Rekeningen betalen

Vrijdag vielen er twee blauwe enveloppes in de bus voor mij, met daarin voorlopige aanslagen. ‘Het te betalen bedrag moet op 27 oktober 2010 op de rekening van de Belastingdienst staan,’ stond er bij.

Nou, dat hoeven ze mij geen twee keer te zeggen: ik greep onmiddellijk naar mijn bankpasje en begon, met zwaar gemoed, mijn spaarrekening te plunderen om de Belastingdienst tevreden te stellen.
‘Dat moet je niet doen!’ vond Floris. ‘Je moet niet altijd haantje de voorste willen zijn. Je moet pas op het laatste moment betalen, dan had je nog lekker rente kunnen trekken!’

Hoewel Floris in theorie wellicht gelijk heeft, kan ik daar niks mee. Dat geld voelt toch al niet meer als ‘van mij’, en dus ben ik het liever kwijt dan rijk. Ik betaal mijn rekeningen het liefst stante pede, dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Het geld dat ik dan heb, hèb ik tenminste ook echt! Ik wil mezelf beslist niet rijk rekenen.

Hoe denken jullie over rekeningen betalen?
Betaal je meteen?
Heb je een vast moment waarop je alle rekeningen in één klap betaalt?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: