Reacties

Tips voor huizenverkopers en kopers voor de NVM open huizen dagen — 15 reacties

  1. Ik vond de open huizen dag zó leuk toen wij nog aan het zoeken waren naar een huis. Liefst zou ik nu ook gewoon even bij wat mensen binnen gaan kijken maarja, je geeft mensen wel hoop als je dat doet en dat vind ik dan weer lullig. Dus helaas, geen open huizen dag voor mij momenteel :( Over 30 jaar misschien weer eens ;)

    • Ik snap wat je bedoelt Daantje. Het is leuk om bij mensen binnen te kijken. Maar in dit geval is het inderdaad een beetje wreed als je niet serieus overweegt om een huis te kopen. Net wat je zegt: je geeft ze toch hoop.

  2. Oh je hebt het echt letterlijk overgenomen, haha. We hebben ons huis een beetje op moeten leuken omdat het een heel grote open ruimte was, met grote meubels.
    De muren waren wit, de vloer donker eiken, de bank grijs en de keuken wit dus er kon wel wat kleur en sfeerdingen bij.Dat haalde het wel op, moet ik zeggen.
    Oh ja, 'k had ook een of ander interieurparfum van de hema op de wc gezet. Rook niet eens zo vreselijk. Toch wel prettig want als je bij ons binnenkwam, stond je meteen in een dompig halletje waar de garage, wc en trap naar boven waren. En uiteindelijk moet je toch maar die ene koper zien te vinden die het zelfde ziet in jouw huis als jij destijds....

    • De kopers van ons huis hebben het huis gekocht vanwege de grote tuin. Toen wij het huis destijds kochten ging het ons om dat we een twee onder eenkapper wilden met drie slaapkamers op de eerste verdieping en een garage naast het huis. En het moest in een bepaalde wijk staan. Het ging allemaal eigenlijk vooral rationeel. Net als bij ons eerste huis en het huis waar we nu wonen.
      En helaas net als bij de vorige verhuizing, heimwee... Ik vind het nog niet echt meevallen om op zo'n nieuwe plek te wonen. En mijn lastige gezondheid maakt het me moeilijk om nieuwe contacten op te gaan bouwen. Ik geniet wel van de rust van een vrijstaande woning en hoe mooi het hier is. En dat manlief nu zo dichtbij zijn werk woont en veel meer thuis is. En dat laatste was de belangrijkste reden om te verhuizen.

    • Oh ik voel helemaal met je mee! Ik doe er gemiddeld zo'n 5 jaar over om te wennen aan een nieuwe woonplek. Je heimwee kan ik dan ook helemaal begrijpen! Hopelijk vind je snel wat contacten. Bij mij helpt dat heb ik gemerkt. Zo drink ik nu elke laatste vrijdagavond koffie met mijn twee nieuwe buurvrouwen. Dat geeft me het gevoel dat ik mijn leven hier ook echt krijg.

    • Woon jij nu al vijf jaar op deze plek? Dat is wel een lange tijd, maar fijn dat je je steeds meer thuis gaat voelen.
      Het gekke is dat ik voor mijn gevoel nooit echt geaard ben in mijn vorige woonplaats. Blijkbaar dus wel. Ik mis echt de bekende mensen om me heen. Qua omgeving mis ik het niet. Ik had altijd gedacht dat we terug zouden verhuizen naar Friesland. Ik heb in de overbrugging naar ons nieuwe huis drie weken bij mijn ouders in Friesland gewoond. En ik kwam erachter dat ik me overak een Fries voel, behalve in Friesland. Was wel raar om te merken.

  3. @Vlijtig Liesje,
    Dus voor jou is het ook nog steeds wennen.
    Idd is ergens weggaan een prima manier om erachter te komen hoe thuis je ergens was. Je kunt alleen niet meer zo gemakkelijk terug, ha, ha.

    Jij ook nog sterkte met het wennen.

  4. Goede tips hoor! Dit jaar is voor mij een klein feestje. We hoeven niks te verkopen (dat duur wel 4 open huizen dagen) of te kopen. Eindelijk geen open huizen dag voor ons :-).

  5. Goede tips. Ik ga zelf naar een paar woningen kijken op de open huizen dag. Wij hebben een aantal jaren geleden onze eigen woning verkocht naar aanleiding van de open huizen dag. We hadden wat koekjes die de kinderen uitdeelden aan de kijkers, muziekje op (zachtjes) en wat kaarsjes aan. Het was hartstikke gezellig. Ons huis is toen binnen 14 dagen verkocht aan een van de kijkers van die avond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder