Reacties

Spreekbeurt over seksualiteit in groep 8 — 14 reacties

  1. ehmmmm..... nooit???

    Ik bedoel.. een spreekbeurt, da's toch meer iets voor iemand die ergens verstand van heeft en ik mag HOPEN dat die 11-jarige dat dus niet heeft....?

    Er zou hooguit een begin kunnen worden gemaakt met de voorlichting vanuit de school zelf.. (Of loop ik nu hopeloos achter en hebben ze dat reeds in groep 3 gehad?)

    m.a.w. als spreekbeurt op de basisschool is dat dus nooit een goed idee.. ik vind 't dan ook vreemd dat de leraar hem niet op andere gedachten heeft gebracht?

  2. Een beetje vreemd onderwerp voor een spreekbeurt. Mochten de kinderen zelf een onderwerp aandragen of had de leerkracht een aantal onderwerpen voorgesteld ? In ieder geval vreemd en ik zou zo denken je krijgt allerlei spookverhalen als een 11 jarige hierover gaat vertellen.

  3. Ik vind ook niets mis met het bespreken van seksualiteit. Al vind ik wel dat je de nodige vraagtekens mag plaatsen bij de beweegreden van de leerkracht om het door een jongen van elf te laten doen. Wordt de spreekbeurt vooraf met de leerkracht door genomen? Zodat er bekend is wat voor soort informatie er verstrekt zal worden. Dat zou ik toch wel van te voren willen weten.

    Liefs, Haagje

  4. Ook ik vraag me af of het kind zelf voor het onderwerp mag kiezen of dat de leraar de onderwerpen heeft gekozen en vervolgens heeft toebedeeld aan de leerlingen. Wij mochten altijd kiezen over welk onderwerp we het wilden hebben en de leraar keek dan of het goed genoeg was. Weet nog goed dat ik maanden aan een spreekbeurt over de boerderij had gewerkt. Cijfer een zes. Toen ik in groep 8 's morgens om 6 uur wakker schrok en me realiseerde dat ik die ochtend een spreekbeurt moest doen en ik alle boeken die ik kon vinden over astma heb meegegrist naar school en mijn medicatie en mijn ervaringen ermee dus aan de kinderen heb verteld, Heb ze o.a. met een rietje in de mond de trap op laten lopen toen kreeg ik een 9. Op dat moment kwam ik er wel achter dat het niet uitmaakt hoeveel tijd je aan iets besteed, maar wel dat je spreekbeurt of opdracht eruit moet springen wi lje goede cijfers halen

  5. Och, dat ventje wil shockeren, en pakt meteen de koe maar bij de horens. Het is tenslotte een onderwerp wat veel kinderen spannend vinden, juist omdat het zo vaag is. Als je daar dan als 11-jarige een spreekbeurt over doet lijk je wel een specialist, en dan bèn je toch stoer! Zoiets misschien.Als het een beladen onderwerp is voor dat kind zal hij er zeker geen spreekbeurt over houden lijkt me!

  6. Dat lijkt mij toch sterk, vast een opscheppertje dat de hele groep op wil jutten. En dan later zijn spreekbeurt keurig over konijntjes gaat houden haha! Of een heel rare leraar..in dat geval zou ik eens met hem of haar gaan praten!
    Hoe is het afgelopen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder