Miss Etam in de problemen

miss etamEerst was het V&D, en nu zit Miss Etam flink in de geldproblemen.

Hier in Doetinchem hebben we een vrij grote Miss Etam. Ze hebben twee verdiepingen, en ik loop er best vaak even binnen. Maar de laatste jaren hebben ze nooit leuke kleren vind ik.

In het verleden heb ik er best leuke dingen gekocht. Zoals:

  • Jurkjes
  • Rokken
  • Vestjes
  • Lang geleden ooit eens een broek, maar dan heb ik het wel over 17 jaar geleden denk ik. Maar ik droeg die broek nog ook!
  • Winterjassen voor mijn 16-jarige dochter (deze winter nog)

Vriendelijke prijzen en vrouwvriendelijke kleding

Miss Etam heeft vrij vriendelijke prijzen vind ik. En hun maten en modellen zijn vriendelijk voor Nederlandse vrouwenlichamen. Hun doelgroep schijnt vrouwen vanaf 30 jaar te zijn. Maar omdat ze op hun manier met de mode proberen mee te doen, en ik de mode al een paar jaar niet zo leuk vind, koop ik er nauwelijks meer.

Ondanks de jurken en rokken die ik er ooit wel heb gekocht, associeer ik Miss Etam met capri broeken en tunieken.

Miss Etam: 1970

In 1970 werd de Miss Etam officieel geboren. Daarvoor heette de winkel simpelweg Etam. Deze Etam winkel zat in Amsterdam en verkocht in eerste instantie vooral dameskousen.

Waarom gaat het zo slecht met Miss Etam?

Miss Etam is zo slim geweest om ook een webshop te starten. Bovendien kun je hun kleding ook online kopen via Wehkamp.nl. Dus waarom zou het nu dan toch zo slecht gaan vraag ik me af. Want het argument dat steeds meer mensen online shoppen zou dan toch niet van toepassing moeten zijn? Volgens e-commerce hoogleraar Cor Molenaar komt het omdat Miss Etam de spelregels van online shoppen niet goed kende:

'Lage prijzen, hoge omzetsnelheden en superlage kosten zijn noodzakelijk om in dit segment winstgevend te zijn. Dit is toch een ander spel dan de Etam Groep gewend was te spelen.'

Over zo'n drie weken zou er duidelijkheid moeten komen over de toekomst van Miss Etam. Op dit moment hebben zo'n 14 partijen interesse in Miss Etam.

Hoe vind jij Miss Etam? En hoe vaak kom je er per maand/week?

Vergelijkbare berichten

27 reacties

  1. Ik koop er nooit wat. De maten kloppen niet en de modellen zijn niet op mijn model gemaakt. De s van de Miss Etam zit bij mij als een ruime m.
    Verder vind ik de modellen vaak tuttig.

    Oh ja.. en ik val in de doelgroep.... (40 plus). Of toch niet kennelijk, want met een s-je.
    En een winkel die al geen gangbare maten verkoopt, wat moet je daarmee?

  2. Jaren geleden heb ik een spijkerbroek gekocht bij Miss Etam, ik draag hem nog altijd, Verder slaag ik er nooit. De modellen in de grote maten afdeling zijn vaak gemaakt van lelijke stof, de shirts zijn te breed en te kort.

  3. In het verleden kocht ik nog wel eens iets bij Miss Etam, een jasje of een sjaaltje bijvoorbeeld. Wanneer ik ga winkelen (en dat is niet zo heel vaak, want winkelen is niet echt m'n leukste bezigheid), loop ik vaak nog wel even deze winkel binnen, maar meestal ga ik ook zonder aankoopjes de winkel weer uit. De stijl die ze over het algemeen voeren, is ook mijn stijl niet. Het is wel jammer dat de laatste tijd zoveel winkels, die toch echt bij ons Nederlands winkelbeeld passen òf gesloten worden (zoals de Schoenenreus) òf in de problemen komen of zijn....

  4. Bij Miss Etam kom ik nooit, ik heb er gewoon 'de loop' niet naartoe. Bij hun andere winkel, Promiss, kom ik een paar keer per jaar en daar vind ik eigenlijk altijd wel iets van mijn gading. Denk dat Promiss ook iets betere kwaliteit verkoopt.

    1. In Doetinchem zitten de Miss Etam en de Promiss redelijk bij elkaar in de buurt. Bij de Promiss verkopen ze nu leuke jurkjes. Sommige doen me aan Maxima denken. Maar de prijzen zijn wat duurder: rond de 80 euro en dat vind ik te duur.

  5. In het winkelcentrum waar ik kwam zaten ze allebei en ik liep er vak even binnen. Promiss is inderdaad de iets chiquere en duurdere versie. Bij beiden kocht ik wel eens wat.
    Een nadeel was dat ze vaak setjes hadden en dan paste de broek niet en het t-shirt trui wel in de grootste normale maat en in de grotere maten was die set er dan niet. En inderdaad de kleding daarvan vond ik een stuk minder leuk.

  6. Toevallig van de week nog. sinds een paar jaar behoor ik ook tot de doelgroep ( 40+ ).
    Ik kan er meestal wel slagen. Omdat ik vrij lang ben zijn veel broeken te kort. Daar heb ik bij Miss Etam geen last van. Het zou jammer zijn als er weer een winkel failliet gaat.

  7. Ik kom er eigenlijk nooit. Ik weet niet waarom eigenlijk, ik loop er elke keer straal voorbij....Ik denk dat veel bedrijven niet beseffen hoe belangrijk het imago van een merk is. Jij noemt Wehkamp al, die hebben de afgelopen jaren dan ook veel gewerkt aan een nieuw imago. Of Victoria's Secret, zo'n bijzonder merk is het op zich niet maar dankzij het imago zijn ze enorm groot.

  8. In mijn vorige woonplaats was een outlet miss Etam en ik kwam er bijna nooit. Ik liep er vaak langs en de kleding sprak me niet aan, precies zoals jij het beschrijft.
    Het was er vaak heel druk en ik vond de winkel chaotisch ingericht. Dat is voor iemand die niet van winkelen houd (teveel prikkels) al genoeg om er snel voorbij te lopen.

    1. Als het ergens druk is, vind ik het ook niet fijn. Nou heb ik dat probleem meestal niet, omdat ik meestal 's vroeg op donderdagmorgen in de stad ben, en dan is het nog wel rustig. Een chaotische inrichting is ook niet slim!

  9. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind het ook totaal niet een leuke winkel. Het zou voor vrouwen boven de 30 zijn. Nou ik wil er niet gevonden worden.

    P.S. je hebt een nieuwe lay-out! Ik dacht bijna dat ik het verkeerde blog had :-)

    1. Ik denk dat er meer mensen zo over Miss Etam denken Josan!

      Het is inderdaad een heel andere look hè? Maar goed dat de blognaam hetzelfde is gebleven.

    1. Die lange zomerjurken herinner ik me. Die vond ik erg leuk, maar te lang! Ik snap niet hoe mensen daar in kunnen functioneren. Struikel je niet voortdurend?

  10. Gisteren nog wezen shoppen bij de Etam, maar kon er niet slagen. Zoals de afgelopen jaren vaak het geval is. Hun maten kloppen niet meer, net wat een eerdere reactie zei over de grote maten het is te breed en te kort. Ik heb een normale lengte maar een flinke boezem en smalle schouders dus al die shirts pas ik gewoon niet. Ze zakken van mijn schouders af omdat ze ronde halsen hanteren terwijl ik eigenlijk een v-hals moet hebben. In de winter kan ik het verbloemen met een sjaaltje maar in de zomer ga je geen sjaal om doen natuurlijk. En de broeken waren ook allemaal te strak, ik kwam gisteren dan ook erg verdrietig uit de winkel. Want het gebeurt mij gewoon de laatste jaren steeds. Ik kan gewoon niet slagen, ik heb 3 truien en 2 broeken en dat is mijn hele garderobe. En dat alleen maar omdat ik via W.ehkamp heb besteld en het toevallig pastte ondanks dat ik er wat huiverig voor was omdat ik niet zoveel zin in had om terug te moeten sturen. Maar ik denk dat ik toch maar weer via hun moet gaan bestellen want in de winkels steeds teleurgesteld worden is niet leuk.
    En Miss Etam doet het gewoon zelf want hun kleding is de laatste jaren gewoon ook slechter van kwaliteit geworden en veel van hetzelfde. Geen variatie genoeg meer. Jammer want ik slaagde er vroeger altijd en toen behoorde ik nog helemaal niet bij de doelgroep en ondertussen wel.

    1. Hopelijk lezen ze dit van Miss Etam. Er zijn namelijk inderdaad meerdere mensen die aangeven dat de modellen niet meer goed zitten.

      Fijn dat het via Wehkamp wel lukt Janneke. Welk merk kleding koop je daar?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.