Reacties

Duurzame kinderfiets? Dat kan! — 17 reacties

  1. In de tijd dat mijn kinderen op kinderfietsjes reden had ik een uitkering. Weinig geld dus. Ik kocht of kreeg ergens een wrakje van een fiets en een handige buurman knapte de fiets op tot een veilige en mooie fiets. Als de fiets te klein werd, werd deze weer opgeknapt door die handige buurman en doorgegeven aan een andere arm kind. Erg duurzaam dus :)

  2. Onze dochter krijgt altijd fietsen via MP. Met als groot voordeel, nog buiten duurzaamheid, dat je hem meestal voor bijna hetzelfde bedrag weer door kunt verkopen. Ik ga altijd voor fietsen van een goed merk. Nu heeft ze bv een Loekie mountainbike. Kostte €20 :)
    Naar school wordt hier altijd gefietst dus een goede fiets is belangrijk.
    Fietsen voor ons zelf worden overigens ook altijd tweedehands gekocht. Maar dat hoeft een stuk minder vaak ;-)

    • Heel verstandig! Hoewel ik las dat uit onderzoek blijkt dat veel ouders toch liever een nieuwe kinderfiets aanschaffen.

      Zelf herken ik dit overigens niet. Ik kocht juist altijd graag tweedehands.

    • Ik weet het Mammalien... Het schijnt ondertussen een woord te zijn waar mensen spontaan 'jeuk' krijgen! Het woord duurzaam blijkt zelf dus ook niet al te duurzaam.

  3. Wij hebben op de speelgoedbank zo nu en dan fietsjes die aan hun 7de leven gaan beginnen, ik hou daar van! Dingen net zo vaak hergebruiken tot het niet meer gaat, vooral bij dit soort (toch wel kostbare) producten!

    Bewust een duurzame fiets kopen hebben we nog nooit gedaan, eerder 'gewoon' een gebruikte fiets omdat het betaalbaarder is en ze best een poosje meekunnen.

  4. Wij hebben een rijwielhandel en veel kinderen fietsen op een te kleine fiets. Dat is erg slecht voor de knieën. Wist je dat je als je op je zadel zit, je helemaal niet met je voeten bij de grond moet kunnen. Veel ouders vinden dat veilig, maar een kind moet leren van zijn fiets naar voren te springen. Anders kan je de hoek met je knieën nooit goed maken.

    Wat ik niet begrijp is dat er op de basisschool niet vaker briefjes komen te hangen en waarom spreek je ouders met kinderen uit hogere klassen niet aan, als je op zoek bent naar een kinderfiets?

    • Ah, dat is interessante informatie Linda! Hoe kom je daar achter, dat de meeste kinderen op te kleine fietsen fietsen? Kun je dat zien?

      Een briefje ophangen in school vind ik best een goed idee. Maar zo maar ouders aanspreken zou ik niet zo gauw doen.

    • Dat kunnen wij zien op straat en merkt mijn man in zijn zaak. De ouders durven de maat die aangeraden wordt niet aan. Ze vinden het te hoog en het kind vind het de eerste keer proefrijden natuurlijk spannend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder