Reacties

DuckTypen type cursus: mijn ervaringen + 10 pluspunten! — 50 reacties

  1. De oudste 3 kinderen hebben inmiddels hun typediploma op zak. In groep 7 doen de kinderen een typecursus. De oudste 2 hebben het in het dorpshuis gedaan. Iedere 2 weken een les daar en een stapel huiswerk mee voor thuis. Dat moest uitgeprint mee naar de volgende les. Heel saai was die, maar goed ze hebben typen geleerd.
    Nummer 3 heeft de typecursus van Type Topia gedaan. Die is ook in de vorm van een spel. Best leuk, maar pittig. Er wordt gezegd dat het een 20-weken cursus is, maar dat haalde mijn zoon echt niet. Er wordt geadviseerd om per dag 20-30 minuten te typen. Dat deed hij, maar dan was hij in het begin nog maar halverwege zijn dagtaak. Dus deed hij veel langer over de cursus. Dat was niet fijn. Maar goed hij is er mee klaar en heeft goed leren typen.
    Nu is volgend schooljaar de volgende aan de beurt. Hij heeft het ook al over duck typen gehad. Het ziet er leuk uit. Ik denk dat wij nu voor hem ook daarvoor gaan kiezen.
    Ik ben blij met jouw positieve verhaal!!

    • Kunnen typen is zeker een basisvaardigheid anno 2015. Maar ik dacht dus dat de kinderen dat wel zonder typecursus konden leren. Nu zie ik toch ook de voordelen van een echte typecursus. Al was het maar om de vaardigheid van 'blind typen'.

  2. Vroeger heb ik een typecursus gedaan en destijds typte je alleen het sinteerklaasgedicht. Ik heb me verbaasd dat mijn zoins geen typeles aangeboden kregen op school. Ik vind blindtypen een basisvaardigheid. Die heb ik zelf ook pas later geleerd toen ik een secretaresse opleiding deed.
    Deze manier met Donald Duck lijkt me heel leuk voor kinderen om het typen inder de knie te krijgen.

    • Hier op school wordt ook alleen maar een foldertje uitgedeeld van verschillende typecursussen. En meer niet. Volgens mij zijn er nog steeds niet veel kinderen die een typecursus volgen. Wij vinden ook dat het voor de kinderen belangrijk dat ze het leren. Ze moeten zoveel op de computer doen voor school. Dan is het fijn dat het typen geen struikelblok is. Als ik zie hoe makkelijk onze oudste haar verslagen er even doorheen rammelt ben ik blij dat we haar de cursus hebben laten doen.

  3. Mijn dochter leerde vorig jaar typen met Typeocean.
    Veel thuis oefenen, af en toe een les op school.
    Ze was heel gemotiveerd en kan nu goed typen. Ik heb het nooit geleerd, en je moest mij eens bezig zien.......:( Daarom vinden wij het heel belangrijk dat ze goed leren typen.
    Maar ik vond de cursus wel vrij saai, Bovenstaande cursus lijkt me wel veel leuker voor de kinderen! Ik ga er nog eens goed over nadenken!

  4. Met Ducktypen hebben we geen goede ervaring, er is erg veel herhaling en de oefeningen zijn ondermaats. Onze zoon heeft inmiddels typediploma bij Typetuin gehaald. Gewoon een aantal keren in de week geoefend. Je kunt zelf bepalen of je sneller of iets langzamer wilt gaan. Ik vond het wel een ideale manier. Zoon vond het uitdagend, maar het doel belangrijk genoeg om vol te houden. De oefeningen duurde ook maar kort dus dat vond hij wel te doen. Hij was apetrots toen hij diploma haalde, want hij had toch maar mooi doorgezet (mooi leermomentje).

  5. Wat leuk!

    ik heb in groep 8 een typecursus gehad, de meesten met een ouderwetsen typemachine, wij hadden gelukkig een electrische, dus geen pijnlijke pinken.. ;)
    ik heb er veel aan gehad! ik kan nog steeds blind en snel typen. ik denk niet da tje blind typen helemaal zelf kan leren, dus ik denk wel dat we over een paar jaar (vanaf welke leeftijd is zoiets?) een cursus blindtypen ergens gaan afnemen. in spelvorm is het allerleukst denk ik idd! dat hadden wij nog niet haha. wij hadden nog de simpele oefeningen asdf.... tig x typen...en zinnetjes met de gekste woroden om alle letters voorbij te laten komen ;)

  6. Overtuigd van het nut van blind leren typen was ik al en ik heb mijn beide Kids dan ook aangezet een cursus te volgen; zij doen dit via TippTopia.
    Ik ben wel benieuwd hoe ver jouw zoon is. Mijn jongens vonden het vooral in het begin erg grappig en leuk, maar het kost nu steeds meer overredingskracht ze aan de lessen te krijgen, hoewel ik wel geloof dat er bij het Ducktypen meer spelelementen etc ingebouwd zijn ..

  7. Mijn oudste(11) heeft net zijn cursus afgerond bij LOI Kidzz. Ook een superleuke cursus. Je bent dan een spion en zit op de spionnenschool. Je krijgt naast het typen ook spionnen opdrachten waarmee je punten kunt verdienen en je spionnengadgets kunt kopen.
    De bedoeling is dat je aan het eind van de cursus met 120 aanslagen per minuut blind typt en dan maximaal 4% fout mag hebben.
    Hij is geslaagd met 150 aanslagen en 4% fout. De jongste (9) is nu ook meteen begonnen.
    Ingrid

  8. Hier slechte ervaringen met Ducktypen. Twee kinderen hebben de cursus niet afgemaakt. Omdat we merkten dat Ducktypen demotiveert heeft de derde de cursus van LOI Kidzz gevolgd en wel afgemaakt. De inzet van de drie kinderen was ongeveer gelijk. Maar LOI Kidzz zit gewoon beter in elkaar. De oefeningen van Ducktypen zijn soms onleesbaar en het zet kinderen aan om met twee willekeurige vingers op een toetsenbord te rammelen om de oefening maar af te ronden. Dat verhoogt je typevaardigheid niet echt.
    Enfin, ze kunnen wel allemaal beter typen dan eerst en daar ging het om.

    • Wat leuk zeg, ook voor mijzelf! Ik heb dat altijd al willen doen! Je hebt mij erg enthousiast gemaakt . Denk dat mijn oudste dit ook geweldig vind. Hij is dol op Donald Duck en zo'n typcursus is nooit weg!

  9. Ik denk dat een cursus nog steeds handig is. Bij mij op school deden de kinderen dit (Ducktypen) ook en ik moet zeggen dat er eindelijk motivatie was, na jaren van saaie cursussen die we hadden aangeboden. Volgens mij is de opzet inmiddels iets anders dan jij beschrijft, maar het blijft leuk.

    • Wat leuk dat de kinderen op jouw school Ducktypen deden Naomi! Ik vind de aanpak echt enorm leuk. Kinderen leren echt spelenderwijs typen.

  10. Hier hebben ze alle twee een typecursus gedaan, de een van LOI Kidz en de ander van de typetuin, hier heb ik toen zelf ook een typecursus gevolgd en vind dit echt ideaal. Ik merk zeker dat mijn kinderen iets aan de cursus hebben gehad en al ging het niet elke dag van harte, ze zijn nu blij dat ze het hebben gedaan.

  11. Wat leuk dat je hier zo enthousiast over bent. Ik zou willen dat wij dit "vroeger" ook aangeboden kregen. Want het blind typen is inderdaad iets anders dan "snel" typen. Het mooie van deze cursus is dat het spelenderwijs is opgezet. Zo heb je veel minder het idee dat je met een "cursus" bezig bent. Dat geeft, zeker bij kinderen, nogal eens wat druk.

  12. Hier zijn ze er ook aan begonnen, ik heb ze weleens aan een blindtype les gezet, maar dat was nooit zo'n succes, maar donald krijgt het wel voor elkaar.

    Love As Always
    Dimario

  13. Wat ontzettend leuk, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar ontzettend waardevol, ik heb het zelf als kind geleerd, via een cursus van Scheidegger, met die gekleurde knoppen! Ik was toen al super enthousiast, als je 10 kantjes moest typen deed ik er 20, ik haalde daarom het diploma en heb er nog steeds plezier van, als ik zit te rammelen op mijn toetsenbord. Ik zou het altijd aanraden; doe een cursus daar heb je echt voor de rest van je leven plezier van, wat je verder ook gaat doen.

  14. Jaaaa, superleuk en ik denk dat ze er echt hun hele leven baat bij hebben. Bijna alles is digitaal tegenwoordig dus het is net zo'n basisvaardigheid geworden als schrijven (wat kids volgens mij tegenwoordig juist weer veel minder goed kunnen.....)

  15. Grinnik. Ik heb mijn hele 'carriere' opgebouwd met alleen een typdiploma :-) Dat kon nog vroeger. Ik kan ook nog steeds blind typen maar ik vraag me inderdaad wel af of het tegenwoordig nog wel zin heeft. Ik zie in veel beroepen toch iPadjes gebruikt worden. Ik heb begrepen dat er trouwens ook cursussen zijn voor typen op een tablet. Overigens vind ik die cursus wel heel erg leuk, zeg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder