Zakgeld geven

Posted november 2, 2009 in Opvoeding / 0 Comments

Volgens het Nibud doen ouders het helemaal fout: ze beginnen te laat met zakgeld geven, en als ze het dan doen, springen ze bij als het op is.

Maar het Nibud gaat er iets aan doen: op maandag 2 november 2009 starten ze met een financiële opvoedingscampagne. En als je het helemaal niet meer ziet zitten kun je de gratis hulplijn 0800-2212121 bellen.

Ik herken me wel in het verlangen bij te springen. Laatst kwam mijn zoon Jan (12) een euro te kort voor een usb-stick van 10 euro, en ik moest echt op mijn tong bijten om niet te zeggen: ‘Mama schiet het wel even voor.’

Maar blijkbaar moeten kinderen keihard oplopen tegen het feit dat ergens geen geld voor is, en als ouder bewijs je je kind dus feitelijk geen dienst door bij te leggen. In tegendeel.

Niettemin, het is een wonder dat ik mijn tong nog heb, zo groot was mijn verlangen mijn zoon een plezier te doen.

Maar soms moet je voor het plezier op de lange termijn gaan, niet de korte termijn.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.