Reacties

Checken voor teken — 12 reacties

  1. Vreselijk die teken, vooral bij de hond,ik loop iedere week in het bos en standaard moet ik ze eruit plukken, ze zitten zelden echt in zijn huid, alleen vorige week in de tuin had die er 1 op zijn neus, een flinke ook ! brrrrr

  2. Wij wandelen graag in het bos en dragen dan altijd een lange broek, sokken, en liefst hoge schoenen en dan later controleren. We lopen altijd op de paden, nooit door begroeiing.
    Ik heb een tekenpen, maar zag laatst op het blog van Valhalla dat er een speciale tekentang is voor de heel kleine teken. Dat wil ik nog eens uitzoeken en wil ik in huis hebben.
    Wij gaan meestal naar ee Utrechtse Heuvelrug als we naar het bos willen en daar blijken teken te zitten die ook een encefalitisvirus bij zich kunnen dragen. Dus extra voorzichtig daar.

  3. Onze kat heeft zo'n last van teken. Hij komt de hele tijd met nieuwe thuis. Soms zitten ze nog los op zijn vachtje en kunnen we ze er zo afhalen. Bah zulke vieze beesten. Wat ik best eng vond was dat ik laatst gezellig naast onze poes op de bank zat en iets in mijn nek voelde kriebelen.... Een teek dus, gelukkig nog los. Volgens mij was die teek met onze kat mee naar binnen gelift en daarna naar mij overgekropen. Ik til onze kat graag op om hem even lekker te knuffelen maar ik kijk daar nu toch wel mee uit.
    Ik weet dat de dierenarts een heel goede(en prijzige) vlooien- en tekenband te koop heeft. Bij onze vorige poes hielp dat geweldig. Maar deze kat haat het om een bandje om zijn nek te krijgen. Hij wringt zich dan in duizend bochten om het weer af te krijgen. Vandaar dat ik bij hem had gekozen voor een pil tegen vlooien. Helaas helpt die niet tegen teken, zoals de dierenarts ook al had gezegd. Ons hondje heeft eigenlijk nooit een teek. Die stort zich niet zo in het struikgewas en lang gras zoals onze kat kennelijk wel....

    • Wat vervelend inderdaad als teken via je kat het huis in komen en op jou klimmen. Dan waan je je veilig in je eigen huis, en dan zitten ze daar ook!

  4. Teken bbrrr akelige beestjes.Wij proberen wel te checken na bv een wandeling of als we in het bos of veld zijn geweest. Ellis heeft er een tijd geleden een gehad.Ik blijft het een akelig iets vinden om ze de nek om te draaien. Op de juiste manier eruit te halen zonder dat het lijf blijft zitten. Maar het zekere voor het onzekere. Ook bij huisdieren is dit heel belangrijk om het te controleren .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder