Waslijn of droogmolen?

Nu Floris in een vlaag van snoeidrift het kastanjeboompje dat onze tuin sierde, en tevens dienst deed als paal voor de waslijn, met de grond gelijk heeft gemaakt kan ik nergens mijn was ophangen! Verlangend kijk ik naar de stralende zon, en blauwe luchten: ideaal om de was te laten drogen.

Er moet dus een nieuwe waslijn komen! Maar nou vraag ik mij af: wat is handiger, een droogmolen of een waslijn. Wat betreft de prijs is een waslijn natuurlijk stukken goedkoper. Maar bij de Aldi hebben ze zaterdag een droogmolen in de aanbieding voor zo’n 35 euro. Zou dat een oplossing zijn? Bij de Marskramer verkopen ze Brabantia droogmolens voor wel 79 euro; een flink prijsverschil dus.

Ooit heb ik me ook nog wel een beholpen met een droogrek wat je kunt neerzetten, maar dat biedt niet genoeg ruimte.

Wie van jullie heeft een waslijn of juist een droogmolen?
En wat bevalt het beste?
En heeft iemand ervaring met de Aldi droogmolen?

Comments

 1. Ik heb een droogmolen en ben er zeer tevreden over. Neemt weinig plaats in maar je kunt er veel op kwijt.

  Ik heb voor ´s winters een rekje op zolder, maar dat haalt het echt niet bij de droogmolen.

 2. Een droogmolen kan je inklappen en waslijnen blijven natuurlijk altijd hangen. Je kan er veel op kwijt. Ik heb hem nog niet gebruikt maar ik heb een 2e hands droogmolen van een vriendin overgenomen. Een brabantia. Ik gooi wel vaak de sokken in de droger. veel te veel knijpers nodig met een gezin met 5kids…

  Nelly

 3. Ik heb waslijnen want ik heb geen plek voor een droogmolen. Zou ik wel willen trouwens, kan heel veel was aanhangen aan zo’n droogmolen.

 4. hmm ik ben voor waslijn, k ben van het snelle werk en steeds sjouwen met een droogmolen in en uit de schuur en in en uitklappen, hmm nee das dan net weer een brug te ver voor mij …als luie huis vrouw.
  daarbij als we van het starnd terug komen des zomers gooi ik alle starndlakens ook even over de lijn om te drogen en het zand er uit te laten wapperen….
  en je 2pers dekbedhoes is ook martelen op de droogmolen lijkt me…

 5. Ik heb een droogmolen, en hij was volgens mij maar 15 pond ofzo. Anders even op marktplaats kijken?

 6. ik heb waslijnen tussen de 2 muren hangen. maar dan wel van die waslijnen die je in rollen zeg maar.
  ze worden ook veel gebruikt in badkamers geloof ik.
  Ze zijn van leifheit.. en er kan heeel veel was aan opgehangen worden en ben ik klaar. dan rol ik de lijnen in en heb ik alleen 2 kastjes aan de muur hangen.

 7. Ik ga voor de waslijn, alleen al omdat het er zo gezellig uitziet 😉 De was doen is niet een van mijn favoriete klussen. Maar een wasje lekker aan de lijn zien wapperen geeft mij goed gevoel.
  Kijk eens op http://balkonsmetwasgoed.web-log.nl
  Ik word er iedere keer blij van…

 8. Ik woon op een appartement dus gooi alles in de droger.
  Maar als ik moest kiezen, dan zou ik voor een molen gaan. Die draaien zo leuk mee met de wind 😀

  En je hebt meer meters op een kleiner oppervlakte, vind ik er beter uit zien.

 9. Ik heb altijd droogmolens. Neemt weinig ruimte in beslag. Maar ik ben het wel met Sillie eens, van het opruimen iedere keer komt vaak niet veel. Maar wij hebben hem dicht bij het terras en dan is het ook wel eens lastig als je buiten wilt zitten. Met andere woorden; wat is wijsheid?
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 10. Droogmolen, en ik ruim hem nooit op, veel te veel gedoe. Ik klap hem niet eens in,erg he.

 11. ik ga voor de waslijn !
  daar kunnen veel grotere stukken op !

  maar wat jammer van dat boompje zeg!

 12. Een droogmolen. Kan altijd weg als het moet. Ik laat hem altijd staan,( te lui) maar heb er wel een hoesje om. Dan blijft hij schoner en langer goed.
  Ik heb geen ervaring met de molen van de Aldi, maar er komt toch veel gewicht te hangen aan zo’n molen. Goed kijken of hij stevig genoeg is.

 13. Ik heb al jaren een gekregen Brabantia droogmolen en die bevalt goed. De lijnen beginnen nu wat slijtage te vertonen , zomers kun je de droogmolen ook nog gebruiken als parasol!
  Groet Thea

 14. PS Ik ruim de droogmolen meestal alleen maar op als er een week regen wordt verwacht ofzo, ik ga echt niet na elke was met dat ding lopen slepen…Dan zou het veel te veel werk zijn.

  Het voordeel van een molen t.o.v. een waslijn is, dat je op dezelfde plek kunt blijven staan met je wasmand, en de lege kant van de droogmolen naar je toe draait. Mat een waslijn had ik vaak het probleem dat de lijn aan de zijkanten te hoog en in het midden te laag hing, en ik moest telkens een stuk slepen met mijn wasmand.

 15. Waslijn ! Wat een leuke site is balkon met wasgoed zeg ! Hele leuke tip Dorine. Als ik in de trein zit, maken inderdaad die wasjes aan lijnen mij op 1 of andere manier blij. Het doet me wat.

  Margreet

 16. Tineke Suanet says:

  Ik heb een inklapbare droogmolen voor aan de muur en dat bevalt mij uitstekend. Er zit een hoes omheen dus zo opgeklapt en netjes opgeborgen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: