Reacties

Casio rekenmachine versus Scientific Calculator van de Action — 11 reacties

  1. Het is niet handig om een andere rekenmachine te hebben dan school voorschrijft. Op school wordt het programmeer deel vaak uitgelegd en voor gedaan met de voorgeschreven machine. Ook moet je regelmatig die methode opschrijven.

    En je doet heel lang met zo'n machine. Ik zou niet meer zonder mijn trouwe maatje kunnen, die van mij was ruim meer dan 100 gulden, maar nu 25 jaar later gebruik ik 'm nog dagelijks.

  2. Onze zoon doet vmbo T (3e klas) maar daarvoor heeft hij (nog) geen dure rekenmachine nodig. Hij kocht in de brugklas een casio die toen voorgeschreven was (EUR 19,95) en gebruikte deze tot de kerstvakantie vorig jaar. Toen ging het schermpje stuk en nu heeft hij een soortgelijk model met dezelfde prijs. Bevalt goed vooral het grotere schermpje.

  3. Ik heb ook altijd de Casio gebruikt, ik ben nu aan mijn tweede toe na ruim 20 jaar. En dat voor die prijs. Ik heb voor de kinderen een zelfde soort gekocht bij de A.ction, lijkt sprekend op de Casio maar is zo vervelend met indrukken. Aangezien ze die van mij altijd gebruikten heb ik deze gekocht, maar is eigenlijk wel een miskoop. Voor mijzelf had ik hem allang weggedaan. Maar de kinderen zijn 2 en 6 dus voor school wordt die niet gebruikt, het is gewoon mama nadoen.
    ik heb toen die jij nu reviewed ook in de handen gehad maar vond hem zo klein. Dus als mijn eigen weer aan vervanging toe is wordt het weer een Casio voor rond een tientje. Ondanks dat ik hem minimaal 2x in de week gebruik hoef ik geen moeilijke sommen meer te maken dus een hele dure hoef ik dan niet, maar hij moet wel lekker werken.

  4. Zelf heb ik ook de Casio. Bevalt me goed. Temeer omdat de knoppen wat groter zijn. Maar als ik het zo zie zou de geheugenfunctie van het Action apparaat wel een makkelijker (simpeler) kunnen werken. Je moet maar eens aan je kinderen vragen of ze weten hoe die op de Casio werkt en of als dat zo is, of ze hem makkelijk in gebruik vinden.

    • Ja, mijn kinderen vinden de Casio prima. Maar mijn jongste begint volgend jaar op de middelbare school, en dan moet er dus weer een nieuwe gekocht worden. En ik was nieuwsgierig of de rekenmachine van de Action een goedkoper alternatief zou zijn.

      Maar dat is hij dus niet volgens mijn dochter.

  5. Och ja, dat gedoe met twee verschillende rekenmachines. Volgens mij deden ze in mijn tijd nog niet moeilijk over het gebruiken van de grafische rekenmachine bij bijvoorbeeld economie. Maar ja, toen hadden ze volgens mij ook nog niet helemaal door dat je daar zo'n beetje complete boeken in kon overnemen. Er was altijd wel een handige Harry in de klas die dat snel en makkelijk kon en dan was het een kwestie van overzetten met het kabeltje. Ik heb het echter nooit gebruikt. Te schijnheilig, te bang dat ik betrapt zou worden.

    • Ik vind het echt bijzonder dat je zoveel kunt met een grafische rekenmachine zeg! Maar iemand moet daar dan toch veel werk aan gehad hebben om het allemaal in die machine te zetten zeg.

  6. De Action-rekenmachine is voor het huis-tuin- en keukenrekenwerk zoals bij economie prima. Helaas gaan de batterijen erg kort mee. Ik heb ca. een jaar geleden drie rekenmachines gekocht om - jawel - uit te lenen aan mijn leerlingen als ze voor mijn vak een toets hadden en alleen een grafische rekenmachine bij zich hadden. Eentje doet het af en toe nog. De andere twee zijn definitief gestopt met werken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder