Nu ga ik alles anders doen!

Sinds de grote vakantie lijkt het wel alsof mijn rekening en portemonnee een slagaderlijke bloeding hebben. Het geld stroomt mijn portemonnee uit. Vooral mijn bezoekjes aan ebay.co.uk zijn daar schuldig aan, met als favoriete zoekopdrachten ‘sheepskin boots’ en ‘Laura Ashley skirt’.

Het bericht ‘Iemand heeft u overboden. Laat deze kans niet aan u voorbij gaan!’ doet mijn bloed koken van woede. Wie is de onverlaat die zo voordringt?! Ik was al aan de beurt! Meestal gooi ik deze mailtjes maar snel in de prullenbak, want ik zou niets liever doen dan dat stuk onfatsoen eens even laten zien van wie die rok al was! Iemand overbieden heeft iets als voorkruipen vind ik. Behalve als je het zelf doet…

Hoe dan ook, zaterdag heb ik mezelf bij mijn oor gepakt en ferm toegesproken: ‘Dit kan zo niet langer! Vanaf nu houd je een kasboek bij, en geef je geen geld meer uit.’

Ik heb een uitprintbaar kasboek gevonden, en die doe ik in mijn mooie huishoudordner. Daarop vul ik mijn dagelijkse uitgaven in.

Maar in deze moderne tijd is een digitaal kasboek wellicht nog beter, en dus heb ik ook een account aangemaakt bij Yunoo. Ik kon simpelweg mijn bankgegevens daarnaar toe uploaden, en zij maakten er prachtige taartdiagrammen van.

Toch staat de digitale versie wat verder van mij af, en om mijn gevóel voor mijn uitgaven te behouden, gebruik ik ook mijn papieren versie.

Alleen het gebruik van een kasboek schijnt je uitgaven al te verminderen! Sinds mijn moment van inkeer heb ik 4,75 uitgegeven. Drie vijftig voor een kop koffie en een ijsje voor mijn vijfwekelijkse uitje met mijn zoon Piet, en 1,75 voor een kop koffie tijdens het hardlopen. En ik heb mezelf een straatverbod opgelegd voor ebay en Marktplaats.

Maar ik vind het nu al moeilijk, en als ik niet oppas dansen mijn vingers over het toetsenbord en spellen ebay.co.uk.

Is hier iemand bekend met yunoo?
Hoe bevalt het?
Houd jij een kasboek bij?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: