Bedrijfscultuur

bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur van het bedrijf waar mijn man werkt is op het gebied van kleding heel relaxed.

Bedrijfscultuur en kleding op het werk

Mijn man reist elke dag naar zijn werk in Amsterdam, en dat doet hij in een tweedehands overhemd van mijn vader, een broek van Broekenbinkie, geitenwollen sokken en Birkenstocks. Hij ziet er netjes uit daar niet van, maar het is noch hip noch bijzonder 'gekleed'. Wij zijn daar erg blij mee, want dankzij deze bedrijfscultuur zijn we nauwelijks geld kwijt aan werkkleding.

Hoog bezoek: 'Kom in pak!'

Maar komende week komt er hoog bezoek, en mijn man heeft het dringende verzoek gekregen om aanstaande dinsdag 'in kostuum' te komen. Wanneer er belangrijke klanten langskomen, is de bedrijfscultuur wat betreft kleding even wat strenger. En dus moest er acuut een net pak komen!

200 euro voor een herenpak?!

Door de examens van de oudste kinderen, hadden we niet goed op gelet, en plotseling was het weekend en over drie dagen moesten we dat pak al hebben. Gisteren gingen we daarom naar winkelketen Duthler in Varsseveld, want die hadden opruiming. Ze hadden daar inderdaad pakken, maar die kostten nog steeds 200 euro. En dan moest je nog een overhemd en das er bij kopen. Dat is een flink bedrag voor iets wat je eenmalig draagt… Mijn man wilde het dus niet kopen, en onverrichter zake gingen we naar huis.

Goedkoop herenpak bij de C&A voor maar 75 euro!

Vanochtend slaagden we gelukkig alsnog bij de C&A. Wat een vriendelijke prijzen zeg! Ook de service was een stuk vriendelijker dan bij Duthler. We kochten een heel pak voor maar 75 euro. De broek kostte 25 euro, en het jasje 50 euro. Toen nog een overhemd en das, en in totaal waren we 101 euro kwijt. Helaas moesten er ook nog schoenen bij, maar die vonden we bij de Schoenenreus voor 20 euro.

Schermafbeelding 2013 06 08 om 11.50.45

Waarschijnlijk wordt de lage prijs deels verklaard door het materiaal. Het jasje bestaat uit: 79%polyester en 21% viscose. De broek uit: 80% polyester en 20% viscose. Het overhemd is dan wel weer 100% katoen. En aan de achterkant lijkt het een beetje alsof mijn man wil gaan vliegen, want daar staat het een beetje uit. Maar toch vind ik het verder een mooi pak om te zien!

Ik ken mijn man bijna niet weer! Ik vind het eigenlijk erg mooi staan, maar hij vindt het zelf maar niks helaas.

Met wat voor soort bedrijfscultuur heb jij of je partner te maken? En weet iemand of je kleding die je voor je werk koopt kunt aftrekken?

Vergelijkbare berichten

27 reacties

  1. Helaas kun je bedrijfskleding in dit geval niet aftrekken van de belasting. Het zit zo:
    Als je de kleding alleen voor je werk kunt dragen, zoals de kleding van een tandarts, mag je de kleding nog aftrekken van de belasting. In dit geval kan hij het pak ook voor thuissituaties dragen, bijv bij een trouwfeest of begrafenis.

  2. Mijn man gaat elke dag in pak naar zijn werk. Soms met stropdas.
    Wij hebben een pasje van de m.akro en daar kopen we af en toe pakken en stropdassen. De pakken kosten daar rond de 120 euro of nog iets minder. Kwalitatief zien ze er goed uit en ze blijven lang mooi. In onze woonplaats is een c en a, maar die pakken staan manlief niet mooi. De speciaalzaken vragen zo 800 euro of no meer voor een pak en dat doen we dus echt niet.
    Mijn man draagt in zijn vrije tijd spijkerbroeken en liefst een fleecetrui. Broeken worden hier door de mannen onderling geleend. Dus voor de vrijetijd kost zijn kleding niet veel.
    Die pakken staan mijn man mooi. Grappig genoeg was manlief vroeger niet van plan om een baan te zoeken waar hij altijd in pak moest. Hij had een hekel aan dichtgeknoopte bloesjes met stropdas. Maar goed, ambitie wil ook wat en nu vindt hij het wel prettig dragen op zijn werk.
    Spijkerbroeken en bloesjes met lange mouwen staan hem ook goed. Net zoals bij onze oudste zoon. Jongste is meer met mode bezig en is een boom van een vent. Bij hem saan strakke shirts mooier.

  3. Leuk pak! Manlief kocht laatst een mooi pak boor in een toneelstuk bij de kringloop.

    mijn functie vraagt om redelijk nette kleding. Geen mantelpakjes hoor, maar wel verzorgd. Ik koop veel twedehands en draag graag nette colbertjes, al dan niet op een nette spijkerbroek.

    1. Wat colbertjes betreft lijkt het me voor vrouwen nu ook makkelijker, omdat je er veel hebt met van jersey! Die zie ik bijvoorbeeld veel bij de Hema. Dan zie je er meteen netjes uit, en toch zit het lekker.

  4. Ik draag wat ik zelf prettig vind naar mijn werk. Dat houdt dus in dat ik geen speciale werkkleding heb, maar ik let wel op met laag uitgesneden truitjes en korte rokjes. (Verstandelijk beperkte) clienten zijn vaak niet zoveel gewend....en vind het op zo'n manier niet prettig werken.
    Bij vriendlief doen ze ook niet zo moeilijk. Werkt voor een gemeente en draagt wel altijd een lange broek, maar gewoon met t-shirt.

  5. ik hoef geen speciale kledij als thuisblijfmoeder. Man draagt meestal een corduroybroek oid (geen spijkerbroeken) met een overhemd en een trui. Zondags altijd een pak, net als voor speciale vergaderingen of bijeenkomsten. Bij begrafenissen een zwart pak en tijdens kerkdiensten (uiteraard) een toga (witte albe) met stola.

    1. Nee, een pak komt hier nooit aan :) wel werkkleding van de werkgever en ook nog veel :)

  6. Manlief draagt we rkkleding (klusbedrijf), ik wordt geacht er "representatief" uit te zien. Bij mijn vorige werkgever mocht ik geen lange brek dragen, alleen een jurk, rok of een broekrok ( bestaan die nog?)

    1. Broekrokken… ik herinner me dat mijn moeder die vroeger droeg. Die vind ik vrij afschuwelijk. Dat vind ik trouwens behoorlijk streng dat je geen broek mocht dragen. Dat zulke strenge regels nog bestaan!

  7. Mijn partner heeft ook dagelijks pakken aan naar zijn werk. Wij kopen een deel van de pakken bij de C&A. Hij heeft nu ook enkele merkpakken (in de uitverkoop gekocht, 200 euro), deze zijn kwalitatief wel beter en gaan bij ons langer mee. Per saldo doet hij meestal langer met zijn merkpakken. Er zijn ook nog wel enkele outlets die pakkenzaken in hun bestand hebben. Soms kan je daar ook goed slagen. En kijk eens in Duitsland, zeker voor de kleinere Nederlandse man, vaak meer keuze!

  8. Voor ons allebei geen kledingregels. Ben is verpleegkundige op een booreiland en draagt gewoon lekker zijn eigen dingen. Alleen gaat daar vaak, als hij buiten een klus heeft, hij doet naast zijn gewone taken nog heel veel andere dingen, een oranje overal overheen. Dat is dan wel weer verplicht, inclusief helm, alles voor de veiligheid natuurlijk. Ik werk op een wooncentrum met mensen met een verstandelijke beperking, en ook daar gewoon je eigen kleding aan... Dus geen regeltjes, heerlijk...
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

  9. Man draagt een bedrijfspolo, spijkerbroek en grote logge veiligheidsschoenen. Polo en schoenen betaalt het bedrijf en Man koopt vaak goedkope spijkerbroeken als werkbroek. Ik werkte vroeger op een groot vastgoedkantoor vol strak in pak geklede haantjes ;-) Ik moest me dus ook netjes kleden. Nu heb ik mijn eigen bedrijf aan huis en dat is heerlijk! Hoewel ik het wel leuk vind als ik soms voor een opdracht bij een klant op kantoor zit. Dan moet ik tenminste weer eens nadenken over wat ik voor mijn werkdag aantrek (want mijn kindjes maakt het nooit uit wat ik aantrek haha).

    1. Net als jij werk ik vanuit huis, dus ik heb ook niet te maken met een 'dresscode', maar ik vind het wel fijn om er netjes uit te zien. Dan werk ik ook fijner! Maar netjes is bij mij dus een jersey rok met elastische tailleband, en Uggs/Birkenstocks...

  10. ik werk niet dus mijn kleding is voornamelijk makkelijk.
    Heb wel wat nets maar de gelegenheid doet zich zelden voor om het te dragen.

    In het werk wat ik vroeger deed bestond gelukkig geen kledingcode.
    Wel kreeg ik toen ik in het onderwijs werkte wel eens opmerkingen over mijn stevige wandelschoenen.
    Dat zou geen goed voorbeeld zijn voor de kinderen ?!?!?!?
    Maar aangezien dat de enige schoenen zijn waar ik goed op kan lopen heb ik me daar verder niets van aangetrokken.

    Ik ben wel eens afgehaakt voor een vacature waar ik voor de rest van mijn leven in aubergine moest lopen

    1. Huh? Hoezo zouden stevige wandelschoenen geen goed voorbeeld zijn voor kinderen? Heel bijzonder. Het lijkt mij juist wel een goed voorbeeld, omdat kinderen dan zien dat goede schoenen belangrijk zijn.

  11. Alle pakken voor mijn man bestel ik bij H en M,70 euro,mooie pakken,mooie snit,soms hebben ze duurdere pakken afgeprijsd en dan sla ik mijn slag.

    Werkkleding kan je niet aftrekken,gelukkig maar anders zou iedereen maar raak kopen lijkt me?

    1. Ook als je werkkleding af zou mogen trekken van de belasting, dan moet je het toch eerst betalen en je krijgt er geen geld van terug of zo hoor.... Je netto winst wordt misschieneen ietsiepietsie kleiner.

      Voor een aantal beroepen, waarvoor je speciaal kleding koopt en die dan ook nog eens snel slijt vind ik het niet meer dan logisch dat het aftrekbaar is. Wat het naar mijn weten ook nog steeds is MITS er een logo van bepaald formaat van het desbetreffende bedrijf op staat (of de naam ).

  12. Mijn man draagt elke dag een pak voor zijn werk. Ik vind het mooi staan bij hem en ze komen van de C en A:)
    Ik weet ook wel dat het niet de beste kwaliteit is maar ik heb gelukkig een knappe man die er zelfs in zo'n pak goed uit ziet, hahahaha;)
    Aan de foto's te zien ziet jou man er ook pico bello uit in zijn pak!

  13. mijn vriend heeft een eigen bedrijfje en word door de aard van zijn werk meestal best wel vuil, verfvlekken e.d. en hij houd ook niet echt van nette kleding dus hij kan in principe aantrekken wat hij wil, nu is hij voor kennissen bezig met een klus waarbij hij ook moet schilderen en omdat het niet dichtbij zijn huis is ,staat hij met zijn camper op een camping , omdat het werk goed verloopt wilden zijn kennissen hem trakteren op een lekker etentje , zelf zijn ze meestal nogal netjes gekleed en hoeven niet op een paar centen te kijken ,dus namen ze hem mee naar een restaurant waar de meeste mensen die er zaten ook nogal netjes gekleed waren, omdat hij op een camping staat had hij geen echt nette kleren meegenomen,maar zijn kennissen namen hem ondanks zijn protesten over zijn kleding gewoon mee, gelukkig heeft hij veel zelfvertrouwen en voelt zich niet ongemakkelijk in dit soort situaties,maar het bedienend personeel was duidelijk niet gewend aan slechtgeklede gasten :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.