Wat kun je allemaal laten bezorgen?

matras thuis bezorgd

Vier jaar geleden schreef ik over dingen thuis laten bezorgen. Sinds de coronacrisis is dit alleen nog maar meer geworden: 42% van de Nederlanders ging meer online kopen volgens een onderzoek van Ipsos.

Hieronder mijn post van toen, met onderaan hoe het nu is!

Wat kun je allemaal thuis laten bezorgen?

Tegenwoordig kun je steeds meer spullen thuis laten bezorgen.

Van scheermesjes, boodschappen, groentepakketten, lenzen, wijn, t-shirts tot aan maaltijden aan toe. Zelfs meubels online kopen kan tegenwoordig.

De voordelen van dingen laten bezorgen

Dingen laten bezorgen heeft een heleboel voordelen

  • Het scheelt tijd. Je hoeft zelf niet naar de winkel te rijden om iets op te halen.
  • Het kan je geld schelen. Je spaart benzine uit. Martine van het blog www.minofmeer.wordpress.com ontdekte tot haar verrassing dat ze minder geld uitgeeft aan boodschappen nu ze ze thuis laat bezorgen! Een prettige bijkomstigheid.
  • Bij grote spullen hoef je niet te worstelen met een aanhanger om het mee naar huis te krijgen.
  • Je hoeft grote en zware spullen niet te sjouwen. Handig als je niet zo goed ter been bent, of niet zoveel kracht hebt.
  • Je komt ter plekke niet in de verleiding om allerlei andere dingen te kopen!

Wat kun je allemaal laten bezorgen?

1. Meubels!

Meubels laat ik per definitie het liefst bezorgen. Hoewel we een redelijk ruime auto hebben, valt het bijvoorbeeld niet mee om er een bank in te vervoeren. Hoewel het me ooit gelukt is om er een Chesterfield van de kringloop mee naar huis te krijgen : ) Maar dat was geen prettig ritje. Door de grootte van de Chesterfield zat ik heel krap in de auto. Het ging allemaal maar net.

2. Apparatuur

Vorig jaar kreeg ik mijn geliefde diepvrieskast. Die werd keurig thuisbezorgd door Coolblue. Bezorgers van witgoed zijn helemaal toegerust om zo'n apparaat veilig naar je huis te vervoeren. Bovendien hebben zij van die handige plankjes op wieltjes waarmee ze een zwaar apparaat moeiteloos je huis inrijden.

3. Matrassen

Onze huidige matras kochten mijn man en ik ooit bij de Ikea. En het viel nog niet mee om het ding in de auto te krijgen. Gelukkig hadden ze hem bij Ikea heel compact ingepakt, anders was het nooit gelukt. Maar als ik nu nog eens een matras zou kopen, zou ik hem gewoon laten bezorgen. Er is zelfs een heuse webshop getiteld matrasaanhuis.nl. Zij beloven de matras te bezorgen, en dan mag je er twee maanden op slapen. Vind je 'm niet fijn, dan nemen ze hem terug! Matrassen die terug worden gebracht gaan vervolgens naar een goed doel.

4. Bloemen

Ik houd van mooie boeketten. En tegenwoordig kun je een heus abonnement nemen op bloemen. Die worden dan bijvoorbeeld elke maand gewoon bij je thuis bezorgd. Ik vind bloemen vaak lastig om netjes te vervoeren, dus extra voordeel van laten bezorgen vind ik dat ze ongeschonden aankomen. Als je een boeket bestelt wordt het in de regel 'bezorgd op water'.

5. Maaltijden

Toen ik ging studeren bestelde ik mijn allereerste pizza! Dat vond ik echt heel speciaal, want op het platteland bezorgden ze destijds niet. En nog steeds, kan ik hier geen pizza bestellen. Maar in stedelijke gebieden kun je prima eten thuis laten bezorgen. Van lunch tot ontbijt, tot borrelplanken. Zie ook Hello Fresh recepten!

6. Luiers

Wij zijn inmiddels gelukkig uit de luiers. Maar luiers zijn in de regel verpakt in de grote compacte pakken die veel plek innemen. Ideaal dus om die gewoon thuis te laten bezorgen. Dat scheelt een heleboel sjouw werk. Je kunt ze onder andere bestellen en thuis laten bezorgen bij de Albert Heijn en Kruidvat. Maar er zijn ook heuse luierabonnementen! Zo betaal je voor een jaar abonnement op Pampers maat 1 399,- .

7. Wc-papier

Net als luiers zit wc-papier vaak verpakt in hele grote, onhandige verpakkingen. Om die reden is dit ook een handige boodschap om thuis te laten bezorgen. En al helemaal als je geen auto beschikbaar bent, en de boodschappen met de fiets of het openbaar vervoer moet doen.

8. Snoep!

Wist je dat er heuse snoep abonnementen bestaan? Echt bizar. Snoep zou ik nooit thuis laten bezorgen. Want ik weet dat ik er niet vanaf kan blijven. Bovendien vind ik het niet nodig om dat thuis te laten bezorgen.

9. Sokken

Als je een abonnement op sokken neemt krijg je twee keer per jaar sokken thuisbezorgd. Ook dit zou ik niet gauw doen. Zoveel werk is het nou ook weer niet om sokken te kopen, en je kunt ze makkelijk meenemen in je tas.

10. Tampons

Als je het niet prettig vind om tampons af te rekenen bij de kassa kan ik me voorstellen dat het handig is om ze te laten bezorgen. Zelf ben ik geen fan van tampons, en het maakt me ook niet uit om maandverband af te rekenen.

Conclusie

Je hoeft tegenwoordig feitelijk nauwelijks meer van de bank af te komen om spullen in je huis te krijgen. Eerlijk gezegd vind ik het bij sommige dingen bijna absurd dat ze bezorgd worden, zoals snoep.

Maar voor grote spullen, of producten die je privé vindt kan het wel heel handig zijn.

Online bestellen - 2021

Door de coronacrisis en de lockdown gingen veel mensen (noodgedwongen) online spullen kopen. Zeker als je angstig bent, kan ik me voorstellen dat online bestellen een uitkomst is. Je hoeft bij wijze van spreken zelfs niet naar de supermarkt te gaan. Ook boodschappen kun je immers thuis laten bezorgen.

Online bestellen is makkelijk en snel.

Maar er zitten ook wel een aantal nadelen aan.

Kanttekeningen

Het grootste probleem is het milieu: het af en aanrijden van bezorgdiensten die de pakjes en bestellingen bezorgen is niet goed voor het milieu. Anderzijds kan alles bestellen ook leiden tot isolement. Soms kan het juist goed zijn om even je huis uit te gaan en een frisse neus te halen. Daar knapt een mens van op. Evenals van contact met medemensen. Zelfs al is het maar supermarkt bezoekje.

Ben ik meer gaan bestellen door de coronacrisis?

Ben ik ook meer gaan bestellen door de coronacrisis? Nee, ik ben blij om te kunnen zeggen dat ik niet meer online ben gaan kopen. Sterker nog, ik heb het idee dat ik in het algemeen minder spullen heb besteld en/of gekocht.

Wat laat jij thuis bezorgen? En wat zou je juist nóóit thuis laten bezorgen?

Vergelijkbare berichten

33 reacties

  1. Een bloemenabonnement hebben we mijn oma laatst cadeau gedaan, zo leuk! Dat lijkt me zelf ook wel een leuk cadeau want ik koop nooit bloemen omdat ik het te duur vind. Met mijn verjaardag krijg ik soms wel 3 bossen die had ik dan liever gespreid gehad.
    Eten laat ik nooit bezorgen als ik dan zoveel geld uitgeef ga ik liever uit eten.

    1. Wat leuk voor je oma! Nu krijgt ze elke keer een mooie bos bloemen.

      Wat je zegt over bloemen op een verjaardag heb je wel een goed punt: het zou eigenlijk fijner zijn om die gespreid te krijgen. Dan kun je er ook langer van genieten.

    1. Dat is waar. Hoewel ik wel eens in de verleiding ben gekomen om een hele mooie bloemetjesbank te bestellen bij postorderbedrijf Bader. Die bank zag er echt superleuk uit. Alleen de gedachte dat het te druk zou lijken in de woonkamer hielp me tegen te houden.

      Maar inderdaad, hij had er ook wel heel anders uit kunnen zien bij ons thuis. Daar had ik nog niet aan gedacht.

  2. Ik laat ook steeds mee thuis bezorgen. Reuze handig als je op het platteland woont. Wat ik alleen nooit laat bezorgen is een maaltijd. Ik denk dat deze koud is als hij wordt gebracht omdat ze mijn adres niet kunnen vinden.

    1. Vroeger konden mensen ons huis ook nooit vinden. Maar dankzij de Tomtom is dat nu meestal geen probleem meer gelukkig. Maar ze bezorgen liever niet bij ons, omdat ze het te ver vinden. Zal wel niet winstgevend zijn...

  3. Ik laat zelfs stofzuigerzakken thuis bezorgen ;-) ideaal. Vroeger moest ik daarvoor naar de stad en dat was natuurlijk altijd op een dag dat t helemaal niet uitkwam. Nu bestel ik eens per jaar en de volgende dag heb ik ze in huis.

    1. Dat wisselt per keer. Ik google gewoon op 'stofzuiger zakken' en het serienummer en dan koop ik daar waar t op dat moment het goedkoopste is. Dat is meestal ook goedkoper dan in de winkel.
      Het is vooral het gemak. Ik kom niet vaak in de stad en als ik moet kiezen dan liever even naar de bieb dan de winkel waar ze stofzuigerzakken verkopen ;-)

  4. Alles, wat niet in het dorp te koop is, laat ik bezorgen. En ontdekte jaren te laat, dat het hondenvoer online 15% goedkoper is.

    1. 15% goedkoper is echt de moeite! Waar bestel je dat hondenvoer? Misschien kunnen wij daar ook wel op bezuinigen dan. We kopen het nu altijd bij de Jumbo.

  5. Ook bij internetboodschappen let ik erop dat ik eerder bij de kleine of lokale bedrijfjes koop dan bij de multinationals die hun winst steken in nog grotere beloningen voor de directie en in aandelen. We hebben hier een boerenproductenbezorgservice, op de fiets, dus ook nog eens goed voor het milieu. Ik benhiererg blij mee. Producten van boeren in de omgeving, eieren,kaas, brood, vlees, zuivel, fruit. De boeren krijgen fatsoenlijk betaald, het is allemaal lokaal. Helaas nog geen wcpapier dus dat komt wel van een grote grutter, of eigenlijk, een kleine zelfstandige supermarkt.

    1. Wat een mooie reactie Greet!
      De wereld is enorm aan het veranderen en jouw zicht op internet inkopen was ik nog niet tegen gekomen! Ik sta er helemaal achter!

    2. Wat leuk dat het allemaal ook nog eens op de fiets bezorgd wordt zeg! Ik vind het een heel goed idee dat lokale diensten ook aan huis bezorgd kunnen worden.

  6. Van de week ging het lelijk mis met de bezorging, de webshop had niet door dat ik een postbus heb. Dan kan je niet laten afleveren met DHL. Dat hadden ze moeten blokkeren eigenlijk. Maar goed, mijn nieuwe bril komt dan met enige vertraging.

  7. Ik bestel veel via webshops. Maar er is ook een nadeel. De laatste drie keer dat ik een pakket verwachtte van postNL konden ze geen preciezere bezorgtijd aangeven dan ergens tussen 8:30 en 21:30. Steeds vaker haal ik het wel op bij een ophaalpunt bij de supermarkt.

  8. Wij laten de boodschappen niet meer bezorgen omdat we juist duurder uit waren. Meubels en witgoed allemaal online en de rest haal ik nog lekker in de winkel. Maar shoppen is dan ook een hobby van mij ????

    1. Intrigerend, dat je juist duurder uit was Patricia. Weet je ook waardoor dat komt? Marine van Min of meer bleek juist goedkoper uit te zijn dan als ze zelf de boodschappen haalde.

  9. Ik laat eigenlijk alleen maar kleding, sieraden en make-up etc. bezorgen. Maar de boodschappen lijken me idd ontzettend handig. Een matras zou ik niet snel bestellen, ik wil ze in de winkel eerst allemaal proberen.

    1. Daar zit wat in Tamara. Hoewel ze bij dat matrasaanhuis dus aanbieden dat je de matras thuis kunt uitproberen is het denk ik niet de bedoeling dat je er een stuk of 8 bestelt om ze gezellig thuis te vergelijken : ) Dus daarvoor moet je dan toch wel naar de winkel.

  10. Tegenwoordig kan idd bijna alles worden bezorgd. Wat ik online bestel en bezorgd wordt.... meestal kleren of iets van bol.com.
    Maar meubels natuurlijk ook wanneer we ze gekocht hebben in de winkel. Alleen meubels/spullen van Ikea vervoeren we zelf.

    1. Ik ben benieuwd MarjonS: waarom vervoer je de meubels van de Ikea zelf? Vind je hun bezorgkosten te hoog? Of is het omdat ze doe-het-zelf-pakketten hebben die je makkelijk kunt meenemen?

  11. Ik bljf zolang mogelijk bewegen ,fietend de boodschappen halen
    En score zo veel koopjes
    Kan zien hoe het er uit ziet
    En maak er gezellig uitje van

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.