Reacties

Tegelvloer: koud en kil? — 35 reacties

  1. In ons vorige huis hadden we ook een tegelvloer met vloerverwarming , echt super.

    Noodgedwongen heb ik nu laminaat, wel mooie , maar ook hier ligt er vloerverwarming en had ik ook liever weer tegels gehad, maar ik huur nu dan is dat niet zo handig.

  2. In ons vorige huis haddden we tegels in de keuken. Het enige nadeel was dat als je iets liet vallen het dus meestal kapot was. De tegels hadden een antraciet kleur met allerlei kleur nuances er in. Ik heb de tegels zelf uitgezocht en deze koos ik omdat ik ze mooi vond en omdat je vuil er niet zo snel op ziet. Ik vond het verder makkelijk dat ik bakplaten uit de oven zo op de vloer kon zetten. Dat kan ik hier niet. Hier zet ik de bakplaat op het fornuis. Aanrecht is kunststof en vloer is vinyl. Als we de keuken gaan vernieuwen wil ik ook een andere vloer en dat wordt er beslist eentje met tegels.

  3. Mijn buren hebben op de hele begane grond grote grijze tegels liggen omdat dat met de hond zo makkelijk is. Ja dat wel maar ik vind ze erg lelijk. Toen ze de badkamer gingen verbouwen vertelde ze dat daar laminaattegels inkwamen. Toen had ik geen idee hoe dat eruit zou zien, maar dat is best mooi geworden, wat grijs/wittig en doorlopend op muur.

    Voor mijn nieuwe keuken heb ik antraciet tegels gevonden die hetzelfde zijn als de basis van het werkblad en in het werkblad zit ook nog wat bruinigs en blauwigs. Combinatie is mooi geworden. Tegels zijn diagonaal gelegd dat geeft bij een vloer van 4x5 een levendig effect. Bovendien zijn ze erg makkelijk in onderhoud en worden veel minder snel viezig in het loopdeel dan ik had verwachtg.

    • Laminaat tegels vind ik dan weer zo nepperig. Dan zou ik liever echte tegels willen.

      Leuk dat je de vloer heb kunnen afstemmen op je aanrechtblad Lot. Dat lijkt me heel mooi.

  4. Ik hou niet van tegels of plavuizenvloeren, met ongeveer dezelfde vooroordelen als je beschrijft.
    Echter een natuurstenen vloer of authentieke stenen vloer vind ik geweldig!!
    Ik hou vooral van natuurlijk en authentiek.
    Zeker kan me een mooie plavuizenvloer met vloerverwarming bekoren bij een ander!
    Laminaat vind ik heel naar, vooral vanwege het geluid en de kou.
    Ooit had ik het op een slaapkamer, koud en het tikken.
    Mijn persoonlijke voorkeur is daar vloerbedekking.
    PVC vind ik ook nep, doch heel praktisch en vooral geluid en onderhoudsarm. Ziet er ook vaak heel mooi uit.
    Ik maak een keuze maakt op wat past bij me in mijn persoonlijke situatie, gezin en passend bij het huis, wat is praktisch als laatste wat vind ik mooi en niet onbelangrijk wat zijn de kosten.
    Want dat kan een grote aanslag zijn op je spaarpot.
    Persoonlijk kan ik het erg waarderen wanneer je met een klein butget een prachtige warme sfeer kan creeeren in je huis!!

    • Net als jij houd ik ook van natuurlijk en authentiek. Wat dat betreft zit ik best fout met mijn laminaat. Maar ik heb ook rekening te houden met mijn portemonnee!

  5. In het hele huis hebben we laminaat op de badkamer en wc beneden na dan. Daar liggen tegels, getegeld tot aan het plafond. Erg mooi al zeg ik het zelf.
    In onze uitbouw, keuken en bijkeuken hebben we vloerverwarming met antraciet kleur tegels. Ook dat is heel mooi geworden, je ziet er wel meer op dan met laminaat. Dus wat vaker dweilen dan ik gewend was en stofzuigen. En het nadeel van deze tegels is dat onze sokken zo snel kapot gaan, dus daar wel noodgedwongen slippers aan.

  6. Ik hou niet van tegels of plavuizenvloeren, met ongeveer dezelfde vooroordelen als je beschrijft.
    Echter een natuurstenen vloer of authentieke stenen vloer vind ik geweldig!!
    Ik hou vooral van natuurlijk en authentiek.
    Zeker kan me een mooie plavuizenvloer met vloerverwarming bekoren bij een ander!
    Laminaat vind ik heel naar, vooral vanwege het geluid en de kou.
    Ooit had ik het op een slaapkamer, koud en het tikken.
    Mijn persoonlijke voorkeur is daar vloerbedekking.
    PVC vind ik ook nep, doch heel praktisch en vooral geluid en onderhoudsarm. Ziet er ook vaak heel mooi uit.
    Ik maak een keuze maakt op wat past bij me in mijn persoonlijke situatie op dat moment, gezin en passend bij het huis, wat is praktisch als laatste wat vind ik mooi en niet onbelangrijk wat zijn de kosten.
    Dat kan een grote aanslag zijn op je spaarpot.
    Persoonlijk kan ik het erg waarderen wanneer je met een klein butget een prachtige warme sfeer kan creeeren in je huis!!

  7. Zo'n mooie Portugese vloer hebben wij op de hele benedenverdieping( woonkeuken, bijkeuken, berging, hal en toilet). Prachtig als iedereen zijn schoenen uit zou doen en er eigenlijk niet op zou lopen. Want wat een drama in de praktijk. Ze zijn poreus, wat een levend effect geeft zoals sommigen zeggen. Je ziet inderdaad dat er een keer een glas wijn is gevallen, er iemand in een braam heeft gestapt, de tomatensaus heeft gespatterd. Erger, dat zie je een jaar later nog. Dus heel veel werk zo'n vloer. En sinds de komst van onze honden droom ik van grote grijze, geglazuurde! tegels.

    Dank voor jouw blog van vandaag, zo kan
    ik mijn frustratie even kwijt. Heb net op mijn knieën met groene zeep zitten boenen.

    Bezint eer ge begint Nicole! Goed weekend!

    Groetjes Jacqueline

    • Wat fijn dat je dit deelt Jacqueline! Eerst dacht ik bij het lezen van je comment: 'Oh wat leuk!!!!' en toen vertelde je over de nadelen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

      Ik denk dat zo'n vloer voor mij dus niets zou zijn omdat er hier ook nog wel eens iets valt en het huis intensief bewoond wordt.

  8. Wij hebben de laminaat vloer verruild voor tegels met vloerverwarming en ik ben er dolblij mee. Het laminaat oogde hier heel goedkoop, vond ik. De tegelvloer is licht van kleur en past echt bij onze inrichting en afwerking en is goed schoon te houden, kan tegen een stootje en ook als er geknoeid wordt hoef je niet bang te zijn voor een kromtrekkende vloer ofzo. Nee, ik zou niet anders meer willen. Ik vind een houten vloer ook heel mooi, maar daar begin ik niet aan met een grote hond in huis.

  9. Gaaf he, die tegels met hout-look! Daar hebben wij ook voor gekozen in ons nieuwe huis begin dit jaar. Bezoek gelooft vaak niet dat het tegels zijn, gaan ze er op kloppen enzo, hahaha. Wij zijn er super blij mee!

  10. Wij hebben plavuizen, gemeleerd en niet helemaal glad, dat vind ik nog steeds erg mooi. Het is ook erg praktisch met de kinderen, ik veeg elke dag even door huis en hoef niet steeds met de stofzuiger in de weer.
    Wat mij vooral aantrok was de vloerverwarming, maar die hebben we eigenlijk niet veel in gebruik met onze houtkachel. Dan is de vloer soms wel koud, maar goede isolatie doet daar ook weer een hoop.

    • Als plavuizen niet helemaal glad zijn, verzamelen ze dan niet juist vuil en zijn ze dan niet lastiger schoon te vegen?

      Gezellig dat jullie een houtkachel hebben! Wij hebben die ook en ik ben er echt dol op.

  11. Ik ben dol op marmoleum en daarvoor hebben we ook gekozen. Prachtige kleuren, kan op allerlei manieren gelegd worden en makkelijk schoon te houden. Bovendien, het is erg milieuvriendelijk!

  12. Mijn zus had in haar vorige huis een natuurstenen vloer met vloerverwarming. Het was erg mooi, alleen 1 nadeel: al hun sokken gingen eraan ;-)
    Die vloer bleek nogal ruw te zijn....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder