TLC: nieuwe vrouwenzender

tlc

De tv zender TLC staat voor The Learning Channel.

Zo begon deze tv zender in 1980 met informatieve en leerzame programma's.

Maar sindsdien is er veel veranderd!

Informatief en leerzaam zou ik de zender TLC nu zeker niet meer willen noemen. Volgens mij is het nu meer gericht op amusement. Je vindt er bijvoorbeeld veel reality shows. Ziggo omschrijft de zender heel treffend als 'dé non-fictie en lifestyle entertainment zender voor vrouwen'.

Wat is TLC?

TLC is dus een tv zender. De doelgroep is vrouwen tussen de 25 en 54 jaar. Bekende programma's zijn:

  • Say Yes to the Dress
  • Sister Wives In de herfst van 2023 komt het 18de seizoen alweer! Ik ben benieuwd, want Kody heeft nog maar 1 vrouw over!
  • Counting On
  • Extreme CouponingGeweldig programma waarbij vrouwen soms zelfs bijna geld toe krijgen bij de kassa! Je verzint het niet.
  • Breaking Amish
  • Seeking Sister Wife
  • Secret Eaters

TLC als nieuwe vrouwenzender in Nederland

In 2011 kwam TLC ook in Nederland. Ik schreef daar toen onderstaande blogpost over!

Ik vind televisie kijken eigenlijk zonde van mijn tijd, maar 's avonds als het werk gedaan is en de kinderen in bed liggen, is het wel een makkelijke manier om te ontspannen!

En er is een nieuwe 'vrouwenzender' die uitzendt vanaf 18 uur, op het kanaal van Animal Planet. Hun doelgroep is vrouwen tussen de 25 en 49 jaar, ongeacht opleiding, baan etc. Hun programmering bestaat vooral uit 'kwalitatieve non-fictie' entertainment.

Kinderfeestje ad 25.000 euro!

Afgelopen zondag besloot ik eens te kijken, en viel prompt in de organisatie van een kinderfeestje voor een zesjarige. Budget? Ruim 25.000 euro!!! Met open mond keek ik toe, terwijl de moeder een taart bestelde van 2500 euro, waaraan de bakker twee weken werk had. Vervolgens huurde de moeder een heuse koets, waarin de jarige job vervoerd werd.

'En dan vinden wij 100 euro al te veel voor een kinderfeestje,' zei ik nog tegen mijn man.

De jarige job van dit extreme feestje, het kan ook bijna niet anders, was een verwend nest, maar dat kon ik haar niet eens kwalijk nemen. Als je moeder zo met je omgaat, kan het ook bijna niet anders dan dat je denkt dat de wereld om jou draait.

Zesjarige schoonheidskoninginnetjes

Toen dat af was, viel ik in 'Toddlers and Tiara's, waarin opgedirkte peuters en kleuters op ongepaste wijze, over een podium paradeerden om geldprijzen en tiara's te winnen.

Ik vond het fascinerende televisie, maar na Toddlers en Tiara's heb ik de tv gauw uitgezet, voordat ik in de volgende serie rolde. Want al die reality-tv doet je beseffen dat je zelf ook een leven hebt!

Waar kan ik TLC kijken?

Je kunt TLC kijken via de website discoveryplus.com. Je moet je dan registreren en een abonnement nemen. De eerste zeven dagen zijn gratis, daarna betaal je 3,99 per maand.

waar kun je tlc kijken

Via de kabel

Maar TLC kan ook gewoon in het zenderpakket van je kabelabonnement zitten! Mijn man en ik hebben een abonnement bij Solcon, en daar zit TLC in het basispakket. Hieronder een overzicht van een aantal providers die de zender aanbieden:

  • Ziggo
  • KPN
  • Telfort
  • XS4ALL
  • Solcon
  • DeltaCaiway
  • TELE2: kanaal 22
  • T-Mobile thuis: kanaal 17

N.B. Controleer het wel even, want het aanbod kan veranderen.

Hoe kun je TLC terugkijken?

Je kunt TLC terugkijken als je een account hebt op Disovery. Daarnaast herhalen ze enorm veel en vaak. Dus als je de programmering in de gaten houdt, kun je op die manier ook veel programma's terugkijken. Je kunt het NIET terugkijken via tvblik.nl of uitzendinggemist.nl

Wat is TLC afkorting

Ik weet nu dat de letters staan voor the learning channel, maar een veel bekendere betekenis is tender loving care! Dat zeggen ze in het Engels als iemand wat warmte en hartelijkheid nodig heeft. Bijvoorbeeld bij liefdesverdriet of een griepje.

Kijktip: B&B Vol Liefde zomer 2023 en TLC terugkijken

Wat vind jij van TLC?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Tja als je zelf niets met kinderen hebt en ze toch wilt vermaken.
    Zo'n gevoel krijg ik tenminste vaak als ik hoor wat mensen met kinderen gaan doen.
    Ze worden zo lekker bezig gehouden, kunnen hun weer lekker verder met hun eigen leven.
    En de maatschappij mag er straks normale mensen van maken.

    groeten Herma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.