Moeder heeft een gemiddeld repertoire van 9 gerechten

De gemiddelde moeder heeft een basis van 9 gerechten waar ze op terug valt om haar gezin te voeden. Dat blijkt uit een rondvraag bij 4.000 Britse gezinnen. Spaghetti komt het vaakst op tafel.

Negentig procent van de moeders geeft toe bijna elke week hetzelfde te maken. Een kwart serveert dezelfde maaltijd zelfs altijd op dezelfde dag. Twee op drie vrouwen voelt zich daar schuldig over.

Het klaar maken kost de gemiddelde moeder 35 minuten. Snel klaar is het belangrijkste criterium, gevolgd door het plezier en de smaak. Gezondere maaltijden die langer duren om klaar te maken worden aan de kant geschoven.

De kieskeurige kinderen maken experimenteren ook al niet gemakkelijk. 8 op tien vrouwen kookt twee of meer gerechten per dag om aan iedereen tegemoet te komen. Een kwart zegt altijd hetzelfde te maken omdat de kinderen niets anders lusten, en vier op tien geeft toe ‘op veilig te spelen’.

Eén op drie moeders zegt geen geld en tijd te willen verspillen aan iets waarbij de kinderen toch hun neus gaan optrekken. 44 procent zegt geen tijd te hebben om te experimenteren.

Toch heeft de gemiddelde moeder acht kookboeken in huis, waaruit ze zo’n vijf recepten heeft geprobeerd.

Dit zijn de gerechten die ik zeer regelmatig klaar maak:

 1. spaghetti met tomatensaus
 2. spaghetti met tonijn en doperwten in een witte saus
 3. boerenkool met magere spekreepjes en unox rookworst
 4. hutspot met magere spekreepjes en unox rookworst
 5. zuurkool met magere spekreepjes en unox rookworst
 6. bloemkool, aardappels, vlees
 7. broccoli, aardappels, vlees
 8. winterpenen, aardappels, vlees
 9. sperciebonen, aardappels, vlees
 10. nasi met zo’n nasi groentepakket
 11. bami met bamigroentepakket
 12. aardappelballetjes uit de oven met vissticks en doperwten uit een pot
 13. farfalle met spinazie, magere spekreepjes, en roomkaas
 14. lasagne
 15. bruine bonensoep
 16. groentesoep met broodjes kaas

Valt me niet tegen! Dat is toch zeven meer dan de gemiddelde Engelse moeder.

2 Responses to Moeder heeft een gemiddeld repertoire van 9 gerechten

 1. sluit mij bij bovenstaande aan, is absoluut waar, mag best gezegd worden eens toch 🙂
  Mij lijkt een gemiddelde van 9 wel erg weinig,nu staan de britten vaak niet echt bekend om hun heerlijke keuken…. hetzelfde onderzoek zou in italie of frankrijk wellicht anders uitkomen.En in nederland hopenlijk ook :-).
  Er zijn zoveel heerlijke dingen te bedenken om te koken juist voor kinderen.( heb jaaaaren goed gescoord met een groene komkommer/augurk krokodil naast ehmm eigenlijk alles 🙂 )
  Maar soms ja kunne de kinderen wel zeuren, maar ik kook een dag per week iets, waar ik zelf zi in heb nieuw,pittig,vis,inktvis,soja, you name it… en denk ze kunnen het eten of niet( dan nemen ze maar een extra toetje die dag) en eh ze zien er heus allemaal goed gezond uit 😀 en oudste(puber) begint het zelfs verlangend naar uit te zien …
  gr sillie

Leave a reply

CommentLuv badge