Reacties

Maak je huis zelfreinigend! — 27 reacties

    • Dat is echt helemaal waar inderdaad. Ik zeg dit ook altijd tegen mijn kinderen: 'Als je een hekel hebt aan opruimen, zorg dan dat je niet veel hebt wat je moet opruimen!'

  1. Zelfreinigend huis zou ik ook wel willen,vooral eentje met een ronotstofzuiger. Lijkt me erg handig met 2 mannen, een hond en een kat in huis.
    Tot die tijd zelf maar iedere dag aan de slag hihi

    Wellicht dat iemand van de Consumentenbond dan eens een tijdje hier in Zutphen moet komen wonen ;-)
    Kalkgehalte in het water is hier zéér hoog, schoonmaakazijn is iedere week mijn beste vriendje tijdens het schoonmaken van badkamer en alle kranen.

  2. De titel klonk veelbelovend, wij zijn geen kuiswonders en poetsen eigenlijk vrij weinig. Dus was heel benieuwd naar je tips. En ik moet constateren dat we de meeste dingen wel doen. We hebben weinig of bijna geen rommel en leven vrij minimalistisch, en ja dat helpt! Veel hangende meubels, en peen onderhoudsvriendelijke vloer (kurk) waar geen stof ophoopt; dat is echt geweldig! Boven laminaat en daar hebben we opvallend meer stof in de hoeken van de kamers bijvoorbeeld. Jammer genoeg is m'n baby nog niet inzetbaar als poetshulp :)

  3. Wat een aandachtstrekker is die titel! Tuurlijk wilde ik maar wat graag weten hoe je je huis 'zelfreinigend' maakt. Inderdaad, het begint bij minimaliseren. Iets wat mij maar héél moeizaam lukt. Als je daar tips over opzoekt op het internet staat er meestal iets van "Doe dit of dat weg". Ja, dat snap ik ook, maar... HOÉ doe je dat?!?

    • Je schijnt het in ieder geval voor niet te moeten aanraken Sunny Mama. Want zo gauw je het aanraakt wordt wegdoen moeilijker. Houd dus een gezonde afstand van de spullen die je wilt weg doen!

  4. Gaten dichtkitten zou ik voorzichtig nee zijn. De meeste huizen zijn al te vochtig omdat alles hermetischbus afgesloten en dat is niet goed voor je leefklimaat.
    Ik negeer stof, kan ik heel goed ;-).
    Niet dat we nooit stoffen naar t huis is oud en we hebben vier katten, een verloren zaak....

  5. Als mijn kinderen klagen over de spinnewebben dan zeg ik dat die de vliegjes vangen...een vorm van zelfreiniging die niet zo gewaardeerd wordt door mijn kinderen :-D
    Mijn ouders hebben een waterontharder laten installeren. Die waren er wel enthousiast over geloof ik.

  6. Minimaliseren vind ik lastig. Elke keer dat ik het een heb opgeruimd, lijkt het ander zichzelf aan te vullen. Maar goed, ooit moet 't goedkomen als we zo blijven opruimen en en weggooien. Hoop ik.

  7. Wat een leuk onderwerp, alleen het zal mij nooit lukken.
    Ben bezig met minimaliseren of consuminderen, wat is het verschil??
    Doch ondanks Mary Kondo en meer... er is een bewustzijn en dat is denk ik al een stap voor uit!!
    Dan hebben we een kleine jack russel, hij brengt vooral veel haren en stof in huis.
    Ik denk dat we moeten accepteren dat in huis er gewoon opgeruimd en gewerkt moet worden, ondanks alle vernuft aan schoonmaakmiddelen en materialen( bv hara of jemako doeken), ook hiervan heb ik maar weinig en gebruik mn oude probate middeltjes!
    Opruimen, opgeruimd houden en alles op gezette tijden ... dus rust reinheid en regelmaat!! jezelf dicipline opleggen dan wordt het ook een gewoonte in deze samenleving waar op zoveel fronten een beroep op je wordt gedaan

  8. Wij hebben de discipline op kunnen brengen om na het douchen de kraan en de wandtegels af te drogen. Na heel lang aandringen doet zelfs mijn man dat ;-D
    Scheelt heel veel werk en als je die routine eenmaal hebt gaat het net zo makkelijk als tandenpoetsen.
    Verder probeer ik een schoonmaakroutine vast te houden die er op neerkomt dat ik elke dag een klein stukje doe. Daar word je niet heel moe van en toch komt alles aan de beurt.
    Klein voorbeeldje: op maandag doe ik alle beeldschermen (t.v.'s, computer, tablet) en spiegels met kwastje en zeem. Dat scheelt later in de week bij het doen van de woonkamer aanzienlijk in tijd. Ook probeer ik elke dag 1 keukenkastje/la binnen en buiten te poetsen. Ik heb er nl. een gruwelijke hekel aan om heel de keuken in 1 keer te moeten doen.
    Deze routine vasthouden lukt niet altijd maar ik streef er wel naar.

  9. Hier is het water ook erg hard. We willen andere toiletten, maar wachten met de aanschaf totdat er hier zachter water komt en volgens de gemeente zit dat in de planning.
    Met schoonmaken krijg ik hulp van mijn zoons, dat is heel fijn :-)

  10. Haha, dit leek me wel wat, maar helaas nog geen toveroplossing ;-) Wel handig dat ik aan het opruimen ben en ben opgevoed met het schoenen-uit. Dus dat scheelt hier al een hoop. Vriend is er niet mee grootgebracht, maar schopt altijd vrij snel zijn schoenen uit. Meestal lopen wij dus gewoon op sokken/blote voeten. Ik denk inderdaad wel dat dat scheelt. Helaas wordt het weer geniet gedaan door twee afgrijselijk verharende katten...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder