Siliconen bakvorm versus blik

Ineens overviel het mij: de innerlijke drang een cake te bakken! Dus ik rukte alle ingrediënten uit de kast en ging aan het werk.

Ik twijfelde even tussen mijn siliconen cakevorm van de Action, en de meer solide, blikvorm van de Blokker. De blikvorm vereist invetten, en bekleden met bakpapier, dus ik koos de makkelijke weg en pakte de siliconenvorm.

Maar hoewel de siliconenvorm keurig rechthoekig is, komen mijn cakes daar altijd uit alsof ze tientallen kilo’s zijn aangekomen. De vorm is niet stevig genoeg om haar rechthoekige gestalte te behouden.

Nou vraag ik me af: is dit omdat het een goedkope vorm is van de Action, of doen alle siliconenvormen dat? En zitten in dit soort vormen van die enge ‘weekmakers’?!

Kortom: wat is beter en gezonder? Een siliconen bakvorm, of een blikken bakvorm?

Heb jij veel bakvormen?
Wat voor materiaal heeft jouw voorkeur?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: