Reacties

Hoeveel kost een oppas? — 33 reacties

  1. Ik heb nooit gebruik gemaakt van een oppas en zal dat ook niet doen. Ik vertrouw mijn dochter echt alleen toe aan een paar mensen. Ik heb wel zelf vroeger en een paar jaar terug oppas gedaan en dan deed ik als extra wel het huishouden erbij omdat ik me anders als de kleine sliep ook verveelde, dan maak ik me liever nuttig.

  2. Wij hebben tot nu toe altijd mijn vader, een van mijn zussen of een goede vriend van ons kunnen inzetten als oppas. Ik had dus geen idee wat je betaald voor een oppas

  3. Ik geloof dat wij vier of vijf keer een oppas hebben ingehuurd. Ik ben niet zo uitgaanderig 's-avonds. We betaalden toen €4 of €5 per uur.
    Nu woont mijn moeder vlakbij dus is het helemaal niet meer nodig gelukkig :)

  4. Toen wij 's avonds nog oppas nodig hadden betaalden we ongeveer 3,50 per uur. Dat was dan 's avonds als de kinderen al in bed lagen of bijna gingen, een buurmeisje van een jaar of 16 paste dan op. Prima tarief lijkt mij voor tv kijken en chips eten.

  5. Mijn dochter heeft veel opgepast en werkte het vaakst bij iemand die nachtdienst had en erg blij was met haar, ze bleef dan natuurlijk gewoon slapen en het was voor haar als de kinderen erg leuk altijd. De vrouw had geen familie of andere goede kennissen op dat moment in de buurt, dus ik was ook nog eens een soort vraagbaak/achterwacht. Eenmaal ben ik ook met een ziek kind naar de EHBO gegaan.
    Wat ze per uur kreeg wet ik niet meer, was waarschijnlijk per week.

  6. Ik betaal 15 euro per avond, meestal is dat dan van half 8 tot 11 uur - half 12. Betaald tv kijken en chips kijken aangezien mijn dochter een goede slaapster is.

    Overigens doe ik steeds vaker de babufoon naar de buren. Mijn buren hebben nog nooit iets gehoord behalve af en toe een snurkje of kreuntje... Eén keer zijn ze mijn huis ingegaan omdat ze iemand hoorden lopen.

    Maar dat was ikzelf die thuis kwam, haha.

  7. Ik heb vroeger vele uren opgepast op mijn neefjes, nichtjes en buurkinderen en kreeg vaak niet meer dan 3 euro voor een avond, een zak chips en een huurfilm van de videotheek. Dat was prima! Want ik vond 't heerlijk om met die kids bezig te zijn, ze in bed te stoppen, ze voor te lezen en vervolgens lekker op de bank te kruipen met een spannende film. Ik schrik wel van deze tarieven en vind de tarieven die het Nibud adviseert best heel hoog. Al snap ik ook dat deze tarieven niet gebaseerd zijn op 14 en 15 jarige meiden.

  8. Ik weet dat toen ik begon ik 2,50 euro per uur verdiende. Dat was wel toen ik nog echt jong was. Vanaf mijn 17e verdiende ik 5 euro per uur. Hoefde verder ook niks in huis te doen, dus voor twee uurtjes met de kinderen spelen en daarna tv kijken vond ik het wel prima!

  9. Wow, ik dacht dat een oppas veel duurder was dan die prijs! Dat valt wel best goed mee dan. Ikzelf ben 20, en denk nog niet aan kinderen dus heb er nog geen ervaring mee. Ik hoop dus dat de prijzen later ook zo blijven :)

  10. Ik ben zelf oppas geweest. Vond het lastig een tarief te bepalen, vooral aangezien ik een gediplomeerd leidster was toen ook al. Ik had verschillende gezinnen met verschillende tarieven.

  11. Ik heb nog nooit een oppas voor mijn dochter gehad (ja familie dat was gratis), maar ik pas zelf wel regelmatig op en krijg dan tussen de €6 - & €9 per uur

  12. Leuk om alle reacties te lezen :) wij betaalden tot nu toe altijd 2,5 tot 3 euro per uur en dan liggen de kinderen in bed en die worden nooit wakker. Nu wil ik het tarief eigenlijk wat verhogen want beide oppassen zijn inmiddels bijna student en onze jongste blijft nu ook thuis en die vraagt wel de nodige aandacht.

    • Ik kan me best wat voorstellen bij dat tarief als de kinderen toch in bed liggen. In zo'n geval hoeft de oppas eigenlijk maar te zitten, en kan huiswerk maken of tv kijken.

  13. Wij hebben de oma's die oppassen door de week, maar in het weekend maken we gebruik van een oppas. Het gaat om twee kinderen van 3 en 6 jaar.
    Soms liggen ze al in bed en soms legt de oppas ze in bed.
    De oppas is nu net 15 maar een fijne, betrouwbare meid. Wij betalen haar 4 euro per uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder