Lidl zonnebrand Consumentenbond Beste Koop in 2021 + update 2023!

Zonnebrandmiddel Lidl

Lidl zonnebrand is volgens de Consumentenbond de Beste Koop in 2021.

In 2020 was dat nog het zonnebrandmiddel van de Action dat door de Consumentenbond tot Beste Koop werd uitgeroepen.

Dit jaar is de zonnebrand van de Lidl volgens De Consumentenbond net iets beter met een 7,1. Het zonnebrandmiddel van de Action, Zenova, haalde dit jaar een 6,9.

N.B. Het gaat hierbij om de zonnebrandmiddelen met factor 30.

Lidl zonnebrand: Beste uit de zonnebrandtest Consumentenbond in 2021

Let op: de Beste Koop, in dit geval de Lidl zonnebrand, is niet het meest effectieve zonnebrandmiddel. De Beste Koop is het product waarbij je de meeste waar voor je geld krijgt. Wil je het best mogelijke zonnebrandmiddel?

Bij De Consumentenbond kwamen de volgende zonnebrandmiddelen als Beste uit de Test met een cijfer van 7,2.

  • Trekpleister Sun Milk SPF30, €7,70 voor 200ml
  • Kruidvat Solait Sunmilk SPF30, €5 voor 200ml
  • Suncover Dr Jetske Ultee SPF30, €16 voor 250ml

Lidl zonnebrand Cien Consumentenbond 2023: goede zonnebrand

Twee jaar later is de Lidl zonnebrand niet meer de beste, maar slecht is het ook niet. Sterker nog, op de site van de Consumentenbond krijgt het een 7,6. Dat is dus hoger dan in 2021 en amper lager dan de Zenova van de Action die een 7,8 kreeg.

lidl zonnebrand

Conclusie zonnebrandcreme Lidl

De Lidl zonnebrand kost 4,50 en dan heb je een goed middel. Maar de Lidl spray zonnebrand spray krijgt een klein zesje. Die zou ik dus liever niet kopen.

Let op: in 2023 wordt Zenova zonnebrand van de Action als beste getest door de Consumentenbond.

Omdat zonnebrand zijn effectiviteit verliest, koop ik tegenwoordig het liefst mini zonnebrand flesjes!

Welk zonnebrandmiddel gebruik jij?

Bron: test zonnebrand Consumentenbond 2021

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Eigenwijs als altijd gebruik ik nooit zonnebrandspul. Maar ik kan me permitteren om vroeg in het seizoen geleidelijk m'n huid aan de zon te laten wennen en ga rond het middaguur nooit zonnen.
    Ik geloof in moedertje natuur die tijdig m'n pigment een beetje update als ik het de tijd kan geven.
    Snap wel dat wanneer je een flinke fietstocht gaat maken er wel iets moet gebeuren al kan een mouwtje dan ook. Soms doet zonnebrandolie meer kwaad dan goed, er werden wel eens spullen getest die kankerverwekend bleken te zijn.

  2. Het scheelt een tiende maar niet in de prijs, maar leuk dat de Lidl het weer wint. Ik gebruik factor 50 voor baby's van de Duitse Aldi. Ik geloof overigens meer in uit de zon blijven zodra je stil gaat zitten merk je wel dat de straling te hoog is.

  3. Poeh. Ik heb geen idee. Iets voor kinderen. Vanwege de factor 50 en omdat-ie in de aanbieding was. Ik koop overigens altijd een mini-verpakking. Ik ga zo weinig in de zon dat ik een grote fles nooit op krijg en het schijnt dat-ie na een jaar eigenlijk niet goed meer is.

    1. Mini verpakkingen vind ik ook fijn. Ook vanwege het verhaal dat zonnebrandmiddel haar effectiviteit verliest in de loop der tijd. Dan is zo'n mini tenminste op tijd op.

  4. Ik gebruik momenteel factor 50 van Lidl als ik me thuis insmeer. In mijn rugzak (als ik wandelen) zit een tube factor 30 van De Tuinen. En ik heb een klein spuitbusje Sport zonnespray van Lidl in mijn gewone tas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.