Reacties

Fauteuil met oren: ik heb een nieuwe nodig — 54 reacties

  1. Die droom fauteuil van jou is echt supermooi zeg!! Maar wat een prijs!
    Wij hebben er 1 van de kringloop staan. Eerst hadden we er ook 1 vd kringloop, een oorfauteuil maar die is helaas kaduuk, onze pup vond hem erg lekker ;-) Hij trok het scheurtje wat er al inzat verder stuk en toen de inhoud eruit.
    Nu hebben we er 1 die ik nog mooier vindt, wel een ouderwetse hoor maar daar hou ik wel van.

  2. en op nieuw laten bekleden? Dat kan bijna altijd tenzij het hele onderstel kaduuk is. Dan worden de zitting en de oren etc ook weer gevuld.

  3. Jouw droomfauteuil is idd echt iets voor jou :-)
    Wij hebben geen fauteuils, maar een zithoek met een twee en een driezitsbank. Dan past er geen fauteuil meer bij. Ik ben fan van onze driezitter (ektorp van het blauwgele warenhuis). Hij zit heerlijk en je kunt er op slapen.

  4. Ik vind een oorfauteuil prachtig.
    Ik dacht gelijk oh die gekleurde zou t worden bij iemand die zo van kleur en bloemetjes houdt.
    Wij hebben zelf lederen bank en 2 stoelen.
    Wij hebben t best klassiek in huis en daar staat heus een oorfauteuil in maar ruimte is ook best beperkt ( door m'n vele van alle leuke ding , waar ik dan weer zo van houd ) hihi.
    Het is een heel bedrag maar als je hm echt super vind zou ik zeggen als de financiën het toe laat , koop hem , zeer zeker omdat je t toch niet zat zou worden daar het je smaak is en geen andere mooie stoel tegen komt die je zo mooi vindt als deze.
    Slaap en droom ervan en misschien zegt man wel laten we gaan kijken EN kopen.

    Groet van Hilda

  5. En hem opnieuw bekleden zelf? Op ehow.com of wikihow.com staat vast hoe het moet. Even zoeken naar leather upholstery ofzo. En voor leer of nepleer heb je van die reparatiekitjes om het zelf te maken. Of je kan kijken of je met een stukje skai en een nietpistool de bekleding zelf kan repareren? Je kan ook eens kijken of dr Vinyl het kan maken. Weet niet of die alleen voor bedrijven werken. Nou ja, het moet niet. Ik wil maar zeggen dat het misschien toch wel te repareren is :)

    • Misschien kan ik iets proberen met een nietpistool. Moet ik dat alleen wel even kopen. Ik ben niet zo heel handig, dus ik heb niet veel vertrouwen in mezelf als het om dit soort dingen gaat.

    • Je hebt niet perse een nietpistool nodig, het kan ook met speciale spijkertjes al ben je dan natuurlijk wel wat langer bezig.
      Mijn vader is vroeger meubelstoffeerder geweest, maar heeft al zijn gereedschap verkocht.

    • Mijn vorige content is ook verdwenen: ik ben kennelijk niet de enige ;-)
      Ik heb een oude Chesterfield fauteuil die mss wel 100 j oud is. Ik weet dat mijn grootmoeder die in de jaren ‘60 opnieuw heeft laten bekleden. Het is een mooie zetel met veel patine maar de zitting heeft beginnende scheurtjes. Ik heb dat opgelost door er een mooi dik bruin wollig schapenvel voor te kopen en dat staat goed. Jammer dat ik hier geen foto’s kan oploaden.
      Ik heb ook designstoelen uit de jaren ‘70 die erg goed zitten. Ik gebruik ze in de keuken. De zitting was compleet versleten. Ik heb ze laten herbekleden met een felle kleur (tangerine). Het was niet goedkoop maar ze zijn prachtig. Ik hou van meubels met een ziel.
      In de Kring kocht ik een ronde eetkamertafel, lelijk door donkergele vernis maar ik zag dat het een heel mooi vorm had (bleek een Deense massiefhouten tafel te zijn). Ik heb die laten zandstralen en een grijze beits gebruikt. Prachtig nu en er zijn ook 2 verlengstukken aan zodat de tafel moduleerbaar is van 4 naar 10 personen.

    • Dat klinkt als een hele bijzondere Chesterfield fauiteil Greta! Wat bijzonder dat die al zoveel jaren meegaat zeg. De oplossing van het schapenvel vind ik heel slim.

  6. Ikea heeft altijd leuke stoelen maar niet geschikt voor iedereen qua zitcomfort (zegt de hernia) dus ik zal altijd eerst naar het zitcomfort en dan pas naar de prijs kijken!

  7. Leuk kussen (met bloemetjes) in je oude fauteuil leggen?
    Zou ik zelf doen, denk ik
    Maar ik proef bij jou ook iets van 'ik wil wel weer eens iets anders'. Heb ik het goed?
    Jouw droomfauteuil vind ik prachtig, maar afgezien van de prijs: ik denk dat het een nachtmerrie wordt met katten in huis - *spreekt uit ervaring*
    Groetjes!

    • Ik vind het idee van een gebloemd kussen in de stijl van die droomstoel een goed idee. Alleen denk ik dat dit niet de scheur bedekt... Goed om te horen dat mijn vermoeden dat zo'n stoel niet goed werkt met katten, klopt.

  8. Mss een idee. Je hoort weleens dat de een dit doet en een ander bied bijv iets anders als betaling er tegenover. Bijv. de een bakt brood voor de ander die jouw stoel doet. Even rustig rondkijken en bellen.
    Groet, WIlma

  9. Ik vind je droom fauteuil super mooi!!
    Woensdag een vriend op zeer jonge leeftijd ten grave gedragen en dan heb ik al helemaal zoiets van je leeft maar 1 keer, dus mag je soms ook best eens een keer gek doen.
    oja ze verkopen voort een goed werkende spray die je op meubels kan sprayen waar katten ver bij uit de buurt willen blijven.

  10. Leuke vraag! Ik heb een fantastische ligbank, een (ooit gevonden en zwart geverfde) rotan draaivoet-wegkruipstoel, waar ik ooit nog een kussen in moet maken (ik doe het nu al jaren met een stuk schuimplastic met een lap eromheen) en een schommelstoel, waarvoor ik een andere, mooiere zoek.
    Je zou een cursus stoel bekleden kunnen volgen, die geven ze soms ergens!

  11. Hier hebben we geen fauteuil in huis. De bank is mijn heerlijke zit plekje. Met aan een kant een plekje waar mijn benen op kunnen. Aan de andere kant zit ik ook graag want dan kijk ik de tuin in.

  12. Met die bloemetjes is inderdaad een schatje, misschien wél in de kringloop te vinden maar dan zonder die leuke bloemetjes. Maar oke, dan leg je er toch zelf een leuke lap stof overheen, ook goede afleiding voor de kat.

  13. Fauteuil met oren, weer wat opgestoken.
    Een stoel voor bij de open haard.
    De Jennylund Ikea fauteuil is door de kat goed bevonden, weet niet of ze hebben gekrabd.
    Een nieuwe uitdaging om de stoel te vinden. Hans

  14. Ik ben dol op tweedehands meubels. Die ene met de bloemetjes vind ik zo mooi. Zou die ook wel willen. Alleen best prijzig en hier is geen plaats meer. Ik heb een lounge zetel (zitbank) met één stuk waar je kan liggen. Ideaal na een lange dag.

  15. Dat vind ik nou echt een stoel voor jou! Maar wel een beetje duur. Wij hebben een rode fauteuil staan. Een moderne, die je kunt verstellen enzo. Ik ben 'm allang beu maar hij was heel duur dus hij moet nog even blijven staan. Slijten doet-ie ook niet want er zit haast nooit iemand in.

  16. Geweldig ding en dat voor 35 euro. Het lijkt enorm op één van de fauteuils die bij mijn oma staan, inclusief de kleur. Ik houd ervan en ik vind het ook gewoon lekker zitten!

  17. Wij hadden eind jaren '90 een oor fauteuil in ruitjesmotief. Op een gegeven moment echt op uit gekeken. Nu hebben we er geen maar ik ben eigenlijk wel op zoek naar een minimalistische draaistoel of draaifauteuil.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder