Reacties

Xenos dienblad: 5 x goedkope en simpele metamorfose — 17 reacties

  1. Ik gebruik geen dienblad. Ik heb de mijne net afgelopen week in de kliko gemikt. Het was zo'n rond, Turks dienblad. Wel leuk, maar de vlekkeen kreeg ik er met geen mogelijkheid meer vanaf en dus moest ie weg in het kader van huis leeg maken.
    Ik heb nog wel een oud houten dienblad op een dressoir staan met een koffieservies van mijn schoonouders. Dat servies zal zeker 60 jaar oud zijn en staat daar gewoon mooi te wezen.

    Als ik bezoek heb dan zet ik de koffiekopjes, theekopjes, suiker, melk etc op tafel en kom ik wel aanlopen met de koffiepot of theepot. Wel zo makkelijk.

  2. Ziet er mooi uit! Ik gebruik eigenlijk nooit een dienblad, alleen als ik echt heel veel heb en niet wil slepen. In dat geval heb ik een rechthoekige, met van die pootjes die je om kunt klappen, zodat je 'm ook makkelijk kunt gebruiken voor ontbijt op bed.

  3. Wij hebben een rond zwart horeca dienblad, antislip. Zo nu en dan mee afwassen en klaar. Heel handig als we buiten gaan zitten koffiedrinken, binnen gebruiken we het nooit omdat we het liefst aan de keukentafel zitten.
    Ik vind je X.enos dienblad heel vrolijk en volgens mij past het prachtig bij je interieur zo!

  4. Om je mooie gekleurde papieren te beschermen ... kun je nog wat transparent plak plastic erop plakken.
    Mooi resultaat trouwens !

    • Goede tip! Ik heb ergens ook nog zo'n doorzichtige kunststof plaat liggen, die ik ooit gebruikte als achterwand bij het aanrecht. Maar daar kan ik niet een net stukje uitkrijgen helaas.

      Plasplastic is een goed alternatief!

  5. Ik heb er een stuk of vier, waaronder ook eentje van Xenos, maar ik gebruik ze nooit. Ja, om een verzameling mooie spulletjes op uit te stallen. Zo ligt er een heel oud houten dienblad permanent op onze eettafel, met mijn brocante spullen erop...
    Leuk idee om zo je dienblad weer mooi te maken. Kan ook met een lapje stof, bijvoorbeeld mooie theedoek, die gooi je in de was als hij vies wordt...
    Ik wens je een heel mooie dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    • Een mooie lap is ook een goed idee inderdaad!
      Bij de Wibra zag ik laatst voor 50 cent ook plastic 'kanten' placemats. Die zouden er ook nog op kunnen.

    • Ja, dat is ook een heel goed idee, staat vast ook nog eens heel chique...
      Fijne middag verder nog,
      Lieve groet,
      Mirjam

  6. ik heb het oude xenos dienblad van mijn dochter dat er niet zo fris meer uitzag en ook nog eens niet bij mijn inrichting past gepimpt met een stukje tafelzeil dat over was toen ik een nieuw tafelzeil voor op mijn keukentafel kocht, dat had ik veel te ruim bemeten waardoor er nog een flink stuk van over was, ook had ik nog genoeg om mijn tuinklaptafel die er ook niet zo fris meer uitzag mee te bekleden. bovendien is het plastic ook een stuk makkelijker om schoon te houden, zeker buiten.

    • Dat vind ik ook een leuk idee! Wat kun je eigenlijk veel doen met een dienblad! Nu ik er over nadenk: het Xenos dienblad zou je ook aan de muur kunnen hangen en er dan prulletjes in zetten.

  7. een simpel, groot, oersterk teakhouten dienblad, met van die latjes op de bodem ipv een volle onderkant. praktisdch, ook voor buiten, want vochtbestendig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder