Reacties

Kool: zo maak je het klaar! + 14 soorten op een rij — 29 reacties

    • Ik was ook best verrast door het grote aantal soorten kolen : )

      Wat handig dat je door zo'n bioboer vanzelf in aanraking komt met veel verschillende soorten groentes.

  1. Ja kool is heel veelzijdig. Als student kocht ik vaak 1 witte kool en daar at ik dan dagen van, in diverse varianten. Maar tegenwoordig niet meer want Dave houdt er helemaal niet van en piept ook altijd over de geur als ik iets voor mezelf maak...

  2. Wij eten vaak kool. Rode kool is altijd (in heel DK) een vast onderdeel van het kerstdiner. Witte-en boerenkool horen bij de traditionele kerstlunches. Ze worden wel heel anders klaargemaakt dan in NL.

  3. Van de 14 soorten ken ik er 12, wat uit te zoeken met romanesco en palmkool!
    Ik ben dol op kolen, vooral ook voor stampotten.
    Lust heel graag spitskool rauw, heerlijk om een salade van te maken.
    In ieder geval wanneer je kunt kiezen uit 14 soorten moet dit toch voldoende afwisseling geven in het menu!
    Mensen zeggen vaak, eet je weer kool, nu door je log kan ik zeggen dat er minsten 14 soorten zijn en dan hebben we het niet over de vele recepten die er zijn!

  4. In Oost Europa, zo heb ik horen verluiden, wordt er veel 'coole' kool gegeten ! Omdat het goedkoop is en héél gezond. Dat heb ik in mijn oren geknoopt en toevallig deze Week 3 kolen in de groentelade geschoven.
    Eet smakelijk!

  5. Dankzij ons groentepakket ken ik ze allemaal. De romanesco was de enige die ik tot dit jaar nog nooit gegeten had en die zullen we zelf ook nooit kopen geloof ik want vinden het beiden niet zo lekker. De rest eten we allemaal graag en je kunt er inderdaad heerlijk mee variëren al ben ik toch ook wel heel benieuwd naar dit boek! In elk geval eens doorbladeren bij de boekwinkel.

    • Zit trouwens nog eens te denken hè, maar zuurkool is toch eigenlijk geen koolsoort maar gefermenteerde witte kool. En is paksoi kool? Want dat is ook verwant aan misome oa. En koolrabi is toch een knolgroente? Je leest het al, ik heb zo mijn twijfels bij dit lijstje, ik ga huiswerk doen ;)

  6. Koolrabi is wel een kool, maar ook wel een aparteteeltvorm.
    De koolrabi is een groente die vermoedelijk uit Noord-Europa stamt. Het is een van de vele teeltvormen van kool.
    De knol die van de koolrabi wordt gebruikt is het hypocotyl, een verdikking van de stengel, de knol is dus geen wortel.

  7. Ik ken ze allemaal en heb ze ook allemaal wel een keer (of vaker) gegeten.
    Het kookboekje lijkt me leuk alleen zou ik het niet kopen. Reden; kookboeken zat, ik kijk liever op internet voor 1 of 2 interessante recepten.

    • Dat snap ik wel. Er is zoveel op internet te vinden dat kookboeken verkopen me nog best lastig lijkt soms. Anderzijds is het natuurlijk wel fijn om met een boek in de handen te zitten.

  8. wij eten voornamelijk Rode kool, Bloemkool, Boerenkool en Broccoli zo als groente. Andere koolsoorten voornamelijk door de wok en of salades.

    Love as always
    Dimario

  9. We eten graag kool, bloemkool , rode kool, boerenkool zijn favoriet maar ook savooiekool, broccoli en spitskool (salade!) zijn heel smakelijk. Verder zuurkool (ben ik de enige liefhebber van) en witte kool in bijv griekse witte koolsalade. Of american coleslaw. Ook koolrabi is lekker, bijv knabbelen uit het vuistje. WE kopen voor de hele week groente en dan begin je met bladgroente eten en komen kolen en wortelen in de laatste dagen op het menu.
    Palmkool heb ik nog nooit gegeten. Wellicht onterecht maar dat komt me voor als de chique en dure versie van boerenkool. Net zoiets als quinoa terwijl de zelfde stoffen in boekweit zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder