Reacties

Snelkoker op de zwarte lijst — 40 reacties

  1. Een toevoeging in het voordeel van de fluitketel: een waterkoker moet om de zoveel tijd vervangen wegens stuk, een fluitketel kan je hele leven mee! Vandaar dat de fluitketel toch milieu vriendelijker is.

    • Dat is zeker een groot voordeel van een fluitketel. Hoe wel onze snelkoker het nu al 6 jaar goed doet. Helaas, want ik vind hem spuuglelijk, en zou dus liever zo'n retro model hebben.

  2. Ik heb al 12 jaar een waterkoker, een waarvan je het verwarmingselement niet ziet.
    Hier in het oosten zacht water, dus nauwelijks tot geen kalkvorming.
    Mooi is inderdaad anders en dat theepotmodel is inderdaad stukken mooier, maar ook stukken duurder.
    Voor bv een los kopje thee verwarm ik niet meer dan nodig is voor een kopje thee, voor een pot thee uiteraard een volle kan.
    Een fluitketel vind ik een irritant geluid, gas is ook duurder dan elektriciteit en een waterkoker slaat automatisch af als het water kookt.
    Soms kijk ik wel eens naar een mooier model, maar dan besluit ik steeds weer, dat het onzin is als mijn huidige waterkoker nog prima werkt ;)

    Lily

    • Ja, dat heb ik ook Lily. Onze lelijker snelkoker doet het ook nog prima. Maar bij onze kan ik wel het verwarmingselement zien, en dat moet ik ook regelmatig ontkalken.

  3. een snelkoker heb ik nog nooit gehad wel altijd fluitketels een paar jaar geleden heb ik gespaard voor mijn droomfluitketel ja die rode van le creuset toen =/- 70€
    en hij is super mooi maar je kunt wel zien dat hij veel gebruikt word !
    wij proberen zo weinig mogelijk elec. app. in de keuken te hebben , een mixer van B -mix onverslijtbaar , een broodrooster een frietpot een BBM een tostimachine en een gourmetding die 2x per jaar word gebruikt lieve groet Jezebelle

    • Dat is ook echt zo'n klassieker. Ik kan me voorstellen dat je die hebt gekozen Jezebelle.

      Ik heb naast de snelkoker alleen een broodrooster op het aanrecht staan.

  4. Als ik thee maak, is het toch meestal maar voor één persoon en dan warm ik water op in de microgolfoven : op zeer korte tijd heb ik de gepaste hoeveelheid kokend water.
    Ik heb zowel een fluitketel als een elektrische snelkoker maar ik gebruik die zelden. Als ik warm water nodig heb voor de afwas, neem ik warm water aan de lavabo (badkamer staat naast keuken) omdat het wordt opgewarmd via een warmtepompboiler en volgens onze elektriciën zou dat goedkoper uitkomen of water opwarmen met een elektrische snelkoker.
    De snelkoker gebruik ik eigenlijk enkel als ik zeer heet water wil hebben maar voor de afwas is de temperatuur van het water van de warmtepompboiler voldoende warm.

  5. Ik ben voor net zoveel energie opwekken als je verbruikt. Dat kan prima, met wat veranderingen in aan en op je huis.Zo'n huis heet nul-op-de-meter-woning of passiefhuis.
    Dan maakt het niet uit of de waterkoker een energieverslinder is...of beter gezegd, mensen willen dan zelf beter opletten hoeveel energie hun apparaten gebruiken.
    Ik heb geen waterkoker maar een fluitketel, ooit op een rommelmarkt gekocht. Swinters zet ik die vaak op het petroleumstel, gewoon, omdat ik dat sfeertje in de keuken ook wel erg gezellig vind. Ook bouillon en stoofschotels staan in de winter op het petrolemstel.

  6. Ik heb nooit een waterkoker gehad - dat is echt zo'n apparaat waar ik nooit de nut van in heb gezien. Ik heb ook geen fluitketel. Gewoon een pan waar ik water in opwarm. Die groene snelkoker vind ik wel echt mooi :)

  7. Wij hebben ook een kokend waterkraan, maar vergis je niet in het verbruik daarvan! Nu zijn wij zuinig met energieverbruik (2800 kWh/jaar) en de boiler voor kokend water neemt daarvan een kwart(!) in beslag.

  8. Ik heb een waterkoker. Gewoon een witte, niet mooi, maar hij doet zijn werk.
    Ik kook altijd teveel water. Ik heb een poosje een thermoskan op het aanrecht gehad. Dan kookte ik een pot vol en goot dat in de kan. Dan kon ik de hele ochtend thee zetten en toch maar 1x koken.
    Maar die thermoskan viel en was toen kapot. Ik heb hem nog niet vervangen, want het neemt wel weer extra ruimte in op het aanrecht.

  9. Zeven maanden per jaar branden hier twee kolenkachels. Heet water is dus altijd beschikbaar. Koken doe ik er ook op. In de zomermaanden gebruik ik gas. Ik breng alles aan de kook en braad het vlees aan. Vervolgens wordt alles gegaard op petroleumstellen. Wasgoed wordt gedroogd op rekjes voor de kachel. Een keer per week zet ik een grote teil in de keuken en ga ik in bad. Televisie heb ik niet. Wel een radio en een computer. Mijn energiekosten zijn hier in tegenstelling tot mijn moeder aan de hoge kant. Maar zij heeft twee oorlogen meegemaakt en is daardoor vrij zuinig opgevoed. Des winters brandt bij haar slechts een kachel. Dan leeft ze in haar woonkeuken. Dat scheelt toch al gauw 200 euro op jaarbasis.

    • Dat klinkt best bijzonder Joannes. Waar haal je tegenwoordig kolen? Dat zou ik eigenlijk niet eens weten...

      Mijn oma en tante Dina gebruikten van die eier achtige kolen voor hun kachel.

  10. Hier wordt gebruik gemaakt van een waterkoker, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik meer een koffiedrinker ben. Een waterkoker staat hier dus ook niet vaak aan. Ik heb wel wat nieuws geleerd, ik heb namelijk nooit geweten dat je voor de inductieplaten ook fluitketels hebt. Hier wordt namelijk ook op inductie gekookt.

  11. Wij hebben een apparaat dat water filtert en koud-warm water schenkt op een in te stellen temperatuur en hoeveelheid.
    Bij een waterkoker (en fluitketel) kook je vaak teveel water en nu is het afgepast en energiezuinig.
    Plus we hebben maar één apparaat nodig en met één druk op de knop hete thee of koude limonade

  12. Hier ook een waterkoker... hier weinig kalk in het water, maar wij vervangen hem toch wel met enige regelmaat.

    Het liefste zou ik zo'n kraan willen waar heet water uit komt, dat lijkt me handig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder