Wandelen op zondag: 12 wandeltips

wandelen op zondag

Normaal wandel ik na de lunch altijd in mijn eentje met Trixie. Maar sinds een paar maanden ga ik op wandelen op zondag met mijn man en hond.

Meestal maken we een rondje vanuit ons huis. Maar vandaag leek het me leuk om te wandelen in de Slangenburg.

Wandelen op zondag in De Slangenburg

Kijk even mee!

begraafplaats
De begraafplaats van Kasteel Slangenburg. Niet weggelegd voor ordinaire stervelingen zoals ik...
ven
Mooi vennetje!
koetshuis
Beeld dat de zwaartekracht tart!

Koffie in het Koetshuis

Na het wandelen dronken we koffie in het Koetshuis. Daar stond dit prachtige beeld, dat de zwaartekracht lijkt te tarten. Mijn man bleef beweren dat de bovenste figuur aan een touwtje hing, dus hebben we het nagevraagd. En er komt echt geen touw aan te pas! Dit beeld zou ik echt zo wel in mijn woonkamer willen hebben. Ik vind het echt prachtig.

Als troost dat hij weer eens ongelijk had, kocht mijn man zich een bakje boerderij ijs. En toen gingen we weer naar huis : )

Wandelen op zondag

Niet iedereen houdt van wandelen op zondag. Sterker nog, menigeen heeft herinneringen aan verplichte zondagwandelingen met zijn of haar ouders. En toch zijn die herinneringen in mijn ogen waardevol. Een wandeling op zondag breekt de dag, en zorgt ervoor dat je een frisse neus haalt.

Het is bovendien gezond om te doen.

12 x Wandelen op zondag tips

  1. Je kunt gaan wandelen op zondag in je eigen woonomgeving. Op zondag heb je lekker de tijd, en zie je jouw woonwijk of omgeving misschien wel met nieuwe ogen.
  2. Wil je wat anders zien? Dan kun je met de auto ergens naartoe rijden en daar gaan wandelen.
  3. Kies een kant en klare wandelroute. Dan hoef je alleen maar de bordjes te volgen, en vaak staat er ook keurig bij hoeveel kilometer de wandelroute is. Ik vind wandelroutes altijd net speurtochten voor volwassenen. Erg leuk, en je komt op plekken waar je anders niet zo gauw zou komen.
  4. Je kunt ook thuis zelf een wandelroute uitzetten. Dat kan tegenwoordig heel makkelijk.
  5. Bij Natuurmonumenten organiseren ze regelmatig groepswandelingen. Leuk als je liever niet in je eentje gaat wandelen op zondag.
  6. Een bijzondere wandeling is een wandeling op een zogenoemd blote voeten pad. Let wel: dit is vooral leuk in de zomer. In de winter is het vooral erg koud.
  7. Als je gaat wandelen op zondag met kleine kinderen is een zogenoemd Kabouterpak een aanrader. Je kinderen zullen het leuk vinden, en de afstand is niet groot.
  8. Heb je van die kinderen die wandelen 'stom' vinden? Maak dan gebruik van hun voorliefde voor schermpjes en ga Pokemons vangen tijdens het wandelen.
  9. Wil je wel wandelen op zondag, maar vind je het stiekem een beetje saai? Luister dan onderweg naar een interessante podcast of naar een luisterboek.
  10. Een verrassende manier om een wandeling bijzonder te maken is door een route andersom te lopen. Je zult verrast zijn hoe anders alles eruit ziet als je van de andere kant komt.
  11. Wie geen kinderen heeft kan mindful wandelen. Dan gebruik je de wandeling als een soort meditatie om tot rust te komen.
  12. Draag een activity tracker en stel voor jezelf een aantal stappen dat je wilt zetten vast. Gebruik de wandeling om je doel te behalen.

Leestip: Zondagmaaltijd

Hoe ziet jouw zondag er uit?

Vergelijkbare berichten

25 reacties

  1. Wat een leuke zondagochtend! Ik zit helaas met een zieke zoon thuis. We wilden naar het strand, maar die plannen gingen dus helaas niet door. Ik ga zo even met hem naar de speeltuin bij ons in de straat. Mocht het te vermoeiend voor hem zijn dan zijn we binnen een tel weer thuis.

  2. Gave plek heb je gewandeld. Wandelen is echt heerlijk. Mijn vriend en ik doen het heel vaak in het weekend. We hebben helaas geen hond, maar wandelen ook veel met vrienden met een hondje.

  3. Wat een mooie plek om te wandelen. Het was ook perfect weer hiervoor! Waar ligt de Slangenburg? Mijn vriend en ik wandelen ook graag. Landgoed Twickel in Overijssel vinden wij een echte aanrader om een dagje hee te gaan. Hier kun je ook heel goed picknicken wanneer het mooi weer is. Een goedkoop en romantisch uitje.

  4. Mooie omgeving
    En woon jij vlak bij Slangenburcht?

    Dat was vroeger ook conferentie oord

    Nu gaan mensen er heen om tot rust te komen en om te schrijven.

  5. Wat een fijne wandeling samen (en met Trixie).
    Mijn man moest slapen na zijn nachtdienst en ik ging naar mijn vader in een soort verpleeghuis op ruim een half uur rijden met de auto. Daar was mijn jongste broertje ook en konden we bijpraten.
    Jammer dat de kinderen bijna nooit mee willen. Ze zijn ook niet meer te porren voor een wandeling.
    Ik wilde vanmiddag graag deelnemen aan een georganiseerde stadsparkwandeling met aandacht voor voorjaarsbloeiende stinzenplanten. Maar er zit te weinig tijd in een dag vind ik. Vanmiddag heb ik wel genoten van de zon en van de overwinning van Ajax ;-) En ik heb een heerlijk zondagsmaal gemaakt.

    1. Mijn kinderen willen ook niet wandelen! Toen we in de Slangenburg was met mijn man en Trixie, vond ik het nog jammer dat ik ze niet had gedwongen...

  6. Heerlijk wandelen!
    Klinkt als een fijn uitje, enne... een man die ijs koopt als troost? Nou ja wel lekker!

    Mijn zondag bestond uit gekleurde plukjes in haren zetten en schminken samen met de collega's van de speelgoedbank.

  7. Inderdaad een mooi beeld om te zien, al zou ik het zelf niet thuis willen.
    Heerlijk even samen wandelen met de hond, hebben wij dit weekend ook weer gedaan :)

  8. Wat gezellig op zondag samen wandelen met manlief en jullie hondje. Ik had nog nooit van Slangenburg gehoord. Het ziet er erg rustig uit. Maar wat een prachtig beeld . Een echt kunst om dat zo te maken dat het blijft staan.Of lieve zweven. Moest even lachen over dat touwtje kan me voor stellen dat je dat even zeker wil weten.
    Wandelen doen Ellis en ik ook graag alleen door de hernia van Ellis wandelen we nu niet zo ver.Hoop dat dat over een tijdje weer kan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.