Reacties

Peuterspeelzaal of kinderdagverblijf? — 18 reacties

  1. Mijn kinderen gingen ook naar de peuterspeelzaal. Ik vond het een mooie opstap naar de kleuterschool. Ik werkte in die tijd ook niet, dus de tijden vond ik prima...
    Maar ik snap heel goed waarom mensen hun kind naar het kinderdagverblijf brengen... Als je werkt is dat een heel goede plek voor je kind...
    Fijne dag vandaag,
    Lieve groet,
    Mirjam

  2. Mijn zoon gaat naar de kinderopvang. De eerste elf maanden na zijn geboorte ben ik bij hem thuis geweest en sindsdien gaat hij drie dagen per week naar de opvang omdat ik weer werk. Hij vindt het erg leuk en we hebben hem letterlijk zien groeien in bijvoorbeeld spraak.

  3. Mijn zoons zijn naar de peuterspeelzaal gegaan. Ik was (en ben nog steeds) thuisblijfmoeder.
    Eigenlijk ben ik blij dat ik niet meer voor die keuze sta want ik zou het heel moeilijk vinden. Mijn zoons hielden niet zo van de drukte van een peuterspeelzaal. Ze vonden het fijn om met andere kinderen te spelen maar niet in die grote groepen met een hoop herrie.
    Mogelijk had ik voor opvang bij iemand thuis gekozen waar ook nog andere kinderen waren.

  4. Ik ben van 1967 en ik ging zelf naar een peuterspeelzaal. Wat ik me er nog van kan herinneren is dat er een zandbak binnen was. Mijn eigen kinderen gingen 2-3 dagen per week naar een kinderdagverblijf. De groepen waren daar niet te groot en ze hadden het prima naar hun zin. Ik heb nu (kids zijn 13 en 10) nog steeds contact met de leidsters.

    • Bij één van de peuterspeelzalen van mijn kinderen hadden ze ook geen gigantische zandbak binnen. Dat vond ik echt superleuk. En ook echt iets wat kinderen thuis niet hebben! Niet binnen tenminste.

  5. Hoefde gelukkig niet naar een PSZ vroeger, ik denk dat ik het vreselijk had gevonden. Toen ik de kindjes van het KDV kon halen, was ik ook erg blij hoewel ze allebei echt graag gingen. De oudste heet het er nog over, hoe leuk het was. Ik heb ZL een paar maanden naar de PSZ gebracht, maar de tijden waren irritant met school van DL1 erbij, bovendien vond ie er niets aan, en twee leidsters op 12 peuters, mopperstoelen en dat soort dingen vond k ook niet geweldig.

    Echt, die Asscher & co zijn knettergek, kinderen zijn kinderen en geen staatseigendommen die zsm tot een economische prodcutieeenheid moeten worden gemaakt.

  6. Mijn kinderen gingen toen ze 2 werden 1 ochtend naar de peutersoeelzaal. Toen ze 3 werden kwam daar nog een middag bij. Ik was destijds gewoon thuis en er waren ook wel genieg kindjes in de buurt. Ik vond het belangrijk dat ze leerden hoe een groepje in elkaar steejt en dat er een juf was en zo.

  7. Asscher wil strengere (diploma, beheersing nederlandse taal) eisen aan de leidsters van peuterspeelzalen, want die zijn nu nog wat vrijblijvend. En dat lijkt me een prima plan. Mijn kinderen hebben op allebei gezeten, en vonden het prima. Julia

  8. Ons zoontje gaat nu 2 dagen naar het kinderdagverblijf. Hoewel het begin lastig was, gaat het nu eigenlijk prima. Hij vind het erg leuk en wij zien dat hij ook veel leert qua woordjes.

    Hij wordt eind februari 2 jaar, maar omdat hij op het kinderdagverblijf zit, gaat hij niet naar een peuterspeelzaal, ik denk dat dat dan weinig toevoegt. Al vind ik dat ze zeker moeten blijven bestaan! Voor kindjes is het volgens mij heel goed om samen te spelen en zo voorbereid te zijn op de basisschool.

  9. Ik twijfel nog wat ik zal doen. Zoontje is nu bijna 2 jaar oud, maar loopt wat achter in de ontwikkeling. Op het CB werd er gezegd dat het daarom juist goed voor hem is. Ik ben juist bang dat hij niet goed mee kan komen en het te druk voor hem is, hij is zelf al zo druk en wordt door drukte nog drukker.

    Ik ga regelmatig naar speelochtenden georganiseerd door mama clubjes, waar hij ook met andere kindjes kan spelen. Ik ga in maart eerst eens naar de opendag om een goede indruk te krijgen. En daarna zien we wel...

    • Een open dag om eens te kijken hoe het daar is, kan goed helpen. Maar als ik het zo lees komt je zoontje al goed in contact met andere kinderen, dus daarvoor hoef je het denk ik niet te doen dan.

      Je kunt ook altijd vragen of hij een keer een ochtendje mag meedraaien op proef. Dan kun je kijken hoe hij er op reageert.

  10. Oudste ging naar psz, jongste nu ook.
    In Den haag heb je voorscholen. De kinderen mogen 4 dagdelen per week komen. Het kost 20 euro in de maand. Zware subsidie natuurlijk. Het is bedoeld om eventuele taalachterstanden weg te werken. Of er uberhaupt een taalachterstand is, is maar de vraag (als kinderen immers een andere taal dan het Nederlands goed beheren, hebben ze geen taalachterstand. Dat is een goede basis om een vreemde taal als het Nederlands te leren, toch?).
    Anyway, voorschool dus. Reguliere psz zijn er nauwelijks te vinden in Den Haag; of ver weg of niet te betalen. Wij hebben gelukkig leidsters die erg pro-spelen zijn en dat hele taalonderwijs met een flinke korrel zout nemen. Ze worden niet gestraft, als een kindje moeite heeft met afscheid nemen is dat geen probleem, ze zijn altijd lief voor de kindjes en heel enthousiast. Voor mijn kindjes echt een verrijking van hun dagelijkse leventje. :) Omdat de psz in het schoolgebouw van de oudste gevestigd zit en dezelfde tijden heeft als de basisschool, ook geen gedoe met schooltijden en heen en weer rijden.

  11. HM zelf ben ik nooit op PSZ geweest :-) maar 3 van mijn 4 kinderen wel. Wel gingen ze er wat later heen rond 3 jaar, en mijn oudste dochter is er slechts 7 weken geweest, die vond er gewoon helemaal geen drol aan. Persoonlijk ben ik nog steeds niet helemaal eruit of het nu juist wel of juist niet goed voor het kind zelf is, i know..ik ben eeuwige twijfelaar :-)

  12. Oudste was heulemaal gelukkig op de PSZ, dat was iedere keer huilen als ze weer naar huis 'moest', zij vond het geweldig dat spelen met andere kinderen, jongste interesseerde 't geen moer, hij vond het prima maar thuis was ook goed.
    'k Moet er wel bij zeggen dat ik bij jongste ook vaak als vrijwilliger mee voor de groep stond, leuk werk maar 'k zag me dat geen jaren lang volhouden,
    groet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder