Nieuwe weegschaal: vintage model

medisana weegschaal

Een half jaar geleden kocht ik een digitale weegschaal met een geheugen en de capaciteit om het vetpercentage te meten. Het klonk heel goed, maar in de praktijk deed hij het om de haverklap niet.

Medisana retro weegschaal

Uiteindelijk was ik het zo zat dat ik een ouderwetse weegschaal heb gekocht, zonder batterijen: een medisana retro weegschaal.

Het is wel even wennen dat ik zelf de kilo's en grammen moet aflezen, maar verder is het veel handiger. Nooit meer dat gezeur over lege batterijen gebruiksaanwijzingen die ik niet snap.

Hier ga je gewoon op staan en klaar! Ik gebruik hem zelf denk ik 1 keer per maand als ik er aan denk. Maar de bedoeling is dat mijn man hem vaker gaat gebruiken.

Leestip: digitale keuken weegschaal

Wat voor soort weegschaal heb jij?

Vergelijkbare berichten

18 reacties

  1. Ik heb zo'n zelfde model, maar dan van het merk Seca. Ik ben ook niet gecharmeerd van die digitale producten vanwege het hoge irritatiegehalte. Als je ze nodig hebt zijn de batterijen leeg of door het weinige gebruik dien je ze te resetten waarbij je dan weer de gebruiksaanwijzing nodig hebt die je dan eerst weer moet gaan zoeken. Dit soort producten belanden bij mij uiteindelijk dan ook altijd bij het grofvuil onder de categorie misaankopen.

  2. Ook voor mij geen digitale weegschaal meer, mijn ervaring met dat ding is hetzelfde, batterijen leeg en een hoop ergernis, dus weg ermee.
    Nu heb ik een heel simpel en goedkoop ding en het maakt niet uit of hij exact ge-ijkt is, het zal geen kilo's schelen en je ziet er toch wel mee of je al dan niet bent aangekomen.
    Hoewel mijn broeken mij dat eerder vertellen....:P

    Groetjes Lily

  3. Ik heb ook een gewone personenweegschaal. Gewoon omdat die dingen een eeuwigheid meegaan. Ik heb wel een digitale uiterst precieze keukenweegschaal. Die heeft me nog nooit in de steek gelaten en ik heb er ook nog nooit batterijtjes in hoeven doen, realiseer ik me nu ineens. Is dat mazzel hebben? Ja vast wel :-)

  4. Ik heb nog een op batterijen maar ben zogauw de batterijen leeg zijn koop ik ook een mechanische. Die van jullie is erg leuk!

  5. Die is mooi!! Mijn ouders hebben ook zo'n weegschaal en ik weeg daar minder dan hier thuis dus prima apparaat haha. Goede keuze hoor!

  6. Hebben ook net weer een nieuwe gekocht wel een digitale omdat ze geen ouderwetse hadden. maar ook hier continu struggles met error. Hopelijk houdt deze het wel langer vol

  7. Een oranje analoge weegschaal, ooit oud gekregen!
    Ik weet dat hij ruim 2 kg te weinig weegt, doch wegen is voor mij om mijn gewicht in de gaten te houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.