Keizer, koning, Bedelaar

‘s Ochtends moet je eten als een keizer, ‘s middags als een koning, en ‘s avonds als een bedelaar.’ Als kind las ik dit in een kinderkookboek, en ik ben het nooit vergeten. Maar helaas eet ik juist ‘s óchtends als een bedelaar, tussen de middag als een koning, en ‘s avonds als een keizer. Alleen de koning doe ik goed!

Als ontbijt nuttig ik één à twee boterhammen met hagelslag, de lunch bestaat uit een tosti, petit pain of boterham met kaas, en ‘s avonds gooi ik alle remmen los en geniet van een grote warme maaltijd. Precies verkeerd om dus.

Toen ik nog een jong basisschoolmeisje was, aten we tussen de middag altijd warm, en ‘s avonds brood. Dat was dus al een stukje gezonder. De afgelopen drie weken hebben we wel op woensdag, tussen de middag, al warm gegeten. Mijn oudste dochter Maartje (15) had al vrij van school, en de andere vier kwamen rond 12.30 thuis.

Maar normaliter is de grootste maaltijd aan het eind van de dag. Ik troost me met de gedachte dat we wel relatief vroeg warm eten, namelijk om vijf uur.

Voldoe jij aan het bedelaar-, koning-, keizerprincipe?
Wat is jouw volgorde?
En hoe laat eet je warm?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: