Reacties

Hergebruik huishoudelijke dingen voor je tuin! — 16 reacties

  1. Leuke tips!

    Maar nog steeds werkt huisvlijt bij mij niet goed. Ik blijf nu hangen bij de tips om lekker te slapen.
    Ik werk trouwens via mozilla firefox.

  2. Eierschalen zijn fijngemaakt goed voor bij de lavendel en de rozemarijn (kalk!). Fijngeknipte bananenschillen bij de rozen (daar doen ze het goed van, en volgens mij werkt het ook tegen de luizen). Een randje eierschalen of koffiedik rond een plant helpt ook goed om de slakken op afstand te houden.

  3. Leuk! Hier heb ik rode laarsjes staan waar ik straks weer iets in ga doen... iets blauws of geels denk ik, dat steekt mooi af.
    En ja hoor. ook allerlei bakjes voor zaaien e.d.
    Ooit heb ik in een ouwe tas wat plantjes gepoot. Erg leuk ook als cadeau.

  4. Oude vitrage over de jonge plantjes tegen de vogels, oude stroken luxaflex stuk knippen, er bv "sla" opschrijven en bij de pasgezaaide zaadjes zetten, oude messen om de voegen schoon te krabben, oude vorken om de jonge plantjes op te wippen om te verspenen, plastic flessen zonder statiegeld: gaatjes in de dop boren, halve maan uit de bodem snijden en op de kop ingraven bij planten die veel water moeten zoals courgettes en pompoenen. Iedere avond vul je de fles en kan de plant water opnemen zonder dat het verdampt of elders terecht komt.

  5. weet je wat ook handig is de tuin?
    Oude beitels kun je gebruiken voor de lange wortels van b.v. de paardenbloemen. Beitels zijn veel sterker dan het tuingereedschap.
    En waarschijnlijk is er meer oud gereedschap bruikbaar voor de tuin, zoals schroevendraaiers .
    En dank voor de tips, toch weer een paar erbij!

    • Die beitel ga ik zeker gebruiken Sylvia! Wij hebben hier altijd best veel paardebloemen, en hoewel ik ze vrolijk vind probeer ik ze wel te beperken.

  6. Leuke vrolijke tips weer, wist je dat koffiedrap nog ergens anders goed voor is? Spoel het af en toe door je gootsteen, dat voorkomt verstoppingen.
    Zelf hergebruik ik ook het e.e.a. maar heb geen groene vingers, dus tuinieren zit er bij mij niet in ;) Alhoewel, ben momenteel bezig met de moestuintjes van AH, maar of dat wat wordt moet nog blijken hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder