Reacties

Pesto — 37 reacties

  1. Ik eet het gewoon door de pasta heen. Het is een simpele maaltijd, pasta met pesto. Niet heel super interessant, maar wel lekker. En snel, vooral als de pesto uit een potje komt. Ik doe er dan vaak tuinbonen of erwtjes bij als groente. Plus een beetje geraspte kaas.

    Ik heb het 1 keer in een restaurant gegeten, pasta met pesto. Daar hadden ze echt een geweldig goed recept en een goede kok. Toen was het echt superlekker. Sindsdien heb ik het vaker besteld, en dan valt het soms tegen.

    • relatief duurder dan wat?
      Ik ben allergisch voor tomaat en dit is een smakelijk alternatief.
      Potje van de liddl kan ik denk ik 4 á 5 pizza's mee stofferen.
      Ligt er maar aan hoe dik je smeert.

    • en daar komt dan nog wel een laag groente overheen he
      en italiaanse kruiden
      en olijfolie
      de pesto is dan eigenlijk het plakmiddel ;-)

  2. Je kunt ook pesto maken in de keukenmachine! Dat heb je een iets fijnere structuur dan wanneer je het vijzelt, maar het gaat uitstekend en is dan ook 10x zo snel klaar. Voor pesto kan je alles erin doen. Origineel is inderdaad knoflook, olijfolie, basilicum en geroosterde pijnboompitten, maar daar kan je ruim op variëren. Ik doe er ook vaak wat geraspte parmezaan door. Rucola erin (of een deel rucola, deel basilicum) is ook erg lekker, ik vervang de pijnboompitten wel eens door hazelnoten, maar ook andere noten zijn erg lekker erin. Er zijn echt heel veel variaties mogelijk. Ik eet de pesto door de pasta; pasta koken, pesto en tomaatjes en geraspte kaas erbij. Eet smakelijk! Of ik gebruik het om een pastasalade op te leuken.
    En ook op een broodje: pesto, plakken tomaat, handje rucola en plakjes mozzarella.
    Zelf pesto maken is niet echt budgetvriendelijk (voor 90 cent redt je dat niet) maar je kan een deel van de dure ingrediënten vervangen door een goedkoper iets (zoals de pijnboompitten voor hazelnoten). En het scheelt ook heel veel als je ingrediënten uit je eigen tuin kunt halen. Ik zaai altijd heel veel basilicum, speciaal voor pesto, en dan is het ineens een stuk goedkoper om te maken :)En voordeel is dat als je zelf iets vervangt door een goedkoper ingrediënten, dan weet je ook zeker dat het goed is, omdat er geen troep inzit.
    Succes!

  3. Ik heb het recept van lekkerensimpel.com en gebruik gewoon een staafmixer (heb niet zoveel keukenmachines). Ook geen parmazaanse kaas maar de kaas die ik in huis heb. Op stokbrood is het lekker, maar ik doe het ook vaak door een (nu nog gekochte..) aardappelsalade.
    Ineke

  4. Ik maak pesto in de keukenmachine (weet je dat je het ook met rucola of zelfs zevenblad kunt maken?!). Wat over is, vries ik in zo'n ijsblokjesmaker in. Zo kan ik elke keer een blokje gebruiken door de pasta of in de saus!

  5. Ik vind de pijnboompitten over het algemeen te duur om het zelf te maken, dus zoek ik nog een alternatief voor de pijnboompitten of iemand moet een adres hebben waar het voordelig te koop is, ik gebruik pesto in het favoriete recept hier thuis: pesto met kip en penne, gelezen op een pak van Bertolli, nagemaakt zonder e nummers en nog lekkerder geworden

  6. Ik eet het altijd, nog nooit zelf gemaakt, want ik heb gewoonweg de producten e.d. waar je het mee moet maken nooit in huis. Ik heb altijd de pesto van AH (2 kleine potjes samen in een verpakking).
    Ik heb er gisteren nog een tosti mee op maar favoriet is het bij pasta. Tortellini (de groene versie neem ik het liefst) met een paar lepels pesto er doorheen, wat cherry tomaatjes in 4-en gesneden, pijnboompitjes en verse basilicum. Ik krijg er gelijk trek in.

  7. Ik maak soms de pesto van Listte Kreischer uit 'Ecofabulous'. Die is gemaakt met walnoten en die vind ik superlekker. Ook heel gezond qua vetten.
    Ik eet het graag bij een recept van gebakken knolselderij. Ook uit datzelfde kookboek, maar ik lust de pesto ook graag bij een cracker of rauwkost.

  8. Na verschillende uitgeprobeerd te hebben is mijn conclusie dat ik het NIET lekker vindt. Gek eigenlijk want de verschillende ingrediënten vind ik wel lekker. Ach soms is het leven simpel, dat hoef ik nooit meer te kopen.

  9. Ik eet regelmatig pesto, zelfgemaakt. Ik gebruik altijd de staafmixer omdat ik niet kan vijzelen ( artrose) Pesto smaakt bijna lekker bij alles.
    Mijn laatste probeersel was: linzen met roergebakken courgette-blokjes met pesto!
    Heerlijk !

  10. Ik maak het ook zelf met de staafmixer. Groene pesto als simpele pasta saus.
    Ik gebruik basilicum, pijnboompitten een stukje parmezaanse kaas. Ik neem maar een klein beetje olie en doe er vervolgens wat kleine tomaatjes door. Dit verhoogd de smeuïgheid en verlaagd het vetgehalte. En dan gewoon lekker door de gekookte pasta heen roeren en een salade erbij, heerlijk!

  11. Zelfs pesto maken is echt het lekkerste dat er is (en zo makkelijk).
    Wij eten het vooral door de pasta; pasta pesto. Maar ook heerlijk voor op een stokbroodje of op een boterham met kaas.

    Jummie. Als het goed is gaan we van de week weer pesto maken. Dan maken we heel veel in 1x en vriezen dat in kleine porties in. Zo kan je heel het jaar door genieten van huisgemaakte pesto.

  12. Gebruik je het echt nooit?, en het is zooo zalig hier zijn we dol op pesto, idd op een weekendbolletje met kaas en een blaadje sla/rucola/tomaat. Maar ook kun je je kip(fileetjes) er een beetje mee insmeren, heb je zalige kip(fileetjes) Of op het einde van de baktijd van je gebakken aardappeltjes( je weet wel die ronde krieltjes ofzo) een lepel erin doen kleurt prachtig rood en je hebt zalige "bistro"aardappeltjes.
    OF op een over gebleven tortilla smeren en beleggen met dunne plakjes komkommer en wat geraspte kaas, oprollen en in reepjes snijden, maakt weer een lekker snackie (voor de hongerige puberlijven die uit school komen fietsen).

    • Ik krijg helemaal trek van al die lekkere beschrijvingen! Ik begrijp nu in ieder geval dat je pesto bij heel veel dingen kunt gebruiken. En dat je het kunt gebruiken als vervanging van saus bij bijv. spaghetti.

  13. Ik hoef hier geen pesto uit een poyje te serveren. Mijn kinderen ( en ook ik) lusten dat niet. Ik maak de pesto altijd met verse produkten. Het is niet goedkoop, wel smullen. Ik doe o.a. De pesto door de salade. Een ander succesnummer hier in huis is tomaat met pesto uit de oven. Tomaat halveren, schepje pesto op de platte kant en 5 minuten in de oven ( 180 graden) als je een dun plakje van de bolle kant af snijdt, blijven ze steviger staan.

  14. Kant en klare pesto uit een potje van de supermarkt is wel heel iets anders dan zelfbereid met verse ingredienten. Vers is het echt een aanrader en haast bedwelmend lekker. Gewoon door de warme pasta, is nog supermakkelijk en snel klaar te maken ook.

  15. Oh lekker gewoon met walnoten.

    Gefruit uitje, met kaasschaaf plakjes courgette gesneden even mee fruiten en dan met flink wat verse ( zelfgemaakt dus met de walnoten) pesto en pasta.

    Een heerlijk zomer menu.

  16. Pistachenoten zijn ook heerlijk in de pesto en ook doe ik er wat pecorino-kaas in. Dat is een lekker pittig schapenkaasje die de smaak vol en rond maakt. Ik heb het vanmiddag gemaakt voor zondag. Dan gaan we met de Pizzarette kleine pizza'tjes maken. Benieuwd hoe ze mijn pesto vinden.

  17. Als je ooit zelfgemaakte pesto hebt gegeten wil je niet meer uit een potje! En je kan heel goed variëren door noten te gebruiken ipv pijnboompitten. Ook het groen kan van alles zijn. Is het geen klassieke pesto meer, maar wat geeft dat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder