Reacties

Waarom ik schoonmaak als er bezoek komt — 23 reacties

  1. Ik maak ook altijd het huis schoon wanneer ik bezoek verwacht. Ik vind het wel netjes en gastvrij wanneer mijn bezoek ontvangen wordt in een schoon en opgeruimd huis. En ik voel me er zelf veel prettiger bij. Als ik visite krijg en mijn huis zou een bende en vies zijn, zou ik me echt niet op mijn gemak voelen.

    • Ja, dat heb ik ook, dat ik mezelf niet op m'n gemak zou voelen.
      Bij mij gaat het opruimen ook altijd veel efficiënter als er bezoek komt. Misschien toch maar vaker iemand uitnodigen. :)

  2. Nou het ligt er wel aan wie het zijn, als het mijn eigen familie is, laat dan maar. Die valt het toch niet op. Verder ruim ik wel even de boel aan kant ja.
    Ik let er altijd wel op dat niet het hele huis naar hond stinkt en dat ik dat zelf niet meer door heb. Dat is voornamelijk een kwestie van geregeld hondedekentjes etc wassen, met Biotex.

  3. Omdat ik een introvert tiepje ben en een hekel heb aan schoonmaken vind ik visite krijgen nogal een crime. Ik maak liever ons huis schoon voor onszelf zodat ik daarna lekker met een boekje in een hoekje kan gaan zitten...
    Behalve als er goede vrienden komen, dan vind ik het niet erg.
    In alle andere gevallen zou ik liever visite ontvangen zoals de ladies uit Downton Abbey: "Een pot met thee en toebehoren in de rode kamer, Carson!"

  4. Ik ruim ook altijd op vooraleer er bezoek komt, al is mijn huis altijd netjes en opgeruimd. Als ik mezelf de waarom-vraag stel, weet ik het niet. Misschien omdat ik me anders oncomfortabel voel? Mezelf druk maak in wat mensen van me zouden denken? Geen idee.

  5. Heel herkenbaar. Zeker ook dat w.c.pot verhaal. In het toilet moet het er van mij uitzien en ruiken alsof het nieuw is en nooit gebruikt wordt als er visite komt. Ik vind dat zelf ook heel prettig bij een ander namelijk. Frisheid is daar het belangrijkst.
    Verder ben ik altijd redelijk opgeruimd maar bij naderende visite stof, zuig en dweil ik extra.
    Ik wil me niet hoeven schamen voor een slonzig huishouden.

  6. Sja bij mij hangt het er echt enorm vanaf. Ik krijg soms bezoek terwijl ik dan net een half uur terug ben van werk. Dan is het gewoon niet eens haalbaar om een extra schoonmaakbeurt te doen. Maar als het enigszins mogelijk is dan doe ik het wel. Wanneer ik bij iemand op bezoek ben dan zie ik het ook niet als gebrek van respect als er niet opgeruimd is, dan bedenk ik dat diegene het waarschijnlijk gewoon erg druk heeft en ben ik blij dat ze/hij toch tijd heeft gemaakt om mij te ontvangen.

  7. Sja bij mij hangt het er echt enorm vanaf. Ik krijg soms bezoek terwijl ik dan net een half uur terug ben van werk. Dan is het gewoon niet eens haalbaar om een extra schoonmaakbeurt te doen. Maar als het enigszins mogelijk is dan doe ik het wel. Wanneer ik bij iemand op bezoek ben dan zie ik het ook niet als gebrek van respect als er niet opgeruimd is, dan bedenk ik dat diegene het waarschijnlijk gewoon erg druk heeft en ben ik blij dat ze/hij toch tijd heeft gemaakt om mij te ontvangen.

  8. Voor een verjaardag aan zorg ik dat de vloer en wc netjes is en het huis opgeruimd is, dus geen dominostenen en legoblokjes door de woonkamer. De volgende dag ga ik weer stofzuigen, dweilen en wc schoonmaken, zodat alles weer fris en fruitig is voor alle speelgoed van mijn zoon! Waarom? Van huis uit meegekregen. Net als voordat we op vakantie gaan zorg ik ervoor dat we uit een schoon huis stappen en dus weer in een schoon fris huis terugkomen.

  9. Mijn huis is ook extra schoon als er bezoek komt! Andersom zou ik ook graag bij een ander op een schoon toilet willen gaan (en dat is echt niet altijd het geval!!), dus haal ik ook altijd een extra doekje overal overheen....heerlijk!!

  10. Mijn huis is ook proper als er bezoek komt. Je weet maar nooit dat ze roddelen "over je huisje" en zeggen "ieuw ruimt die nu nooit op? Als je snapt wat ik bedoel? Ik ruim meestal een halfuurtje op voordat er bezoek komt. :)

  11. Dit vind ik wel een mooie benadering. Het woord wellevendheid vind ik ook prachtig. Het heeft niks te maken met het ophouden van de schone schijn, maar met een vorm van beleefdheid.
    Dat de stoelen vrij zijn om op te zitten en niet bezet zijn met kranten en tijdschriften. Dat er geen katten- of hondenharen op liggen. Dat er plek is aan de kapstok om een jas op te hangen. Dat heb je mooi gezegd.
    Wel maak ik steeds vaker voor mezelf en mijn gezin schoon. Laatst dacht ik: waarom zit ik alleen te poetsen als er visite komt? Ben ik het zelf niet waard om op een schone wc te zitten??

    • Dat is een hele goede vraag Anita! Wat is het toch raar eigenlijk dat we vaak veel aardiger zijn en meer moeite doen voor ánderen.

      Het woord wellevendheid vind ik ook erg mooi : )

  12. Volgens mij ben ik zo'n beetje de enige die dat dan niet doet, ik maak ook iedere dag schoon vandaar misschien dat ik het niet doet. Het enige wat ik doe als iemand allergisch is voor honden, dan stofzuig ik nog een keer ook echt letterlijk 15 minuten voordat die persoon komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder