Borden als wandversiering

Ik was gisteren bij de Action voor aanmaakblokjes voor de kachel, toen ik prachtige, felgekleurde borden zag met exotische vogels er op.

melamine borden
Mijn keukenmuur!

Melamine borden als wandversiering

We hebben op zich genoeg borden. Maar toen bedacht ik dat ik deze borden natuurlijk ook aan de muur zou kunnen hangen. Zeker aangezien ze van melamine waren, en dus heel licht.

Ik kocht er 4 in zo verschillend mogelijke kleuren, zodat ze nog meer vloekten dan ze al deden. Schitterend!

Hoe hang ik ze op?

Vervolgens zocht ik bij de Hema naar van die witte plakkertjes met een klein driehoekje die je aan schilderijtjes en borden kunt plakken. De Hema had ze helaas niet. De Wibra, Blokker en zelfs de Karwei ook al niet.

Gelukkig bleek ik thuis nog 3 rollen dubbelzijdige tape van de Xenos te hebben. Ik plakte een stuk tape op de achterkant van elk bord, en hing ze zo aan de muur!

Extra voordeel van deze methode is, dat ik geen spijkers of betonhaakjes hoefde te gebruiken.

dubbelzijdige tape
Simpel een bord ophangen: met dubbelzijdige tape

Dat is het voordeel van zulke lichte borden. Met porseleinen of aardewerken borden had ik dit niet gedurfd.

Zijn ze niet prachtig? Heb jij no leuke ideeën om dingen op een andere manier te gebruiken dan waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn?

13 Responses to Borden als wandversiering

 1. Hier moet je dus echt van houden hoor, zulke felle kleuren… Niet echt mijn ding. Maar als dit nou wel je kleuren zijn, dan is het natuurlijk helemaal geweldig om een set van deze lichte borden te vinden en daarmee je muur heerlijk op te vrolijken… Want ik geef het eerlijk toe, het staat wel heel vrolijk..!
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Hmhm Nicole, inderdaad vrolijk felle kleurtjes en een leuk idee, maar nee, ook mijn smaak niet. Geniet ervan! (wij lezers hoeven ze niet elke dag te zien 🙂 🙂 )
  Fijne dag toegewenst!

 3. Ik ben benieuwd naar de hele setting! Dus borden mét de muur en wat er verder in je keuken staat. Kan me niet herinneren dat je daar een foto van hebt gepost, dus ik ben nieuwsgierig! ik vind ze wel leuk, maar dan vooral om de kinderen van te laten eten. Ik denk dat ze gaan vechten om de leukste plaatjes!

  • Als de kinderen er om gaan vechten laat ik ze helemaal aan de muur hangen!

   Ik zal binnenkort eens foto’s maken van mijn keuken. Maar als ik eerlijk ben, passen de borden er niet per sé bij. Aan de andere kant: mijn keuken is toch nogal een mengelmoes. In die zin kan het weer wel.

 4. Leuk!!!! Ik heb ze ook zien liggen en ik had gelijk al een paar in mn handen…en die kommen/schalen zijn ook zoooo leuk! Maar, toen dacht ik: heb ik het nodig, ik heb genoeg schalen om mn fruit en andere dingen in te bewaren en heb ze uiteindelijk niet gekocht, maar ik blijf ze erg mooi vinden! En wat een leuk idee om dit met tape aan de muur te hangen…ik hou zelf ook niet van al die spijkertjes in de muur enzo..

Leave a reply

CommentLuv badge