Reacties

Simplify your life: koop een e-bike! — 22 reacties

  1. Wij (manlief en ik 49 en 43 jr) hebben allebei een e-bike. Man heeft de fiets gekocht om elke dag 13 km op en neer te gaan naar zijn werk. Hij heeft diabetes. Hij fiets bijna elke dag. Alleen als het heel slecht weer is gaat hij met de auto. Vanmorgen is hij ook gewoon op de fiets gestapt, terwijl hier best wel een hele laag sneeuw ligt. Hij fietst heel vaak met de buurman die ook een e-bike heeft. Ik heb mijn fiets gekocht omdat het samen fietsen met een e-bike niet echt lekker is. Ik trapte mij het apezuur.

  2. Nadat partner en ik ondervonden dat fietsen op een fiets met 5 versnellingen in Frankrijk en Duitsland wel erg veel moeite kost hebben we een toerfiets met 21 versnellingen gekocht. Hier in Nederland gaat het al gauw te snel, 23 tot 25 km per uur (op de (vaak) overvolle fietspaden) maar deze zomer in Tsjechië en Duisland ging het gewoon geweldig dus een E-bike hoeft voor ons (nog) niet?

    • Nou en of! Vroeger vond ik tegen de wind in 9, 10 km al een aanslag op mijn lijf: nu fiets ik zonder problemen tegen de wind in met een snelheid (!) van wel 14, 15 km.

  3. Sinds 5 jaar heb ik een e-bike en ben er nog steeds heel blij mee. Het klopt dat de kwaliteitsverschillen enorm zijn. Van mijn 1e fiets was de accu vaak zonder enige waarschuwing leeg, dat was echt vervelend.
    Ik heb de fiets omdat zonder accu niet lukt, voor mij betekent het dus behoud van zelfredzaamheid. Ik hikte er erg tegenaan om hem te kopen maar heb er nooit spijt van gehad.
    Grappig dat het tegenwoordig een gewenst object is. Voor mij voelde het toentertijd als de aanschaf van een rolstoel of zadelkruk, dus verbonden met lichamelijke achteruitgang.

  4. Mijn e-bike gebruik ik voor ritjes buiten het dorp.Ik ben er blij mee. Ik heb wel begrepen,dat de accu's het zwakke punt zijn. Een gewone fiets kan heel lang mee. Een accu niet en vervangen is duur.

  5. Heb een inmiddels 7 jaar oude Sparta Ion. De accu's zijn laatst vervangen, net als de banden. Weer als nieuw. Ik kocht de fiets net als Min of Meer uit noodzaak. Na jaren vechten tegen lymfeklierkanker lukte 'gewoon' fietsen niet meer. Vaak gebruik ik liever de scootmobiel, omdat ik zelfs electrisch fietsen nog wel erg zwaar vind. Maar al met al heb ik geen spijt van de aanschaf. Het is een fijne manier van fietsen, en het hele gezin heeft plezier van de 'e-bike':).

  6. Mijn ouders hebben allebei elektrische fietsen en dat bevalt hen prima. Fietsen is een hobby voor ze en fysiek werd het mijn moeder te zwaar. Het was toen wel zo handig dat mijn vader er ook een had, anders moest hij wel erg hard fietsen :-)
    Ik heb ook over het aanschaffen van een ebike gedacht. Ik wandel liever en hier in het dorp kan ik meestal overal naar toe fietsen waar ik heen wil. Dus voorlopig even niet al vind ik het een fijn idee dat er al zoiets bestaat mocht ik het tzt nodig hebben.

    • Ik loop ook liever dan dat ik fiets! Als je wandelt heb je minder last van tegenwind vind ik. Maar hier op het platteland kun je helaas niet naar winkels wandelen. Dus dan moet ik met de auto of fiets.

      Een electrische fiets lijkt me stiekem best heel fijn.

    • Waar jij woont zou ik ook een elektrische fiets willen hebben. Dan zijn de afstanden er ook naar.

  7. Voor mij geen elektrische fiets. Ik kan prima 25 km per uur afleggen op een doodgewone fiets met drie versnellingen.
    Ik zie bijna wekelijks een ongeluk gebeuren met elektrische fietsen. Ze gaan harder dan auto's denken, mensen merken zelf niet hoe here ze gaan, ze zijn sneller uit balans, en mijn schoonzusje rijdt dagelijks op een elektrische fiets, en heeft een conditie om van te huilen. Binnen een halve kilometer heeft ze alle energie op als ze een keer op een gewone fiets moet.
    Zonde van mijn prima conditie. Zonde van mijn prima fiets.

    • Ja, kijk dan vind ik dan wel een bezwaar inderdaad! Nu heb ik een prima conditie. Die wil ik niet opgeven voor het gemak van een ebike.

      Als ik nu op donderdag naar Bakker Bart fiets dan heb ik mijn koffie ook echt verdiend!

  8. Klinkt ideaal. Dit is niks voor mij want als (nadruk op als) ik op mijn mama fiets zit dan trap ik liever ouderwets.

    Ik geef dit wel door aan mijn moeder, zij fiets echt de hele dag en kan extra ondersteuning gebruiken.

  9. Sinds een paar jaar heb ik een elektrische fiets en ik wil niet meer zonder ! Als 40-er (+) wilde ik er ook eerst niet aan, maar toen ik er beter over nadacht was het juist heel geschikt voor mij. Ik ga overal met de fiets naartoe en regelmatig heb ik daarbij mijn tweeling in de fietskar. In de kar mag tot max 40 kg....op een gegeven moment trapte ik mezelf helemaal de blubber. Ook gebruikte ik de fietskar voor 2 wekelijkse boodschappen...ook geen lichtgewicht.
    Naar het werk fiets ik 6 km en kwam vaak bezweet aan op het werk. Ik kon de e-bike kopen via de fietsprive regeling, dat maakte het extra aantrekkelijk.
    Ik zie mensen uit mijn straat naar het werk gaan met de auto en ik weet dat zij niet ver bij mij vandaan werken. Het zou zoveel schelen (voor henzelf financieel, en voor het milieu) wanneer zij ook de fiets zouden pakken. Als een e-bike mensen over de streep trekt om de auto te laten staan....ik ben voor!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder