Stopt Teunie met haar blog? Nog steeds live in 2024!

teunie luijk

Het Teunie Luijk blog Eenvoudig leven gaat inmiddels al heel wat jaartjes mee!

Ondanks geruchten dat Teunie zou gaan stoppen met haar blog.

'Gaat Teunie Luijk stoppen met haar blog?' vroeg mijn man gisteren toen hij thuiskwam uit zijn werk in Amsterdam.
Ik keek hem verbaasd aan, want ik vertel weliswaar geregeld over de blogs die ik lees, maar hier had ik nog geen melding van gemaakt.
'Ja,' legde hij uit, 'mijn collega's hadden het er over!'

Teunie Luijk van Eenvoudig Leven

Waaruit maar weer eens blijkt dat haar blog Eenvoudig Leven een belangrijke functie heeft voor heel veel mensen. Want die collega's van mijn man, waren geen vrouw of moeder, maar twee mannen. Zo maar in een willekeurig bedrijf, ergens in Amsterdam. Sterker nog, Teunie haalde met haar berichtje dat ze overweegt te stoppen zelfs de krant!

Onvriendelijke feedback

Wie regelmatig op haar blog Eenvoudig Leven leest, heeft misschien wel gezien, dat iemand uit haar directe omgeving tegen haar heeft gezegd dat haar bloggen ten koste zou gaan van haar moederschap. Dit heeft Teunie dermate geraakt, dat ze een maandje stopt met bloggen om één en ander te overdenken.

Ik kan natuurlijk geen uitspraken doen over de motivatie van deze persoon, maar vindt op z'n minst dat ze heel wat te doen heeft gemaakt! En dat veel mensen zich hier door geraakt voelen. Dat kun je ook wel zien aan de meer dan 200 reacties op haar blog.

Teunie's blog maakt de wereld een stukje mooier

Persoonlijk denk ik dat ze met haar blog de wereld een stukje mooier maakt, en dagelijks veel mensen helpt. Het zou toch jammer zijn, als de uitspraken van één persoon hieraan een eind zouden maken. Ze deelt niet alleen praktische tips voor een eenvoudig leven, maar ze vertelt ook over haar dagelijkse beslommeringen. Zoals haar jarenlange vriendschap met haar vriendin Wilma.

Teuntje met Wilma

Hieronder zie je Teuntje met haar vriendin Wilma:

Maar ook noemt ze het overlijden van haar zoontje Theo, die naast zijn zusje Wilma is begraven.

Bovendien is haar blog best heel bijzonder. Teunie doet helemaal niet wat er altijd geadviseerd wordt aan bloggers. Zo kun je bijvoorbeeld geen comments meer achterlaten. En toch is haar blog een groot succes.

En wat betreft bloggen en moederschap: ik vind bloggen bij uitstek goed te combineren met het moederschap. Enerzijds levert het je een heleboel informatie en ideeën op, anderzijds levert het nieuwe energie om er weer tegenaan te gaan met de kinderen!

Ik wens haar veel sterkte en wijsheid, en hoop dat ze gewoon blijft bloggen!

Wat vind jij van de kritiek op Teunie, en haar blogpauze?

N.B. In een interview in de Trouw vertelt Teunie dat ze niet gaat stoppen: 'De sabbatical duurt echt maar een maand, belooft ze. 'Ik stop niet met bloggen, daarvoor is het veel te leuk.'

Ze heeft inmiddels zelfs een boek geschreven: Dat doen we zelf wel!

Lees ook mijn blogpost over de vraag wat een eenvoudig leven nou eigenlijk is.

Vergelijkbare berichten

20 reacties

  1. ik las het ook, op de facebooksite van de Eva!! Ben heel erg verwonderderd dat er zo'n ophef over gemaakt wordt, maar het is natuurlijk weer koren op de molen van de mensen die vinden dat moeders vooral ook moeten werken en niet alleen maar thuiszitten.. Persoonlijk begrijp ik ook niet zo goed waarom zo iemand zo'n opmerking maakt want het komt wel een beetje over alsof ze onderdanig zou moeten zijn ofzo maar je hebt helemaal gelijk dat wij er te weinig van weten om erover te oordelen.. En via de media kunnen dingen natuurlijk heel anders over komen als dat ze bedoelt zijn.. Maar goed, wat heeft iedereen zich er eigenlijk mee te bemoeien?? toch?

  2. Het is ook koren op de molen voor de achterban die vind dat ze thuis moet zitten en zich vooral niet aan de buitenwereld moet tonen, niet alleen van de mensen die vinden dat iedere vrouw moet werken buitenshuis. Iedereen heeft hier wel een mening over, maar soms zo kortzichtig en achterdochtig en verwijtend naar haar dat ik dat erg naar vind overkomen. Ik zou het erg fijn vinden als ze zou blijven bloggen, ze staat absoluut onder mijn favorieten. Ik vergelijk me niet met haar, maar ze inspireert me op sommige gebieden zeker! En daarnaast; niemand, ook niet die ander uit haar omgeving, kan voor haar bepalen wat zij moet doen. Dat is aan haarzelf en haar gezin!

  3. Iemand die haar op de vingers heeft getikt, leest dus zelf ook haar blog!! Dat mag wel? En zou het niet van het akkefietje komen, wat zich bij Teuni in huis op een zondag heeft plaats gevonden, ik bedoel het verhaal over de verstopping? Ik neem mijn petje voor haar af, dat ze daar eerlijk over durfde te schrijven.

    Ik kan mij niet altijd vinden in haar verhalen, maar iedereen is anders en dat is juist ook het leuke van het lezen van andere blogs. Maar ze schrijft leuk en ik waardeer haar als ieder ander.

    Maar zoals vele anderen hoop ik niet dat ze de 'pen' definitief neerlegt

  4. Ik heb zo'n vermoeden dat de druk voor haar te hoog wordt,althans daar zou ik me iets bij kunnen voorstellen.Wat eens als liefhebberij begon,moet dat wel blijven natuurlijk.

  5. Het zou jammer zijn als Teunie stopte. Ze is heel informatief bezig en voor veel mensen een lichtend voorbeeld. Ik verbaas me altijd over haar opgewektheid en enorme energie. Dat ze haar gezin tekort zou doen, lijkt me wel overdreven en komt misschien van iemand die het blog juist niet kent. De mening van een persoon zou hierbij niet de doorslag moeten geven. De tijd die reakties vergen, zou op een andere manier opgelost kunnen worden (pak er af en toe een en behandel dat op je blog, of zet er een reaktiestop op. Is het geen jazouzie omdat ze hiermee in de schijnwerper komt, ondanks dat ze dit niet zelf heeft gezocht?
    Haar besluit moeten we respecteren, maar ik hoop dat haar daarvoor motivatie vanuit zichzelf en haar gezin komt.

  6. Ook ik had er al even aandacht aan besteed op mijn blog. Teunie was een van de eersten die ik volgde. Ik was nogal onder de indruk van alle reacties die ze kreeg; sommigen bijna boos! Ben van mening dat ze het natuurlijk helemaal zelf moet weten. Wie weet, is 'degene die kritiek had' wel een van haar gezins- of familieleden. Wie zal het zeggen? Als die persoon zo dicht bij haar staat kan hij/ zij vast beter oordelen over de situatie dan haar lezeressen/ lezers. Misschien wel goed bedoeld omdat ze het zelf wellicht moeilijk vindt om 'nee' te zeggen.
    Het lijkt me erg druk om naast een enorm gezin, ook nog te zorgen voor een populair blog en alle bijbehorende fanmail. Heb dan ook respect voor haar en vooral voor hoe hard ze werkt.
    Toch lijkt het ook mij leuk als ze weer terug komt over een maandje, want ze heeft vaak leuke en insprirerende blogs.

    Zo. genoeg gespeculeerd. Gaan we nu weer verder met de discussie over vrouwen die betaald moeten werken/ onbetaald moeten zorgen/ moeten kiezen voor beide/ zich op z'n minst schuldig moeten voelen over die keuze?

    Groetjes
    Pauline
    thuismetkinderen.blogspot.com

  7. Nou persoonlijk zou ik het jammer vinden als Teuni stopt, maar een ieder moet gewoon doen wat dat betreft wat hij/zij fijn vind en of goed voelt....En ehm als je zoveel aandacht enzo krijgt als Teuni is er heus altijd wel iemand die daar kritiek op uit...t is aan haar om dat wel of niet serieus te nemen/wat ermee te doen.Even afstand ervan nemen en tijd om je te herbezinnen zoals Teuni nu doet lijkt me best goed..

  8. Ben via Teunie op blogs gekomen die ik nu ook regelmatig lees.Mss zou ik m'n email adres weghalen,die hebben jullie toch ook niet allemaal staan? Of lees ik niet goed.Maar wat als je niet werkt buitenshuis en je gaat bijv, vaak shoppen,dan kost dat toch meer tijd en geld als dat je lekker thuis een blog schrijft. En geloof me, ik denk als Teunie geen tijd heeft ze ook niet een blog schrijft. ZO simpel is het toch?
    Zal het zeker missen en moet jullie blogs even op gaan schrijven...
    Groet, Wilma

  9. Ik lees regelmatig de blogjes van Teunie en heb nu niet echt het idee dat ze haar moederlijke taken laat versloffen voor het bloggen. Bovendien verdient ze er volgens mij ook wat mee, dat zal ongetwijfeld ook ten goede komen aan het gezin. Maar ze moet het zelf weten, ik kan me voorstellen dat je je zo'n opmerking wel aantrekt en dat je toch goed voor jezelf wilt bepalen of er een kern van waarheid in zit, of niet.

  10. Ook ik ben een trouwe lezer van Teunie en ik hoop dat ze nog lang doorgaat na haar break en als ze besluit om te stoppen omdat ze het zelf wil dan is dat ook prima.
    Alleen als mensen die het goed met je voor hebben al zulke dingen gaan roepen dan heb je geen vijanden nodig.
    Groetjes Saar

  11. Ik denk dat alles in balans moet blijven, en zij zal dat aankomende maand denk ik overdenken... of dat zo is... Maar ik kan me voorstellen als iemand dichtbij je zoiets zegt, je toch even met een schok stil komt te staan en even van slag bent... en even pas op de plaats maakt...

  12. Al die bemoeienis van buitenaf werkt misschien alleen maar averechts. Straks gaat Teunie nog voelen dat er te veel vanuit de buitenwereld aan haar wordt getrokken. Op een bepaalde manier vervult ze een voortrekkersrol; laat haar zelf de vorm en grenzen van die rol bepalen. Ons past respect, geen verwijten.

  13. Haar man en kinderen staan achter haar, las ik in de krant. Ik vind het persoonlijk ook heel jammer, zij is een goed voorbeeld voor veel vrouwen en mannen! Ik hoop dat ze kiest voor hetgeen ze zelf wil!
    groetjes en bedankt dat je hier aandacht aan besteed!

  14. Via via kwam ik hier en ook ik wil even reageren. Ik ben van mening dat het moederschap en bloggen uitstekend samen kunnen gaan. Ik heb mijn inziens een redelijk grote blog en ben mama van twee kids, mijn kids gaan te alle tijden voor mijn blog. Wanneer zij op school zitten, aan het buiten spelen zijn, zelf een spelletje aan het spelen zijn of juist op bed liggen kan ik een logje uitwerken. Gaat totaal niet ten koste van mijn kids.

    Waar een ander misschien wel tijd steekt in een uurtje bij de manicure, kapster, sportschool of het lezen van een boek/krant besteedt ik graag mijn extra tijd aan mijn hobby...het bloggen :)

    Ik hoop dat Teunie een goede beslissing maakt voor haarzelf, bloggen geeft toch een zekere ontspanning en dat is met de drukte van een gezin ook zeker fijn en belangrijk om te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.