Reacties

Is een huishouden als een schip? — 13 reacties

  1. Hier 2 kapiteins en ieder ons eigen schip. Hiermee bedoel ik dat ik het huishouden vooral voor mijn rekening neemt en mijn man het klussen. We proberen elkaar in de waarde te laten wat betreft onze eigen taken. En soms ondersteunen we elkaar. Zo werkt het al jaren prima!

    • Dat is ook een leuk idee Henny! Gewoon allebei je eigen schip, en dan gezellig naast elkaar varen. Of ieder zijn of haar eigen dek. Dat kan inderdaad ook.

  2. Interessant stukje!
    Ik heb dat namelijk ook vaak gedacht over ons huishouden; die twee kapiteins op dat schip....helemaal niet efficient!
    Vooral in de eerste jaren dat de kinderen geboren waren en we allemaal aan de nieuwe situatie moesten wennen....ik nog minder werken, man - op papier - minder werken, dat moest allemaal op elkaar afgestemd worden. En dan ook nog het huishouden gaan afstemmen. Pffff....nou voor mij gevoel is ons schip al die tijd in de haven blijven liggen :-))

    • Alweer een referentie naar een bootje! Het valt me echt op dat er veel gezegdes zijn met termen uit de scheepvaart als het om relaties gaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder