liegebeest van 2010’!

De overheid heeft de term scharrelei verplicht voor eieren van kippen die binnen leven in een schuur met 9 kippen per vierkante meter. In de meeste andere Europese landen heten de eieren van deze kippen dan ook schuurei, grondei of bodemei!

En sommige dozen waarin de scharreleieren zitten zijn dus ronduit misleidend, met plaatjes van gezellig scharrelende kippen. Ik ben natuurlijk meteen naar onze koelkast gerend om het plaatje op onze ‘scharreleieren’ te checken, maar dat bleek keurig neutraal, met alleen het woord ‘scharreleieren’.

Maar als scharreleieren geen scharreleieren zijn, welke soort eieren moet ik dan kopen om toch scharreleieren te eten? Vrije uitloop eieren? Graaneieren?

Wat voor soort eieren koop jij?
En waar? Bij de Lidl heb ik wel eens ‘vrije uitloop’ eieren gezien geloof ik.
Of heb je zelf kippen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: