Hoe ik 3 gratis kleurplaten voor volwassenen maakte met AI!

gratis kleurplaten voor volwassenen

Zoek je gratis kleurplaten voor volwassenen?

Je kunt nu zelfs gratis kleurplaten voor volwassenen maken met AI!

Ik maakte er drie, maar je kunt er eindeloos veel maken.

Kleuren voor volwassenen

Kleuren voor volwassenen blijft me fascineren. De belofte van geestelijke rust en innerlijke kalmte vind ik zeer verlokkelijk. Ook al kan ik die er zelf niet in vinden, omdat kleuren geen enkel praktisch nut heeft.

Maar ik weet dat veel mensen genieten van het kleuren van kleurplaten. Sommige bloggers maken ze zelfs zelf!

Daarom een post met een overzicht van mooie gratis kleurplaten! Als je op het plaatje klikt ga je naar de betreffende pagina en kun je de kleurplaat printen.

Gratis kleurplaten voor volwassenen

Secret Garden

kleurplaten gratis
Secret Garden, Laurence King

Kleurplaat bloemen van Joost Langeveld

kleurplaat bloemen

Enge 'skull' kleurplaat

Deze vind ik zelf akelig, maar smaken verschillen!

schedel kleurplaat

Bloemenmeisje van blogger Mama Maai

Toen haar zoontje Siem nog klein was, zat Mama Maai veel met hem op de bank. Op een boek kon ze zich niet concentreren, dus ging ze maar tekenen. En het resultaat van dat tekenen deelt ze nu op haar blog. Hieronder mijn favoriete kleurplaat van Mama Maai.

bloemenmeisje

Nog meer gratis kleurplaten voor volwassenen vind je op Topkleurplaat.nl en supercoloring.com. Coloring for adults is ook de moeite waard.

Zelf gratis kleurplaten maken met AI?

Je kunt ook zelf gratis kleurplaten maken met AI. Zo maakte ik onderstaande kleurplaten voor volwassenen met AI met het gratis canva.com/nl_nl/ai-afbeelding. Ik typte het volgende in:

'Coloring page for adults with flowers.'

En dat leverde onder andere deze gratis kleurplaat op:

gratis kleurplaat voor volwassenen met AI

Verrast door mijn eigen succes typte ik vervolgens in:

'Coloring page for adults with magical garden.'

En dat werd:

gratis kleurplaat voor volwassenen

En tot slot typte ik: 'coloring page for fairy tale little red riding hood.'

kleurplaat maken met ai

Wat is jouw favoriete kleurplaat?

Heb je geen printer, maar wil je wel graag printen?

Lees dan mijn post Waar printen?

Vergelijkbare berichten

40 reacties

  1. Die kleurplaat van de geheime tuin is heel leuk, daar zijn ook prachtige kleurboeken van! Zelf heb ik 2 verschillende echt uren kan ik er zoet mee zijn, gezellig samen met de kinderen ieder een eigen boek.

  2. Ik heb een heel kleurboek (voor volwassenen) thuis. Ik heb er een paar keer in gekleurd. Ik vond het wel ontspannend en leuk om te doen, maar toch pak ik dat boek niet vaak meer.

  3. Hi ik vind de kleur boeken van Marja van 't Wel helemaal leuk. Gebruikte ze ook wel in mijn coaching sessies. Nu ben ik vooral er zelf mee bezig. Deze kleur boeken bevatten ook prikkelende vragen. Zodat je wel degelijk met zingeving bezig bent. Google haar maar eens..!

    1. Ik heb haar opgezocht en heb de kleurplaten gevonden. Dat is weer een heel ander soort stijl dan de kleurplaten die ik meestal in kleurboeken zie. Leuk dat er ook vragen bij de kleurplaten zijn om je tot nadenken aan te zetten.

  4. Er liggen hier wel een paar kleurboeken in de kast maar verder dan de kast komen ze niet! Ik vind er niks aan... Wordt er zeker niet kalm van! En ook mijn kinderen houden er niet van. Ben liever met iets anders creatief, heb net een aantal kerststukken gemaakt, voor mijzelf en anderen. Daar kan ik beter mijn hoofd mee leeg maken!

    1. Ik heb er voor mijn oudste dochter eens 1 gekocht en er later nog 1 gekregen van mijn vriendin die het zelf helemaal geweldig vind!

  5. Nou.... ik heb hier toevallig laatst over na zitten denken want enig calvinisme is mij ook niet vreemd en ben toen tot een conclusie gekomen ;)

    Namelijk uiteindelijk is het enige moment wat je hebt nú. En dat moment bestaat ook om het moment. Dus als jij van kleuren geniet is dat net zo nuttig als iets anders. Want jouw genieten heeft een positief effect op jou en daarmee op de wereld.

    Als onze kinderen zitten te kleuren en die kleurplaat belandt straks bij het oud papier vinden we dat geen tijdsverspilling. Terwijl ze ook in die tijd hadden kunnen oefenen met rekenen of wat dan ook.

    En tot slot: het is sowieso nuttiger voor je dan bijvoorbeeld televisie kijken :-)

    Dus sinds deze conclusies doe ik het af en toe en ik merk dat het fijn is! Laatst had ik echt een échte rotdag en die avond moest ik persé een map schilderen voor school voor Sint. En laat ik daarna me nou veel rustiger en prettiger voelen! Vond het een eye opener. (Nou ging dat wel om schilderen maar dat is vast overdrachtelijk!)

    Ik vind de geheime tuin kleurplaat heel erg mooi.

    1. Ik heb je gedachten hier over met interesse gelezen. Want mijn innerlijke Calvinist staat me dus niet toe dat kleuren leuk te vinden. Maar je hebt beslist een punt: als ik het op dat moment naar mijn zin hebt, heeft het in die zin nut.

  6. Dank je wel! Ik kleur regelmatig, in een kleurboek uitgegeven door het blad Happinez. Heel ontspannend is het en zo leuk om met al die kleuren iets moois te maken. Fijn muziekje erbij en kleuren maar...

  7. Mijn moeder is inmiddels wel begonnen met 'kleuren voor volwassenen'. Zelf ben ik liever met andere dingen creatief bezig :) Maar begrijp wel dat mensen er rust in kunnen vinden :)

  8. Ik zag laatst in een boekhandel een kleurboekmet platen van oudhollandse straatgezichten. Die vond ik heel erg leuk. Ik word hebberig van die kleurboeken, maar ik weet ondertussen dat ik er te weinig mee doe. Als ik tijd over heb pak ik sneller breiwerk op. Zo gek, net alsof ik mezeld die rust niet gun. Komt wel als ooit de zoons het huis uit zijn :-)
    Ik heb mijn moeder laatst een kleurboek gegeven van de dochte van Carry Slee. Geen idee hoe het heet, de platen waren erg mooi. Afwisselend en niet te druk.

  9. Wat leuk ! En jee wat een verschil die twee bloemenmandjes naast elkaar .
    daarin kun je zo goed zien wat KLEUR eigenlijk doet en brengt.
    ja kleuren waarom alleen voor kinderen.. Ik zie ze veel liggen tegenwoordig in de winkels die kleurenboeken voor volwassenen . Super leuk en rustgevend.

  10. Kleuren in een kleurboek, als kind had ik er al een hekel aan en dat is nooit veranderd. Ook mijn 2 dochters wilden nooit een kleurboek hoewel ze wel creatief waren (en zijn)
    Legpuzzels maken, ook zoiets vreselijks!
    Beleef je plezier aan zulke bezigheden moet je het vooral doen maar ik vind het niks!

  11. Ik heb dit weekend een blog geschreven over AI, komt op 8 november online, en me wat in het onderwerp verdiept. Vraag: wie betaalt de ontwerpers van de kleurplaten? Niet het programma dat ze heeft verzameld van het web.... Dit is een van de vragen die voorbij kwamen tijdens de top in Bletchley (Engeland) deze week.

  12. Ik ben fan van kleuren en support met liefde de illustrators die hun tijd en kunde stoppen in het publiceren van boeken. Echter niet de van de ai platen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de vingers van roodkapje het klopt gewoon niet. De secret garden plaat is origineel van johanna basford uit het boek mijn geheime tuin ( secret garden). Het boek waarmee mijn kleur avontuur begon in 2013!
    Nog zo iets waar ik soms boos om kan worden. Het is een vorm van diefstal als mensen hun naam onder het werk van een ander zetten. Maar ja met boos worden schiet je niets op.

    Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in kleuren en technieken aan leren. Je kunt me vinden op YouTube amandjuh88.

    Veel liefs en een kleurrijke groet amandjuh88

    1. Dat The Secret Garden een bestaande kleurplaat is wist ik niet. Ik dacht dat de kleurplaten die AI op Canva maakte een soort potpourri zouden zijn van allerlei elementen van een kleurplaat en dus wel 'nieuw'.

      Dat AI simpelweg een bestaande kleurplaat uitspuugt is inderdaad niet oké.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.