Reacties

Eenpansgerechten 8 ideeën, tips en recepten! — 85 reacties

  1. Eigenlijk bijna alle soorten soep zijn eenpansgerechten.

    Of gevulde paprika's, die je vult met risotto.

    O, en natuurlijk risotto zelf, dat is ook een eenpansgerecht en daarmee kan je superveel variëren (ik heb geloof ik al 15 verschillende recepten met risotto geprobeerd en allemaal even lekker :D )

    • Het is ongelooflijk wat je al niet kunt googelen wat recepten betreft. Hier is mijn geliefd recept. Ik gebruik hiervoor een wok, want je moet ruimte hebben om te roeren. Dit is Zalm, Spinazie en Citroen risotto. Voor de zalm gebruik ik restjes zalm in een pakje. Die zalm doe ik in folie in de oven voor ongeveer 15 minuten. Dit recept is voor 3 a vier mensen.

      1 eetlepel olijfolie (zou ook met boter kunnen)
      2 preien in dunne schijfjes gesneden
      1 teentje knofllook in kleine stukjes gesneden of door een knoflookpers geduwd
      250 g arbora risotto rijst
      50 ml witte wijn (hoeft niet)
      1 liter bouillon gemaakt van blokjes (1 extra pannetje)
      het sap + de geraspte schil van 1 citroen
      200 g spinazie
      25 g geraspte Parmesan (oude Gouda kan volstaan)
      250 g zalm (meer mag ook)

      1)Verwarm de olie in een grote pan en braad de preien totdat ze ietwat doorzichtig zijn.
      Voeg de knoflook zowel als de risotto rijst toe. Roer totdat de rijst goed door de olie is
      gehaald. Doe er nu een scheut wijn bij (dit kun je overslaan)..

      2) Voeg beetje bij beetje een eetlepel warme bouillon toe en roer vaak. Zodra de rijst
      het vocht absorbeert doe je er weer wat meer bij. Zo ga je 15 a 20 minuten door.
      De rijst moet gezwollen en zacht en romig eruit zien. Voeg nu de citroensap en
      geraspte schil toe. (Mocht er wat boullon over zijn gebruik het niet en mocht je tekort
      komen dan doe je er wat water bij.) En voeg er nu al de spinazie bij en roer. Voeg
      ook de geraspte kaas toe. Bestrooi met gemalen zwarte peper.

      3) Voeg nu de stukjes gekookte zalm toe en roer.

    • Ik gooi vaak gewoon alles in een pan. Zeker met aardappelen en alsik er dan stamp van maar verder komen mijn kook kunsten niet haha.

  2. Bloemkool past bij ons gewoon in één pan.
    Heerlijk. Afhankelijk van je stemming met kipdij vlees of ei.
    kruiden bakken (djinten, koriander, kerrie en wat je meer vindt passen in dit rijtje) Kip er bij bakken.
    Ui, knofloop, spaansepeper er bij. Aardappelblokkjes erbij roeren en als laatste bloemkool.
    Je kunt er nu een scheut bouillon of kokosmelk bij doen en zachtjes gaar laten worden. Gebruik je ei doe je die er oplaatst ook door.
    Lekker, lekker, lekker met één pan.

  3. Shoarma schotel (zie recept op mijn blog)
    koolraapschotel (zie recept op mijn blog)
    pastei schotel (plaats ik vandaag op mijn blog)
    courgette met mozzerella uit de oven (toch een pan extra voor rijst/noodles etc)
    allerlei maaltijdsoepen; reitersuppe, gastesoep, humkessoep, erwtensoep, bonensoep, linzensoep.

  4. Snert en chili con carne (van kidneybonen) zijn mijn favoriete eenpansgerechten! Op Pinterest en Welke vind je ook heel veel recepten als je zoekt op 'eenpansgerechten', dat is misschien een tip?

  5. Hoe en waarom maak je jus apart? Als je vlees braadt heb je toch meteen jus?

    PS. De nieuwe lay-out went bij mij nog niet, de kop is erg groot en teveel verschillende blokken.

    • Met een pakje /zakje juspoeder misschien? Zo maakte ik vroeger vaak jus. Nu altijd zelf met bijv. Scheutje sojasaus (zoute), uitjes en kruiden.

    • Zo maak ik ook de jus als het bij gerecht past. Of doe half zakje juspoeder en wat extra water erbij.

  6. Ik heb maar 1 pan... hihi... nee, maar ik maak vrijwel geen gerechten waarvoor ik meerdere pannen nodig heb. Hoogstens een steelpan als ik ingrediënten niet samen wil eten, zoals boontjes. Maar tegenwoordig maak ik steeds vaker kant-en-klare gerechten zelf. Ik eet strikt plantaardig dus dat is makkelijk. Soja kun je overal mee verwerken, met vlees gaat dat niet zo makkelijk...

  7. In de Marokkaanse keuken worden veel eenpansgerechten gegeten. Een Marokkaanse vriendin van vroeger gooide alles in een pan (vlees, aardappelen, groente, kruiden). Lekker laten sudderen en eten met brood. Rijst of couscous kan ook maar dan heb je een extra pan nodig. Die kleine couscous is heel snel gaar. Gaat sneller dan aardappelen of rijst.

  8. Ik ben gek op eenpansgerechten! Snel en makkelijk. Sinds ik een vaatwasser heb maak ik ze wel minder haha maar in mijn studententijd ging alles in één pan.

  9. Ik heb de slowcooker ontdekt. Dat is helemáál makkelijk: alles er rauw in, aanzetten en alles wordt gaar zonder dat je er nog omkijken naar hebt. Het ultieme eenpansgerecht.

  10. ik wijk hier ook weer vanaf want ik maak geen eenpans gerechten haha heb altijd meerdere pannen en voor 1 gerecht gebruik ik ook meerdere pannen omdat hier sommige dingen apart gebakken worden voordat het samen gevoegd word

  11. ik hou van koken dus een pan meer of minder: ik zit er niet mee (en de afwasmachine doet toch de afwas)maar eenpansgerechten zijn gewoon lekker!

  12. Ik ben dol op bijvoorbeeld chili con carne of andere mexicaanse prutjes! Eventueel heb je daar nog wraps, tortilla chips of taco's bij maar die hoef je niet te koken. Gooi het in de slowcooker en je hoeft er niets meer aan te doen. Sowieso ben ik heel erg fan van de slowcooker, omdat je dan niet tijdens de avondspits in de keuken staat.

  13. Afwassen is echt mijn meest gehate klusje in huis. Daarom ben ik zo blij dat ik een poosje geleden een instant pot heb gekocht. Sindsdien maak ik heel veel dump-en-go recepten.

  14. Ziet er allemaal erg lekker uit, maar niks voor hier thuis. Manlief lust bijna niks qua groente, dus dat maak ik sowieso altijd al apart klaar van de rest.

    • Wat lief van je dat je apart kookt zodat je man niet met groenten geconfronteerd wordt. Hoe komt hij aan zijn vitamines als hij bijna geen groenten lust?

    • Nee, ik kook ze tegelijk in één pan, giet ze af en stoof ze met een klontje boter. De aardappelen samen met de groenten. Smaakt prima.
      Alleen als er iemand mee eet maak ik aparte saus voor bloemkool e.d.

  15. Bloemkool, met aardappels, gehakt en jus is eenvoudig. Ik prik er een paar gaten in en na 6 minuten magnetron keer ik zo'n bak om op m'n bord. Duidelijk een nulpansoplossing. ;-)

    Ik maak veel 1-pans prakkies, maar dat is dan ook voor 1 persoon. Veel bak ik roer. Scheutje olie in een koekepan. Halve hamburger er in. Paar keer omkeren. Na 3 minuten een paar handjes rösti er bij. Dan wat smaakpoeder en aan het eind een paar handjes mexicaanse roerbakgroente.

    Jumbo heeft diepvrieszaken met Marokaanse substantie. Kan je ook zo roerbakken in 1 pan.

  16. Dank voor de inspiratie. Ga ook eens wat meer hiervan maken. Ik heb er één met krieltjes, bonen en groente. Verder vaak toch minimaal 2 pannen omdat het vlees of de rijst apart moet. Leuke uitdaging!

  17. Heerlijk eenpansgerechten! Ik maak ze ook graag. En echt fijn dat je tegenwoordig op Google zoveel inspiratie kan opdoen.

  18. Ik ben fan van eenpansgerechten. We hebben dan ook een vervelende keuken en maar 1 pitje op het moment dus dan is een eenpansgerecht sowieso handiger. Ik maak soms Libanese stoofpotjes met lamsvlees, aardappels, doperwtjes, en nog meer lekkere ingrediënten, heerlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder