Reacties

Griep weer over? Zo voorkom je een tweede! — 22 reacties

  1. Er zitten goede tips bij. Helaas is hier de griep een beroepsziekte. Ik werk in de apotheek en gezonde mensen komen niet in de apotheek. Het eerste jaar dat ik er werkte nam ik echt ieder virusje mee naar huis en waren we in 1 jaar ongeveer 6x ziek en zwaar verkouden. Tegenwoordig gaat het een stuk beter, de weerstand past zich wel aan, maar ik pak er toch minimaal wel 2 of 3 mee op jaarbasis. (griep+verkoudheid dus)

    • Daar had ik nooit zo bij stilgestaan Bianca! Maar dat is best een vervelende bijkomstigheid van je werk als apotheker inderdaad! Fijn dat je weerstand wel verbeterd is!

  2. Ook belangrijk is om bij echte griep(influenza) niet te snel weer aan het werk te gaan. Er kunnen ernstige complicaties optreden, zoals longontsteking. Zelf kreeg ik ooit pericarditis na een zware griep en wellicht te snel weer van alles willen.

  3. Goede tips om virussen te voorkomen!
    Wel is het zo dat je niet jezelf kunt herbesmetten. Als je beter bent geworden betekent dat dat je immuunsysteem de indringers de baas is geworden en als er dan hetzelfde virus weer binnenkomt word je daar dus niet ziek meer van omdat je afweersysteem het herkent en doodt.
    Maar door een griep gaat je afweer omlaag (want die heeft hard moeten vechten tegen de infectie!) en dus pak je gemakkelijk een tweede mee... (Zoals ik nu! Grom!)
    Had jij het ook zo toen je kinderen naar de basisschool gingen? En zo ja wanneer hield dat op? Ik word er echt gek van, ben nu al 4 winters om de haverklap ziek omdat Sophie van alles mee naar huis neemt!

    • Ik heb sinds ik hardloop zelden meer griep gelukkig. Het meest had ik er last van in het jaar na de geboorte van mijn eerste dochter. Daarna werd het steeds beter.

  4. Naast de gewone hygiene van handen wassen, was ik ook altijd als ik naar een winkel ben geweest mijn handen. Zo'n boodschappenkarretje zit vol met bacterien.
    Ik ben verder niet zo'n poetser dat ik om die reden tandenborstels weg zou doen. Als er een ander in het gezin griep heeft en over de tandenborstels heen niest, heb je weer het virus.
    Ik zie meer in voorkomen van griep en verkoudheid door in de maanden met de 'R' 25 mcg vitamine D te slikken en in de andere maanden 10 mcg. Verder extra vitamine D op doen door de zon.
    Ik heb altijd zinkzuigtabletten in huis en als iemand zich niet helemaal fit voelt dan neemt die zo'n tablet of een oaar dagen achter elkaar. En op tijd op bed. Regelmatig leven en gezond eten zijn altijd goed.
    Mijn man en ik hebben al in geen twintig jaar meer griep gehad. Onze zoons nog wel een paar keer.
    Ik ga nooit bij iemand oo bezoek die griep heeft of zwaar verkouden is en ik wil die mensen ook niet in mijn huis. Ik heb een zware vorm van astma die niet met medicatie te behandelen is. Zo'n vijf jaar geleden heb ik een longontsteking gehad en daar is de astma een stuk erger door geworden.

    Wist je dat je na griep beter eerst voorzichtig kunt zijn met hardlopen? Door griep kan er een ontsteking bij je hart komen. Dat geneest wel weer, maar je hebt dat niet door en het kan gevaarlijk zijn om je hard te zwaar te belasten. Ik heb dit jaren geleden geleerd tijdens mijn opleiding voor medisch secretaresse.

  5. Geen last van griep tot nu toe.
    Even af kloppend....

    Vitamine D is belangrijk .
    Dus de zon in als die er is .
    Ook als hij er niet is minstens 1 uur per dag ,

    Tandenborstel een N8 in een sopje met soda en heet water regelmatig

    Griepinjectie genomen.

    Goed eten ,fruit 2 stuks per dag ,en verse groenten gekookt en wat rauwkorst van komkommer,wortel,sla.
    Zo bouw je weerstand op.

    Huis stofvrij houden en schoon al genoemd

    Rustig leven ,niet te veel moeten en aan voldoen aan onnodige verwachtingen

  6. Ik zit zelf in het laatste restje van de tweede keer griep. Ben bang dat het gewoon 2 varianten zijn. De eerste keer was dan ook in november en voelde ook anders. Ik denk dat mijn weerstand gewoon laag is de laatste tijd en dan pik je de virussen gauw op uit je omgeving. Maar die deurkrukken moet ik zeker beter poetsen! bedankt voor de tip.

  7. Ik zweer bij vitamine D! Het hele jaar door neem ik dat sowieso, in de winter ook nog eens veel meer. Ik bijna nagenoeg nooit verkouden en als ik iets op voel komen is het alweer weg voor het door zet :-)

  8. OMG dat is met mij gebeurd! Vorige maand was ik al verkouden en nu weer! Gelukkig geen griep, dat dan weer wel. Net iets te laat gepost dit artikel had ik eerder nodig, haha :P Trouwens ik heb havermoutbrood voor je gefotografeerd in mijn laatste post <3

  9. Hier gelukkig nog steeds geen zieken en griep.De meeste tips gebruiken wij hier ook.Ellis heeft dit altijd zo gedaan. Ikzelf heb eigenlijk bijna nooit griep. Vraag me dan wel eens af hoe dat kan terwijl andere het standaard een paar keer per jaar krijgen. Voordat ik bij Ellis kwam was ik niet zo'n fruit eter ,groente eter. Ik heb 22 jaar ploegendienst gewerkt altijd onregelmatig leven, op de meeste vreemde tijden eten, op de meeste vreemde tijden slapen,geen regelmaat.En toch was ik nooit ziek.Ik heb me dat wel eens afgevraagd hoe dat kan. Terwijl mensen om mijn heen juist fruit veel groenten, extra vitamine,op tijd naar bed, super schoon in de huishouding, alles ontsmetten, enz juist 4x per jaar staand ziek waren. Heeft dit met weerstand te maken dan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder