Reacties

Electrische fiets: Union E-Rail als beste getest — 15 reacties

  1. Ik heb al sinds 2007 een elektrische fiets.
    Ik werk in de stad en woon op het platteland.
    Parkeren is duur, als ik een dag gewerkt heb kost me dat ruim 10 euro aan parkeren.
    Ook is de auto dan de hele dag door mij in gebruik en kan het thuisfront geen auto gebruiken.
    Daarom fiets ik altijd naar de stad, ook voor boodschappen. Zes kilometer enkele reis.
    Aangezien ik ADHD heb, en daardoor meestal pas op het laatste moment de deur uit vlieg, kwam ik vóór het elektrische-fiets-tijdperk met klotsende oksels en buiten adem op het werk aan, wat niet zo professioneel overkomt als je die dag klanten moet helpen ;)
    Bijkomend voordeel: zomers gaan manlief en ik wekelijks een dag fietsen, voorheen hield ik 50 kilometer niet vol, nu is het appeltje/eitje.
    Of ik fiets naar m'n vriendin die 25 kilometer verderop woont.
    Je kunt de fiets in verschillende standen gebruiken, weinig ondersteuning, veel ondersteuning en nog drie ertussenin.
    Ik heb een hippe, roze met witte Batavus Genova Ego 8-P sinds januari 2012.
    Met een elektrische fiets moet je nog steeds (en soms flink ook, met tegenwind!) trappen.
    O ja, ik heb sinds ik 35 ben een elektrische fiets, nu 7 jaar geleden ;) dus niks 'fiets voor ouderen' , haha!

    • Jij fietst nu dus ook meer dan je zou hebben gedaan met een gewone fiets Nina? En heb je nog wel het idee dat je de conditionele voordelen hebt? Want dat is mijn grootste bezwaar: dat ik de lichamelijke voordelen van fietsen kwijt zou raken omdat het te gemakkelijk gaat of zo.

  2. Het lijkt me wel wat, maar pas "als ik groot ben". Voorlopig kan ik het wel af met mijn gewone fiets. En: geen rijbewijs, dus ik kan me voorstellen dat ik zo'n elektrieke koop als ik niet zo makkelijk zelf meer kan fietsen.

  3. Ik snap de voordelen van een elektrische fiets, die ken ik al jaren. Al verbruikt mijn fiets geen stroom, maar lichaamsvet.
    Ik rijd nu een jaar of 7,8 op een ligfiets. Trapt even licht als een elektrische fiets (bij tegenwind nog net iets lichter, volgens de test van de fietsersbond). Even duur. Maar geen batterijen die vervangen moeten worden elke 3 jaar. Nooit elektrische storingen of lege batterijen. Nou ja, opladen gaat best snel en doe ik met een taartje of een mueslibol.
    Wel merk ik 1 nadeel: ik fiets er zo makkelijk verslavend mee, dat ik veel fiets. En ben afgevallen. Dus allerlei nieuwe broeken moest gaan regelen.
    En in Doetinchem zit je vlak bij de beste ligfietswinkel in Nederland (die zit in Winterswijk). Misschien een keertje gek doen en proberen?

    • Een ligfiets lijkt me een beetje eng! Heb je niet het gevoel dat je opzij valt? Een ligfiets heb ik eigenlijk nog nooit overwogen! Dus een goede tip van je. En ik ben van de week nog in Winterswijk geweest, dus dat is inderdaad goed te doen. Maar ben je met een ligfiets niet heel slecht zichtbaar?

  4. Zeker een aanrader rij 3 x in de week van Arnhem naar Nijmegen 27 km enkele reis.Lekker wakker worden in de natuur niet in de file staan en flink gesport als je thuis bent. 41 jaar.

  5. Electrische fiets, lijkt me heerlijk, maar zolang ik niet weet of het veilig is om een kinderzitje er op te hebben en een fietskar er achter, blijft het wel staan tot de twee kleinste groot genoeg zijn. Maar had het wel heeel graag gewild ;)

    Dank voor de mooie uitleg en alles weer

  6. Ik heb sinds dit voorjaar een e-fiets. Omdat mijn reuma weer een flinke tegenslag te verduren had en ik conditioneel fietsen niet meer kon (manlief moest mij altijd duwen) ben ik overstag gegaan. Ik heb een hele dure gekocht met een computerprogramma zodat ik als ik met de kids fiets of met manlief die allemaal geen e-fiets hebben, mij kan aanpassen aan hen. Fietsen zij gemiddeld 18 km per uur, dan stel ik hem daarop in en fiets ik gelijk met hen op. Haal ik het even zelf niet, dan duwt de fiets mij vooruit tot aan die kilometers. Als ik alleen ben zet ik hem op 23 km en heb ik inderdaad wind in de rug.
    Ook kan ik hem instellen op fietshulp in heel veel standen. Dan helpt de fiets je mee bij elke trap. Meerdere mogelijlheden dus.
    Ik heb de RIH e-bike.

  7. Ik ben gewoon verzekerd tegen diefstal tot 3000 euro. Daarnaast heb ik een slot waar een zware ketting ingestoken kan worden. Die ketting heb ik ook gekocht. En verder maar hopen dat het niet gebeurd. De fietsenstallingen in Roermond waar ik meestal naartoe moet, zijn bewaakt en gratis. Daar zet ik de fiets altijd neer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder