Stalraam spiegel gevonden!

stalraam spiegel

Tijdens één van mijn middagwandelingen zag ik bij een huis een stalraam spiegel. Ik vond 'm helemaal leuk, maar vergat het vervolgens weer.

Tot twee weken geleden!

Stalraam spiegel Kwantum in de folder gezien!

Toen zag ik een stalraam spiegel in de folder van de Kwantum staan. Hij kostte 18,- en ik besloot mijn slag te slaan.

Nu hebben we in onze gang eindelijk een goede spiegel. En ik vind hem daar prachtig passen, aangezien ons huis oorspronkelijk een boerderij was.

Kijk hier is tie:

stalraam spiegel Kwantum

Het lijkt net alsof je er dwars door heen kijkt, maar dat komt dus doordat het een spiegel is ; ) Het viel overigens nog helemaal niet mee om die spiegel te fotograferen zonder dat ik zelf, als fotografe er ook bij op kwam.

Maar het is gelukt.

Stalraam spiegel Action

TV in de keuken

Toen we naar het platteland verhuisden, hingen we een tv in de keuken op. Daar keken destijds de kinderen Spongebob en dergelijke.

Maar de kinderen werden ouder, en we kregen glasvezel op het platteland. Daardoor verloren we spontaan alle zenders op de tv in de keuken. Steeds vaker betrapte ik mezelf op de gedachte:

We kunnen de tv in de keuken net zo goed weghalen. Hij wordt toch nooit meer gebruikt.'

TV wordt steeds overbodiger?

Door de moderne technologie, en het feit dat iedereen smartphones heeft, worden tv's steeds minder belangrijk. Zelfs als iemand iets wil kijken in de keuken, dan kan dat prima op een smartphone. Dus hebben we de tv in de keuken van de muur geschroefd. Wat restte was een lelijke plek aan de muur. (Zie foto bovenaan deze post.)

Stalraam spiegel Action gekocht

Gisteren was ik in Varsseveld om nieuwe boeken te halen voor de mevrouw aan wie ik ben gekoppeld via Boek aan Huis. Nu je geen afspraak meer hoeft te maken, liep ik ook even binnen bij de Action. En daar zag ik een spiegel! Na enige aarzeling besloot ik dat hij heel geschikt zou zijn voor de lelijke plek in de keuken. Hij is landelijk en hij lijkt net op een raam.

Eenmaal thuis bleek hij gelukkig inderdaad een succes. Kijk maar:

Spiegel Action

Weg is de lelijke beschadigde plek! Bovendien geeft hij een fijn ruimtelijk effect.

Ik ben er helemaal blij mee!

P.S. De spiegel kostte 4,99 bij de Action.

Originele stalraam spiegel kopen?

Op marktplaats vind je originele spiegels in stalraam stijl.

Leestip

Zie ook mijn post Keuken interieur ideeën.

Hoe vind je de spiegel? En heb jij ook een spiegel bij de voordeur/gang?

Vergelijkbare berichten

22 reacties

  1. Mooie spiegel en leuk dat hij in de stijl van het huis past. Bij mij zou hij niet staan in de hal, al houd ik er wel van. Wij hebben een wat strakkere spiegel in de hal. Voor ik de deur uit ga even een blik erin????

    1. Ja, precies! Ik begreep ook dat om die reden veel mensen een spiegel in de gang hebben hangen: als je dan weg gaat kun je nog even snel kijken of je netjes genoeg bent om de buitenwereld te betreden!

    1. Dat is dus zo'n klusje dat blijft liggen blijkbaar Huiselijk genoegen... Gek is dat. Van die klusjes waarvan je steeds denkt: 'Dat moet ik even doen,' en vervolgens doe je het niet!

  2. Ik heb zo'n soort spiegel. Iets ander model. Het is afkomstig van de boerderij waar mijn schoonmoeder is geboren. Ben er al dertig jaar blij mee :-)

  3. Wij hebben in de hal bij de voordeur zo'n echt stalraam naar de garage en daarnaast hebben we een spiegel in zo'n zelfde model, maar in één geheel, dus zonder ruitjes met een donker eiken rand en een laatje eronder. Daar zitten 3 totaal niet bij elkaar passende dingen in, namelijk nieuwe knoopcelbatterijen, ontwormingstabletten voor de honden en losse euro en 2-euromunten. Handig voor collectes en krantenjongens. Ik heb nergens donker eiken, alleen in de hal. Stukje nostalgie ;-)

    1. LOL. Daar zit inderdaad een ecletische verzameling aan spullen in ; ) Die losse munten lijken me inderdaad ideaal voor mensen die aan de deur komen.

  4. Ik heb een spiegel in de gang, met een mooie oude zilveren bewerkte brede lijst...ooit tegengekomen in de uitverkoop in een stad waar ik met de trein heen was gegaan. Uitverkoop, dus tja, maar meegenomen. Maar, de spiegel is groot, heel groot,80x60 ofzo. Dus eerst meegesjouwd naar de trein, daarna in ons dorp gekomen op de fiets gelegd en drie kilometer naar huis gelopen Toen ik de straat in liep waren er jongens aan het voetballen en de bal kwam hard richting mij en de spiegel af...het ging maar nét goed.
    Ondertussen hangt de spiegel al meer dan twintig jaar. Nog steeds vind ik deze spiegel mooi. Het zilver past ook erg mooi bij de paarse muur in de gang.

    1. Wauw, daar heb je dus flink wat moeite voor moeten doen. Dan wilde je hem ook echt graag hebben denk ik. Hij klinkt prachtig. Zilver op paars vind ik een mooie combinatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.