Reacties

We gaan tóch verhuizen naar het platteland! — 28 reacties

  1. Proficiat met het goede nieuws.
    Wij hebben tussen 2005 en 2006 anderhalf jaar met 2 huizen gezeten. Een drama en peperduur. Onze les was in elk geval niet te hoog gaan zitten met je prijs. Achteraf is ons huis gekocht door mensen die het een jaar eerder te duur vonden!
    En wat makelaars betreft moet je geluk hebben. Wij zijn 2x geswitcht in die periode. De derde had het binnen 3 weken verkocht.
    Succes.

  2. Wat een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd voor jullie.

    Begreep van de vier makelaars die we het afgelopen half jaar hebben gesproken dat er niets zinnigs te zeggen is over de markt. Ben je lekker mee.

    Hopelijk ben je je eigen huis snel kwijt, dat is wel heel lekker!

  3. Maak je huis schoon, leeg van 'troepjes', loop na wat op het oog slecht is (voer dus kleine of grotere reparaties uit, geef de boel een verfje - niet zo dat een stukje eruit ziet dat men vraagt 'he, moest daar iets gefixed worden', repareer waar je al een paar jaar tegenaan hikt). Vraag desnoods een ander er met een buitenstaanders-bril doorheen te lopen - jullie zien je huis inmiddels heel anders.
    Zorg voor goede nette foto's waarop eea ruimtelijk oogt; de foto's zullen moeten uitnodigen tot een bezoek. Maak een positieve maar tegelijk ook realistische beschrijving van je huis, en van de ligging.

    En verder, kan ik alleen maar blij voor jullie zijn. Wat ontzettend gaaf dat het toch nog (redelijk simpel) doorgaat. En dat de pauze je vertelt heeft dat je er echt achter staat.

  4. Geweldig! Gefeliciteerd! Tja, wij hebben gekozen om wel te werken met een makelaar. Vnl. omdat diegene kennis van zaken heeft die wij niet hebben. Maar goed, dat kost wel wat. (en in Frankrijk heel wat meer dan in NL)

  5. Leuk!Fijn om te lezen dat het door kan gaan. En inderdaad, zo'n pauze is weleens goed om je te realiseren wat je nu eigenlijk echt wil.
    Ik ben wel benieuwd naar hoe het verder gaat!?
    Ik ga over onze situatie ook nog een keer een blogje schrijven.
    Wens je veel succes met alles wat er bij deze toekomstige verhuizing komt kijken!
    En ik zou gewoon voor de makelaar kiezen.

  6. Wat heerlijk dat het toch doorgaat. Gefeliciteerd!

    Succes met de verkoop van jullie huis.
    Je kunt eerst proberen om het zelf te verkopen. Lukt het niet, kun je alsnog een makelaar inschakelen.

    Liefs Frederique

  7. Gefeliciteerd!! Wat ontzettend leuk zeg! Voor wat betreft je huis zelf verkopen; je kunt het altijd proberen, maar ik zou wel op tijd beginnen, want je wilt niet met dubbele lasten komen te zitten. Wij hebben destijds wel bewust voor een makelaar gekozen, omdat we tijdens onze zoektocht merkten dat we het niet echt prettig vonden als de eigenaars aanwezig waren. Dat voelde toch een beetje alsof je niet alles kon zeggen. Je hoort alleen steeds meer dat het gebeurt (en geld uitspaart), dus je kunt het altijd proberen.

    (En met makelaars is het ook niet altijd alles, wij hebben 1 huis sowieso niet gekocht vanwege de nare makelaar en hebben ons eerste huis verkocht met een makelaar die we nooit meer in zouden schakelen)

  8. Proficiat ! Sannah heeft alvast veel goede raad ... en verder - wij hebben ons huis ook zélf verkocht (via de website van i.m.m.o.w.e.b - binnen één week ;-) - dus het is zeker wel mogelijk, maar ook heel vermoeiend - veel succesxxx

  9. Heerlijk dat de notaris een oplossing zag. Gefeliciteerd, maar nu komt de rest....... Wij hebben twee woningen verkocht met behulp van de makelaar en deze staat weer via een makelaar te koop. Ons motto; als je zelf verkoopt moet je ieder binnen laten om te kijken, een makelaar houdt nieuwsgierigen buiten je deur. En ook de mensen die voor jou woning toch geen hypotheek kunnen krijgen maar aan anderen precies willen kunnen vertellen hoe jou huis er van binnen uitziet. De extra kosten voor die vakman betaal ik graag.
    Hartelijke groet en tot laters
    Gerrie

  10. Aargh, Gerrie daar had ik nog niet aan gedacht! Dat klinkt wel erg vervelend, mensen die alleen maar nieuwsgierig zijn...

    Toch heb ik het idee, dat we het altijd kunnen proberen zonder makelaar. Mocht het tegenvallen, dan is er nog niets verloren.

    Behalve misschien onze privacy...

  11. Goede raad van Sanne. Dit is een goed moment om grondig op te ruimen zodat je niet met rommel aankomt in je volgende huis. Makelaar nemen? Ik zou het maar doen, want zo eenvoudig gaat verkopen momenteel niet.
    ensen die alleen maar nieuwsgierig zijn heb je niet nodig. En wat de prijs betreft: als er binnen korte tijd meerdere kopers lijken te zijn dan is dat omdat je te weinig vraagt. Bijt er helemaal niemand dan is het omdat je te veel hebt gevraagd. Staan er nog meer soortgelijke huizen te koop? Pas je prijs daarbij aan. Eerste indrukken zijn belangrijk: aantrekkelijke voortuin en voordeur die goed in de verf zit , bel die werkt en geen rommel in de hall als het kan. Reken ermee dat dit alles tijd en moeite gaan kosten.

  12. Dank voor de goede tips. Deze verhuizing lijkt mij inderdaad een prima gelegenheid mij te ontdoen van rommel en overbodige spullen!

    En we hebben nog een hele weg te gaan: inderdaad moeten we ons huis grondig opruimen, zodat het er aantrekkelijk uit ziet. Er kan een heleboel kinderspeelgoed weg!

  13. Zelf verkopen, vooral als je geen haast hebt. Wij kochten heel impulsief een nieuw huis, voordat we een reis gingen maken. We zijn nogal impulsief, maar moesten nog wel ons oude appartement verkopen. Uiteindelijk vonden we het eigenlijk net zo gemakkelijk om die te verhuren. Dus.. ervaring met het kopen van een woning heb ik, verkopen niet :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder