Reacties

Ken jij de valkuil van de verzonken kosten? — 13 reacties

  1. Ik weet niet of die reparatie van de auto verzonken kosten zijn, ik heb in ieder geval geen ander autootje voor 2000 euro.
    Brommobielen zijn "in" en daardoor belachelijk duur, zelfs 2-de hands.
    De garage van Bas lijkt mij ook een dure vink en ook dat is een punt: de ene garage is de andere niet en als je er zelf geen verstand van hebt, kan makkelijk het vel over de oren gehaald worden, iets wat ik zelf heb meegemaakt en nu gelukkig wel een goede en eerlijke garage heb.

    Op een of andere manier vind ik de voorbeelden niet zo treffend voor "verzonken kosten", want een vriend kan het een waardeloze film vinden, maar zou jij dat ook vinden?
    Ieder een eigen smaak nietwaar, ik kijk naar films en series, waar een ander misschien niets aan vind, maar die ik superleuk of mooi vind...

    Achter een andere rij aansluiten bij de kassa heeft ook weinig nut, want als een klant voor jou in die nieuwe rij wat problemen heeft met wat dan ook, ben je net zoveel, zo niet meer tijd kwijt dan dat je in de oude rij was blijven staan.
    Geduld is een schone zaak ;)

    Ik kan me dan ook niet zo goed iets voorstellen bij verzonken kosten, wel bij teleurstellende aankopen, zoals bv mijn combi wasmachine als ook mijn koel\vries-combinatie, die te klein blijkt.

    Groetjes Lily

  2. Ja, met een auto is het zo lastig om te bepalen wanneer je beter een andere kunt kopen of toch maar een reparatie. Wisselen in een wachtrij heb ik vaak goed gedaan, maar het leverde vaak niet veel op. Als de rij ongeveer even lang is, ga ik naar de kassa waarvan de cassiere het aardigst vind of de persoon voor mij en hoeveel zit er in de karren :-)
    En die bioscoopkaartjes, wie zegt dat ik die film niet leuk zou vinden. Ik ga trouwens al jaren niet meer naar de bioscoop omdat ik al die indrukken niet kan verwerken. Toevallig zitten manlief en zoons nu gezellig met zijn drietjes in de bioscoop. Gebeurt niet vaak dat ze alledrie dezelfde film willen zien. Meestal gaat mijn man alleen met de oudste.

  3. Ik heb last van de verzonken kosten bij de spullen in mijn huis ik kan niets weggooien omdat ik weet dat ik er voor betaald heb. Ondertussen kost het dan veel moeite om de boel netjes en aan kant te houden en lees ik jaloers mee op de blog van Valhalla. Wie weet misschien ooit ????

  4. Ik begrijp het idee, maar de voorbeelden sluiten niet echt op mij aan. Ik heb geen auto, kan goed inschatten of het zinnig is om iets te laten maken of nieuw te kopen en heb alle tijd en laat dus vaak iemand met minder voorgaan in de rij. Daarbij zijn de rijen minimaal omdat ik weet op welk moment een bepaalde winkel het wat rustiger heeft. Ook een reden dat ik doorgaans niet naar een AH ga.

    Daarbij kan ik erg veel zelf repareren, met het voordeel dat het dan beter is dan daarvoor. Ik vind repareren ook leuk. Ergens een nachtje over slapen doet ook wonderen.

    Toch zal ook ik wel eens een onhandige keuze maken omdat ik ergens al tijd en/of geld in heb geïnvesteerd. Waarschijnlijk overkomt dat iedereen wel eens op zwakkere momenten.

  5. Mooi artikel en ik denk dat we er allemaal wel eens last van hebben. Zou dit ook opgaan voor relaties? Als je al zoveel in iemand hebt geïnvesteerd dat je dan tegen beter weten door blijft gaan, omdat je dit en dat al hebt gedaan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder