Reacties

Waarom ik van maandagen houd! — 38 reacties

  1. Ik sluit me helemaal bij jou aan Vlijtig Liesje. Ik vind het heerlijk dat ik op maandag weer alleen thuis ben en rustig kan thuiswerken. Dat klinkt misschien heel hard richting mijn kinderen en vriend, maar zo bedoel ik het niet hoor.

    • Dat is een gevoel dat veel mensen hebben Batboy. Zelf denk ik dat het komt doordat het weekend, en daarmee de vrije tijd, weer voorbij is.

  2. Heb er zelf gemengde gevoelens bij... maar sinds kort werk ik deze dag niet meer en is de maandag een verlenging van mijn weekend geworden!!
    Dat is wel erg fijn, dat je op zondag niet hoeft te denken dat je maandag weer naar je werk moet!

    Voortaan doe ik op maandag boodschappen, de was en ik kan in alle rust werken aan mijn nieuwe blog ????

    Dus de maandag begint uit te groeien naar een meer gewaardeerde dag bij mij!

  3. Ik heb meestal niet zo'n lekker gevoel bij de maandag, terwijl ik het op zich gewoon een prima dagje vind. Lekker weer aan de slag! Ik vind het idee van een nieuw begin trouwens ook een hele fijne.

  4. Ik hou ook van maandagen. Dan ben ik thuis, meestal alleen en zonder afspraken en heb ik tijd voor het huishouden en dergelijke. Meestal bedenk ik een opruim- en schoonmaakklus en beloon mijzelf wanneer het klaar is.

  5. Maandagen zijn voor veel moeders met kleine kinderen een verademing, heb ik begrepen. Zoals jij zegt, niet omdat ze niet van hun kinderen houden, maar wel omdat de weekends soms zo druk zijn en zo veel van hen vergen.

  6. Maandag vind ik heerlijk! Niet omdat m'n man te werk is. Die werkt in ploegendienst dus die is vaker wel thuis op maandag. Vooral omdat we dan samen klusjes kunnen doen in huis, de boodschappen doen of uitgebreid een kop koffie of 2 drinken zonder tig keer de kindjes te moeten helpen. Dan hebben wij meestal het rust momentje wat vele hebben in de avond als de kinderen op bed liggen te slapen. Dat mis ik dan weer omdat ik zelf 9 van de 10 keer ook mijn bed op zoek om een uur of 8.

  7. Ik vind maandagen ook heerlijk hoor! Weer lekker structuur, terwijl de weekenden dit vaak niet hebben, en met een autistische zoon is dit wel heel prettig :P

  8. Er is niks mis met de maandag. Ik ben juist altijd blij dat ik het huis weer uit kan en even onder andere mensen kan komen. Ik denk dat veel mannen die buitenshuis werken er ongeveer hetzelfde over denken: fijn die vrouw achterlaten en even iets nuttigs doen :P
    Geintje.
    Na twee dagen in huis rommelen met z'n tweetjes is de maandag echt wel welkom. Het probleem met de maandag is meer dat mensen in het weekend later naar bed gaan en uitslapen. Dan is het lastig om er op maandag (of op welke dag je werkweek ook begint) er op tijd uit te komen.
    Ik had vroeger dus een hekel aan de dinsdag, omdat dat de dag was waarop ik weer vroeg op moest. Ik was vrij op maandag, en dat was de meest saaie dag van de week, overigens.

  9. Als ik niet zou werken dan was die maandag ook helemaal niet erg, maar ik werk wel en dus betekent maandag dat er gewoon weer een hele lange werkweek voor mij ligt. En daarom haat ik die maandag....

  10. Hé, er zijn nog mensen die van de maandag houden! Ik dacht dat ik een uitzondering was....
    Groetjes uit Gent (waar het maar blijft regenen...maar dat geeft niet, ik moet toch binnenshuis werken :))

  11. Vandaag is een maandag..Het lijkt wel herfst en de wekker vond ik niet tof, ik hou er helemaal niet van! Tenzij ik vrij ben op een maandag, dan vind ik het niet zo erg.

  12. ja ook ik houd van de maandag. Lekker fris en uitgerust weer een nieuwe week beginnen vind ik juist fijn. Nieuwe kansen en daarbij: het is zo weer weekend, de tijd vliegt om. Juist ik houd niet van de vrijdagen, die duurt naar mijn gevoel juist het langst, omdat ik dan wel weer zin heb in het weekend :)

    • Op maandag aten we kinderspaghetti, dinsdag nasi met spercieboontjes met worst van Neef Henk, woensdag groentesoep en donderdag spaghetti.

  13. Ik vind maandagen fijn! Een nieuw begin inderdaad. Maar dan scheelt het denk ik wel dat ik niet naar een baan hoef op maandag en dat ik toen ik nog werkte de maandag lang als vaste vrije dag had ;)

  14. Zoals jij je maandagen verwoord kijkt een maandag heel anders ;) En dan bedoel ik positief. ja begrijp goed wat je bedoeld hoor met kids weer naar school,dingen weer kunnen doen, ergens aan toe komen. Op facebook word je soms gek van alle maandag plaatjes en die zijn zoals je zegt niet bepaald positief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder