Geprobeerde middeltjes

Zinkzalf
Wartner
Betadine
Thuja (olie)
Alchohol
Aloe vera gelly
Aloe propolis creme
Laten wegbranden bij huisarts
Calendula zalf
Tretinoine
Tamarix gallica gemmae
Aanstippen met stikstof
Fucidin
Bach Rescue Creme
Sudocrem
Dutimon poeder
Nestosyl
Kiemplant

 

4 Responses to Geprobeerde middeltjes

 1. Ik zie heel veel reacties, maar waar ik me erg kwaad over maak is dat huisartsen zeggen, ach niks aan te doen, gaat vanzelf over, maar wat ze niet begrijpen is dat het gwoon lastig en ontsierend is.

  Ik zie heel veel huismiddeltjes voorbij komen, waar ik bij sommige toch echt mn vraagtekens bij heb.

  sudocrem is trouwens gwoon zinkzalf en calendula en alcohol hebben alleen een indrogend en ontsmettend effect, voorkomt wel littekenvorming omdat het niet zo gauw gaat ontsteken.

  weten de meeste eigenlijk waardoor wratten ontstaan?

  Het word veroorzaakt door een virus
  de huismiddeltjes die dan het meest logisch zijn, zijn thuja, tea tree en betadine want die zijn allemaal o.a virusdodend en ontsmettend.

  Ik zag staan dat iemand het elke dag aanstipte met betadine, maar dat is erg omslachtig.

  Bij de meeste (goede) drogisten of apotheken is er betadine scrub verkrijgbaar. hier kan je je dan mee wassen (liefst dan ook weer elke dag maar hoeft niet) ook de andere gezinsleden kunnen dit doen om te voorkomen dat zij het ook krijgen.

  Het mooie hiervan is dat als de wratjes open worden gekrabt het door de onstmettende werken ook niet gaat ontsteken en er dus minder kans is op littekenvorming.

  ga het daarom ook niet uitknijpen!! want dan besmet je dus ook weer andere delen van de huid en waarschijnlijk ook jezelf.

  Het beste zou eigenlijk nog zijn dat we ons niet zomaar door huisartsen laten afschepen. sta er gwoon op dat als je ze weg wilt hebben dat de arts er wat aan doet.
  Het kan inderdaad gwoon weg ge’lepelt’ worden dus waarom zou de huisarts dat niet doen? daar betalen we toch ziektekosten voor?

  groetjes van een drogiste

 2. De oplossing tegen waterwratjes is een kuurtje van vitaminen C pilletjes. Geef je kind twee weken 10 tot 15 pilletjes per dag en je zult zien dat ze na een tijdje allemaal uitdrogen en niet meer terugkomen. Te veel vitaminen C is niet schadelijk, dat plas je namelijk uit. Bij mijn kind heeft het geholpen en bij iedereen die dit ook geprobeerd hebben is het gelukt. DUS ECHT EEN AANRADER. Succes

 3. @MoontjevdM: Mijn zoontje heeft ook last van waterwratjes en ben naar de huidspecialist geweest. Zij raadde aan om het zo te laten omdat deze toch verdwijnen. Mijn zoontje vindt het wel lastig daar zijn klasgenootjes hem er wel eens met plagen. Ik zal je raad opvolgen en hem eens een vitamine C-kuur laten volgen. Als ze dan verdwijnen, had ik het al veel vroeger moeten doen!! Bedankt voor de tip!! Gr Els

 4. Hoi allemaal,

  mijn zoon had al een jaar lang last van waterwratjes.
  Ik las op het internet over de vitamine C tabletten en ben er 4 dagen geleden aan begonnen. Ik heb vitamine C 1000 mg en hij krijgt er 2 op een dag bij het eten.
  Ik laat hem ze kapot bijten omdat het nog al mega tabletten zijn, maar je kunt ook bruistabletten nemen.En nu is al de helft van zijn wratjes aan het indroogen en aan het wegtrekken had ik dit maar eerder geweten . Het is echt een super middel, maar je moet het niet te lang geven want er is wel een verhoogde kans op nierstenen en diarree. Dit is een stukje tekst vanhttp://www.food-info.net/nl/national/ww-grapefruit.htm#A8
  Teveel vitamine C kan ook schadelijk zijn. Bij hoge doseringen (meer dan 1000 mg vitamine C) kan diarree optreden. Hoge doseringen vitamine C kunnen tevens zorgen voor een verhoogde oxaalzuur uitscheiding met de urine met als gevolg een verhoogde kans op nierstenen . Vitamine C wordt namelijk onder andere als oxaalzuur met de urine uitgescheiden. De maximaal veilige dosis uit de voeding én voedingssupplementen is 2000 mg per dag voor volwassenen.
  Zoek er google maar een beetje op af dan kan je het vinden.

  Ik lees overal dat je 10 tot 15 vitamine C pilletjes moet nemen Ik neem aan dat dat die 60 mg pilletjes zijn. Als dat zo is kan je net zo goed 1 of 2 van de 1000mg nemen want dan zit je aan de zelfde hoeveelheid mg en kinderen vanaf 3 jaar mogen de 1000mg slikken staat op de pot.

  Groetjes Kim

Leave a reply

CommentLuv badge