Reacties

Kinderen als fondswervers voor school — 10 reacties

  1. ik heb een hekel aan geleur aan de deur .. maar aan de andere kant vind ik het wel goed dat kids zelf ook wat verdienen en weten waarvoor. Maar dit zou ik ook niet leuk vinden. Bij ons gaan de kinderen van groep 5 e 6 volgende week hun zelfgemaakte kerstkaarten zelf rondbezorgen bij buurtbewonders van de school..

    kunnen ze geen rommelmarkt oid organiseren op school?

    onze school heeft subsidie gekregen om de school te moderniseren en zo hebben wij sinds kort ook digiborden..

  2. Wij hoefden dit als kind niet zo vaak te doen, dat zal wel komen doordat onze school (zag ik later) zo'n beetje de rijkste basisschool van NL was ;-) In ieder geval IS het emotionele chantage en handig uitgekiend. Want de prijzen slaan natuurlijk nergens op (als het nu nog eens voor arme kindertjes was oid..) en inderdaad, hoe kun je 'nee' zeggen tegen je kind?

    En de school maar lachen, want ze laten die kaarten voor een paar centen drukken, de kinderen doen het werk en de ouders/grootouders betalen wel. Ze hadden er ook een potje voor aan kunnen leggen... Of gewone schoolborden houden, daar wordt de kwaliteit van de lessen echt niet minder van.

  3. Bij ons op school ook zo'n kerstkaarten actie. Ook zelf gemaakt en professioneel laten drukken. Kosten... 5 euro voor 4 kaarten. En als je 5 setjes verkocht kreeg je als kind een grappig plantje waar de haren van groeien. Ik heb er zo'n hekel aan! Mijn kind mag er niet mee bij de buren etc gaan leuren. Alleen wij en opa en oma hebben een setje gekocht. Kind heeft dus geen plantje wat hij jammer vindt. Als compensatie heb ik hem een euro voor in zijn spaarpot gegeven. En het ergste vond ik nog dat de juf zei tegen de kinderen "verkoop er maar veel want dan kunnen jullie op schoolreisje en krijgen jullie een ijsje" Ik heb mijn zoontje gelijk verteld dat wij elk jaar geld aan school betalen waar ook het schoolreisje van wordt betaald en hij gewoon een ijsje krijgt. Het zou verboden moeten worden zulkje acties ;)

    Groetjes Isabelle

  4. De digiborden moet het schoolbestuur gewoon uit de lumpsum (overheidsbekostiging) betalen. En dat kan ook best, alleen is het natuurlijk altijd een opportunity om in de Kerstmaand te gaan leuren om extra geld. Gewoon retour school, wat je niet verkoopt.
    Ik heb tegenwoordig een sticker op de deur dat verkopers niet welkom zijn.
    Ik dacht na 17 jaar ervaring met het onderwijs nu eindelijk van dit soort geleur (schoenendoosactie, kinderpostzegels, sponsorloop, 'vrijwillige'ouderbijdrage etc.) verlost te zijn, komt er gisteren een standaard mail van de school. Wij boffen want we 'mogen' het schooltoneel sponsoren. Kleine bijdragen zijn ook welkom, maar 50 euro is toch min of meer een richtbedrag.Er staan nog taalfouten in de brief ook.
    Ik gooi dat soort dingen tegenwoordig meteen weg, laten ze eerst maar eens behoorlijk les gaan geven.

    Groet,
    Hsm

  5. ik begrijp heus dat er weleens ergens wat extra geld nodig/wenselijk is voor het een of ander, maar die digiborden worden volgens mij van bepaalde subsidies betaald.
    en je bent immers vrij om er niet aan mee te doen?
    en je weet waar het geld naar toe gaat/ wat het preciese doel is
    Ik zie het probleem geloof ik niet zo.

  6. Ik hou er niet van, in mijn ogen komt dit neer op schooien. Ik zou liever zien dat ze vragen om een bijdrage dan op deze manier kinderen spullen te laten verkopen. Het voelt inderdaad als emotionele chantage want wie weigert nou zoiets van kinderen...

  7. Wat een onzin, die digiborden hebben ze echt niet nodig om goed onderwijs te geven. Dat verkopen van die kerstkaarten zou bij mij ook weerstand opleveren. Ik denk niet dat de school van mijn kids dit snel zal doen, ze doen al niet eens mee met de kinderpostzegel-verkoop. Wel houden ze twee keer per jaar een kledingbeurs voor nieuwe boeken voor de bieb, maar daar kun je als ouder zelf ook nog wat aan verdienen.

  8. Op de school van onze kinderen werd er altijd een sponsorloop gehouden. Je kon een bedrag inleggen of per rondje betalen.

    De hele familie werd ingeschakeld en wij betaalden per rondje.

    Oudst zoon was supertrots dat hij zoveel rondjes had gelopen. De familie was minder blij, want wij konden echt onze portemonnee trekken.

    Sinds die betaalden wij een vast bedrag

    Liefs Frederique

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder