Reacties

Boncho: regencape voor op de fiets — 34 reacties

    • Als ik naar huis fiets maakt het me ook niet zoveel uit als ik nat regen. Want dan kan ik me thuis immers omkleden. Maar als ik ergens naar toe moet, dan blijf ik graag droog.

    • Mijn Halfords poncho is het me inderdaad waard, want het alternatief zou zijn dat ik met de auto naar de stad zou gaan. Dat kost benzine, en is bovendien minder gezond. Door de cape fiets ik door weer en wind.

      Maar 89,- vind ik ook wel erg veel inderdaad.

  1. Toen ik nog fietste en met een bromfiets reed had ik een regenpak voor de brommer en een grote cape voor de fiets maar aangezien ik nu alleen nog maar hele korte stukjes kan fietsen doe ik dat alleen met goed weer

    • Ik kan me voorstellen dat op de brommer een cape niet geschikt is. Zou je dan niet teveel wind vangen bijvoorbeeld door het hogere tempo op een brommer?

  2. Heb een paars! regenponcho geval gekocht voor 35 euro bij de Halfords. Kan over het stuur en ik blijf redelijk droog, touwtjes aan de capuchon kunnen aangetrokken worden zodat ie blijft zitten.Niet dat ik 100 % droog blijf maar het scheelt wel behoorlijk.Mocht ik Carnaval willen vieren dan kan ik 'm altijd gebruiken als het verschrikkelijke Paarse monster kostuum.....
    groet Silvia.

  3. Ik gebruik ook een regenponcho, eentje van de H.ema die me heel goed bevalt. Ik heb een grote kledingmaat en veel andere poncho's zijn me te klein, ook die van H.alfords. Een regenpak ben ik in mijn maat helaas nog niet tegengekomen.

    Bij harde wind waait de regen echter wel een beetje onder m'n poncho en dan worden m'n benen wel nat. Daarom neem ik bij regen vaak een droge lange broek mee naar m'n werk, zodat ik me kan omkleden als het nodig is.

    Ik heb niet het gevoel dat de Boncho iets aan m'n geluk gaat toevoegen. De hele zijkant is onbeschermd, dus de benen zullen altijd nat worden als het regent. Tenzij de regen loodrecht naar beneden valt maar dat gebeurt niet zo vaak. ;-)

  4. Ik gebruik beide. Ik heb de €8 regenponcho van Xenos in mijn fietstas voor de "mmmm-het-regent-toch-harder-dan-ik-dacht" momentjes onderweg. En dezelfde fietstas bevat ook een regenjas met regenbroek, waarbij de regenbroek aangenaaide overtrekschoenen heeft voor mijn schoenen. Ideaal!

    • Wat slim, een regenbroek met aangenaaide overtrekschoenen zeg! Ik vind zelf een regenbroek aantrekken altijd zoveel werk... Dan heb ik helemaaaal geen zin meer om de regen in te gaan.

  5. Ik vind zo'n regencape enorm vervelend dus ik gebruik die nooit. Mijn man heeft een regencape in een soort K-Waystof en hij gebruikt zijn cape heel vaak (fietst elke dag naar het werk)
    Zijn cape houdt hem vrij goed droog maar als het heel erg regent, loopt die cape na ene tijdje ook wel door.
    Mijn man heeft ook een regenbroek maar die draagt hij nooit omdat hij het vervelend vindt om die aan- en uit te trekken.

  6. Ik heb geinvesteerd in een goede regenbroek met ritsen van boven tot beneden, dat gaat prima ook over rokken, zelfs rokken met pettycoats. Mijn jas is gewoon waterdicht dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken.

    Zo'n Xenos poncho is leuk, maar levensgevaarlijk op de fiets omdat je behoorlijke kans hebt dat het kreng tussen je spaken komt.

    Die heb ik dus alleen mee als ik maar weinig regen verwacht tijdens het wandelen. Voordeel is namelijk dat je rugzakje er zo handig onderpast, hoewel die ook een eigen regenhoes heeft.

    • De poncho die mijn zoon heeft is te kort om tussen de spaken te komen. Die van de Halfords kan gelukkig ook niet tussen de spaken komen.

      Een regenbroek met ritsen vind ik een slimme uitvinding. Hoewel ik een cape nog steeds makkelijker vind.

    • Met mooi weer fietsen is ook veel aangenamer. Maar ik moet van mezelf door weer en wind fietsen op donderdag. En aan het eind beloon ik mezelf met koffie bij de Hema of Bakker Bart.

    • Dat is een aangenaam idee! Eerst fietsen daarna en lekkere koffie!

      Het enigste dat ik altijd fiets is naar het centrum als ik daar op kantoor moet werken. Parkeren is daar betaald, voor de fiets niet ;)

    • Ik ben benieuwd wat hij zegt. Die van mij laten zich in de regel liever tot op het bot nat regenen dan dat ze regenkleding dragen... Echt heel vermoeiend.

  7. Ik heb ooit (in de jaren 80 van de vorige eeuw) 'n regenpak gehad met een rok ipv een broek! Onderaan de rok zaten bandjes die ik kon strikken, Vraag me nu wel af waar dat pak gebleven is......

    • Een regenrok vind ik ook een geweldige uitvinding. Ik herinner me ineens dat ik er ooit ook eentje had! Het grote nadeel was dat ik aan de bovenkant niets tegen de regen had. Nu vraag ik me af waar die rok gebleven is zeg!

  8. Het flapperen van een poncho is hiermee mogelijk opgelost. En is de capuchon zo gemaakt dat je droog blijft en ook nog om je heen kunt kijken?
    Ik wilpraktijktesten zien voordat ik zo'n bedrag uitgeef!

  9. Ik draag altijd een regenponcho, de beste resultaten om droog te blijven, snel aan te doen, snel weer uit te doen.
    Ik draag het liefst van die oudere, die zijn zwaarder (ander materiaal), ze flapperen nt zo bij wind.
    Ik kies ook voor heldere, opvallende kleuren, veiligheid eerst!!!
    Om te wandelen draag ik een regencape.
    Laat maar komen die regen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder