Exfoliating Socks Review + follow up na 2 weken!

exfoliating socks
Ik probeerde zogenoemde exfoliating socks.

Hieronder mijn ervaringen met deze exfoliating socks van het merk Footner.

Exfoliating socks

Ik geef het schoorvoetend toe, want het klinkt zo oncharmant, maar ik heb best last van hielkloven. En dus las ik in een woeste cocktail van verlangen en hoop, de verpakking van footner exfoliating socks, die beloofde:

'Babyzachte voeten na slechts 1 behandeling'.

Maar toen ik het prijskaartje van 19,95 las, legde ik het doosje ontzet weer terug.

Eenmaal thuis kon ik het niet laten toch even op internet te zoeken of ik ze daar niet goedkoper kon vinden, en zie daar: bij glamour-girl.nl kostten ze 'maar' 15,95 inclusief verzendkosten.

Footner Exfoliating Socks Product informatie

Dit is wat ze beloven:

'Footner Exfoliating Socks is een revolutionair product voor babyzachte voeten na slechts één behandeling. Door Footner Exfoliating Socks slechts eenmaal gedurende 60 minuten te dragen, krijgt u zachtere voeten. Footner Exfoliating Socks maken gebruik van het natuurlijke vervelproces van de huid om uw voeten te ontdoen van jarenlang opgehoopte dode huidcellen. Al na één keer toepassen laat deze dode huid los van uw voeten. Uw voeten voelen jonger en zachter aan dan ooit.

Het gebruik van Footner Exfoliating Socks resulteert in het loslaten van eelt op uw voeten en het verzachten van hielkloven. Het product verwijdert eelt en dode huidcellen van uw voeten. De dode huidlagen laten 5 tot 10 dagen na gebruik los van de voetzolen. Dit vervelproces duurt gemiddeld 1 à 2 weken, afhankelijk van de dikte van de eeltlaag. Daarna voelen uw voeten zacht, glad, verjongd en babyzacht aan.'

Dat klinkt toch fantastisch?! Maar maken ze het ook waar? Tot dusver valt het mij nogal tegen.

footner exfoliating socks
Mijn ervaring met Footner Exfoliating Socks

Een beetje zenuwachtig opende ik het doosje, en verwachtte daar een soort witte sokken te vinden. Maar de 'exfoliating socks' lijken nog het meest op twee plastic boterhamzakjes in een vorm die in de verte inderdaad wel wat van een voet weg heeft. Ze zijn gevuld met een soort doorzichtige gelmassa, die een beetje chemisch ruikt.

Volgens de instructies knipte ik ze open, langs het lijntje, en trok ze aan. Daarna zou ik ze dicht moeten plakken met behulp van het bijgeleverde plakband, maar dat lukte zeer matig. Het advies luidde om er sportsokken over te dragen, en dat heb ik gedaan om ze goed op hun plek te houden.

Vervolgens ben ik op de bank gaan zitten met een kop thee, en de wekker op 60 minuten. Na dat uur heb ik mijn voeten afgespoeld, en ging handenwrijvend zitten wachten tot mijn voeten begonnen te vervellen.

Na zeven dagen exfoliating socks: vrijwel geen effect

Het is nu zeven dagen geleden dat ik de sokken aantrok, en van vervellen is nog maar nauwelijks sprake. Ik heb nog hoop, want volgens de gebruiksaanwijzing vindt het vervellen plaats tussen 5 en 10 dagen, maar eerlijk gezegd ben ik tot dusver wel een beetje teleurgesteld door het gebrek aan effect.

Conclusie: footner exfoliating socks doen niet wat ze beloven

De sokken zelf vielen me tegen, omdat ze meer op plastic zakjes lijken dan op sokken. Maar het gebrek aan effect is de grootste teleurstelling. Ik heb beslist niet de beloofde ''babyzachte voeten'. Ik vind het echt zonde van mijn 15,95 en kan deze sokken dus beslist niet aanraden.

N.B.

Als je ze op de officiële website bestelt betaal je maar liefst 20,95 inclusief verzendkosten. Het is dus de moeite waard om even te googelen naar de laagste prijs.

Footner Exfoliating Socks: Follow up 2 weken later!

footner exfoliating socks
In mijn product review van Footner Exfoliating Socks schreef ik dat de Footner Exfoliating Socks hun belofte helemaal niet waar maakten.

Maar, hoewel mijn voeten niet babyzacht zijn geworden, zijn mijn hielkloven na drie weken toch aanzienlijk verbeterd. Ook jullie tips hebben daarbij geholpen: ik heb zo'n 'schaafding' gekocht en daarmee mijn voeten bewerkt. Dankzij dat schaafding liet de dode huid alsnog los.

En daarna had ik een stuk gladdere voeten.

Conclusie

Hoewel de resultaten in eerste instantie zwaar tegenvielen, ben ik na drie weken eigenlijk best tevreden. Zo tevreden zelfs, dat ik ze misschien nog wel een keer zou kopen. Maar dan zou ik denk ik het advies om ze langer te dragen dan het voorgeschreven uurtje toepassen, ik zou ze daarna bewaren in de diepvries zodat ik ze vaker kan gebruiken, en ik zou dus dat schaafding eerder gebruiken.

Kortom, met de Footner Exfoliating Socks worden je voeten wel degelijk zachter, je moet er alleen zelf iets meer voor doen dan de verpakking zegt.

Tip: exfoliating socks bij de Action

Bij de Action heten exfoliating socks eeltsokken en kosten ze nog geen twee euro!

Leestip

Blauwe niveau als gezichtsverzorging

Heeft iemand anders ervaring met footner exfoliating socks?
En verder: iemand tips voor middeltjes tegen hielkloven?

Vergelijkbare berichten

21 reacties

  1. hiel/voetkloven is vaak gewoon een kwestie van droogte, dus een pot vettigheid/vaseline ofzo, en elke dag voor het slapen gaan ofzo lekker dik in smeren na een week in een warm badje en dan eventueel met een puinsteentje overtollig eelt weg schuren, herhaal zo nodig.

  2. Ik zweer bij de klovenzalf van het Kruidvat. Elke dag 1 of 2 keer je voeten insmeren (je moet wel zelf je eelt de eerste keer verwijderen) en na een week heb je babyvoetjes. Daarna blijven smeren anders ben je na 3 weken weer terug bij af. Een tube kost geloof ik € 3,95 en vaak zijn ze in de aanbieding (2 halen, 1 betalen of procenten korting). Echt het proberen waard.
    Groetjes,
    Karin

  3. Net wat Sillie zegt, smeer de voeten goed in met vettigheid en gebruik voor het steviger werk een eeltrasp (lijkt op een nootmuskaatrasp, dus niet verwarren) om het eelt weg te halen. En 'k kan me voorstellen dat je 't zo schoorvoetend brengt zo'n woordspeling.
    Meid binnen de kortste keren heb jij weer poezelige voetjes.

  4. Ik zag zulke sokjes op de reclame en had al het vermoeden dat ze zo duur zijn. Ik heb ook eelt en kloven en vindt het vreselijk. Ik doe nu elke dag mijn voeten in een warme bak water met olijfolie, vervolgens de eeltrasp en als laatste insmeren met voetencreme. Vaseline doe ik niet meer, binnen no-time werden mijn voeten zwart ;)

    Groeten Isabelle

  5. Niet van de vaseline zelf maar als ik dan gedoucht heb en mijn voeten insmeer met vaseline en een stukje ga lopen ;), of als ik mijn slippers/birkenstocks aantrek.

    En ik krijg het er moeilijk weer af. Met voetencreme heb ik er geen last van, kan ik rustig met blote voeten lopen of mijn slippers aandoen.

    Groetjes Isabelle

  6. Bij de Hema koop je een geweldig goede 'droge voeten' creme!
    Voordat je daaraan begint eerst eelt wegvijlen en daarna elke dag na douchen voeten invetten.

  7. Ik zag bij de a.ction ook een hielkloven creme voor enkele euro's, met als belangrijkste werkzame bestanddeel ureum. Dus ga maar na.

    Zelf doe ik als volgt: regelmatig voetenbadje met soda en wat badolie, goed weken, afdrogen, goede vette handcreme erop (dik!), katoenen sokjes aan en die een nacht aanhouden. Beste preventie: sokken dragen. Curatief: zo'n kaasschaaf. Maar als je te diep gaat, bloed je flink en het geneest moeilijk op je hiel. Preventie is beter.

  8. Een late reactie, maar ik vind het ideaal spul! De vellen (peuter ik) vallen er af. Het duurt bij mij tussen de 4/7 dagen (heftig eelt-probleem)maar dan trek ik werkelijk ruim een halve centimeter aan voet weg. (ik laat het na wat ge-experimenteer 2 uur intrekken)
    Enne... doe de zakjes in een diepvrieszak, en leg ze in de vriezer. Zo kun je ze 2 keer gebruiken ;)

  9. Ha, ik vind footner ook fijn. Bij mij ging het ook nauwelijks vervellen totdat ik er met een puimsteentje over heen ging. De vellen vlogen er vanaf! Anders komen ze er bij mij ook niet af.

    Met groet

    Sophie

  10. Ik gebruik zomers regelmatig een widex voetsponsje. Het ziet er niet uit want het is een zwart schuursponsje met zwarte zeep wat je samen met je voeten is een bak water doet. Na een kwartiertje ga je met het sponsje over de zeep en dan ga je met dat sponsje over je hielen en eventueel onderkant voeten. En je barsten en overtollig eelt is verdwenen. En wat ik ook regelmatig doe is mijn voeten insmeren met Dr. vander Hoog handcreme. Voor mij de klovenheler, ook 's winters ideaal voorwinterhanden en kloven.

  11. Wat mij goed heeft geholpen is de Zachte Voeten creme (herstellende voetcreme) van Hansaplast.
    Het ruikt heerlijk en na een week waren mijn hielen heel zacht en glad.
    In de eerste week gebruikte ik de creme 2x per dag, nu om de paar dagen een keer per dag.
    groeten, Rosa

  12. Vaak klinkt het te mooi om waar te zijn, en dat is het dan in praktijk ook. Dagelijks of wekelijks je voeten goed insmeren en regelmatig overtollig eelt verwijderen scheelt al een hoop. Veel mensen hebben er de tijd/zin niet voor en daar maken zulke bedrijven dan ook handig gebruik van!

  13. Ik heb footner 'n week geleden geprobeerd. Heb 't 70 minuten laten zitten en daarna begon 't wachten. Er gebeurde niks, dus ik vreesde ook al voor mijn 19,95, maar afgelopen maanden hingen de vellen er opeens aan. Nu kan ik dus al 3 dagen m'n voeten zo ongeveer afpellen. De echte harde eeltplekken willen nog niet zo hard, maar het ruwe van de rest van de voet begint al aardig zacht te worden. Ondanks de hoge prijs zie ik er vooralsnog wel nut van in. De pedicure krijgt het namelijk ook niet echt zacht. Die vijlt er alleen maar vanaf, maar de oorzaak wordt niet aangepakt en ik heb 't idee dat dat met dit goedje wel gebeurt.

  14. Ik heb het toen ook gehaald. Het ligt nog in de kast. Maar na jaren heb ik nu ook hielkloven. En er te lang mee doorgelopen want 't begint pijn te doen. Bij mij begon het toen ik begon te hardlopen. Ik vind 'widex voet make-up'wel het werk doen normaal gesproken. Toevallig had ik die nu even niet meer gebruikt maar normaal doe ik dat eens in de 10 dagen ofzo. En het werkt echt goed. Nu ga ik dat eerst weer halen en dan vanavond eerst voetenbadje met die widex en overtollig eelt eraf halen. En dan wil ik vanavond ook die footner gebruiken. Want die hielkloof is niet direct weg neem ik aan. Bedankt voor de tips hier! Ik zal 't dus ook wat langer dan een uur laten zitten. En hoop op resultaat want ik hoor hier toch ook weer 'n paar positieve reacties. Ik laat het jullie weten wat ik ervan vond. Vind het ook erg duur trouwens. (Maar wat iemand hier zei over de pedicure is ook waar; veel beter dan wat ik zelf doe, werd het niet en 't kost toch wat).

  15. Wil hier als pedicure toch even op reageren, omdat ik pas een klant had die dit goedje (sokjes) ook gebruikt had. Ik had er nog nooit van gehoord en ik vond dat haar voeten er niet goed uitzagen, inderdaad allemaal vellen eraan... nou dat wil je toch niet? Toen ik vroeg of ze naar de ingrediënten gekeken had die er in zouden zitten vertelde ze me dat er salicylzuur in zat. Daar moet je heel voorzichtig mee zijn. @ Anonymous: ga je wel naar een gediplomeerd pedicure die lid is van ProVoet dan? Vele pedicures doen of ze pedicure zijn maar zijn niet aangesloten bij de organisatie. Een goede voetverzorger lukt het om al je eelt weg te halen, en dat het terugkomt.. tja dat is net zo als met haar of nagels. Je knipt of snijdt en van binnenuit groeit het aan, dat is nou eenmaal door de natuur zo geregeld. Een behandeling bij een pedicure kost doorgaans zo rond de 25 euro, en dan zijn je twee voeten helemaal tip-top, dus dan is niet alleen het eelt weggehaald maar is de rest ook onder handen genomen. Met goede tips en adviezen voor wat je thuis kan doen kun je er dan weer een tijdje tegenaan.

  16. Ik heb footner een jaar geleden voor het eerst gebruikt en bij mij werkte het fantastisch! Na een week kwamen er inderdaad vellen af. Het duurde een weekje of twee tot alles er af was en na nog een weekje herstellen waren mijn voeten heel zacht. Nu heb ik het 2 dagen geleden weer gebruikt en de vellen beginnen zich al te vormen, waarschijnlijk omdat mijn eeltlaag dit keer niet zo dik was (wat betekent dat vorige keer echt wel alles er af was!). Ik koop het product voor 15 euro en ik vind het echt zijn geld waard, zeker omdat ik het maar 1 keer per jaar moet gebruiken. Het salicylzuur dat erin zit dient om de hoornlaag te verweken (daarom duurt het een paar dagen) zodat deze loskomt en alle eelt meeneemt. Omdat deze laag de rest van de huid beschermt moet die wel opnieuw gevormd worden. De huid moet daarom dus eerst even herstellen, maar dit is een heel normaal proces en niet gevaarlijk voor de huid. Ik zeg nu niet dat je meteen moet geloven wat er op de verpakking staat, maar ik zou ook niet zomaar de pedicure geloven (ook zij heeft haar belangen!). Ik hoop ook niet dat ze denkt dat eelt 'van binnenuit groeit' want dat klopt toch niet echt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.