Reacties

Kerstverlichting gevaarlijk? Dingen om op te letten! — 37 reacties

  1. Geen idee, maar altijd test ik het van tevoren als ik het ophang. doet alles het wel, en sowieso heb ik nog nooit in het buitenland lampjes gekocht, dan ben ik toch wel al jaren van de intratuin bijv. en de tip die ik kreeg lang geleden toen ik ging samen wonen van mijn eigen moeder was. Koop nieuwe dingen NA de kerst, dan moet alles weg en gaat alles in de aanbieding eventueel. Natuurlijk kun je dan ook misgrijpen in het nu omdat velen dat doen in het nu. Maar toch, je vind altijd wel iets, wat ook goed is om dan volgend jaar te gebruiken.

    X

  2. Ja die van mij is veilig. Ik let erop met alles wat elektrisch is. Ben huiverig voor slechte kwaliteit wat dat betreft. Met goede reden lees ik nu dus.

  3. Nou voordat een snoer van kerstverlichting is verouderd, praat je over een heel lange tijd.
    Als je gewoon degelijk goedgekeurde LED kerstverlichting koopt, loop je al minder risico dan direct uit China zonder EU goedkeuring.|
    Overbelasting in een snoer van de kerstverlichting, ook met de ouderwetse gloeilampjes is niet mogelijk als deze aan de norm voldoet.
    Wat wel gevaarlijk is dat men binnenverlichting buiten gaat gebruiken en dan alle verlengsnoeren maar aan elkaar knoopt. Hans

  4. ha Nicole,

    goed, dat je het even op een rijtje hebt gezet.
    Een fik moeten we niet hebben. No way!
    Hier geen kerstboom, maar wel gewoon een paar kaarsjes voor de gezelligheid.
    Ik houd nogal van licht, dus...

    Dagdag!
    groetjes van Marlou

  5. Brrrr...je moet er toch niet aan denken dat de hele boel in de fik vliegt. Dit was trouwens één van mijn grootste ergernissen op mijn werk. Dat ik naar huis wilde (meestal als laatste) en dan de school moest gaan controleren of overal de kerstverlichting uit was. Mensen vergaten dat nogal eens. Niet mijn verantwoordelijkheid, zou je kunnen denken, maar ja, zou ik dat ook nog denken als dankzij die kerstverlichting de volgende dag de school weg zou zijn? Ik vond het toch altijd te eng om het heel de nacht te laten branden. Thuis doe ik niet aan kerstverlichting, dus geen zorgen;).

  6. De kerstverlichting die ik heb zijn al eeuwen oud en zijn kaarsjes met knijpers er aan. En alleen heeft men er eens een andere stekker er aan gezet die veiliger was. En nog nooit er wat mee gehad. en als we weg gaan gaat alles uit en bij het slapen gaan gaan ook alle stekkers in huis uit het stopcontact.

    Wens je mooie dagen en voorspoedig nieuwjaar gelijk hierbij want er zijn nu andere planningen te doen voor mij om het wat gezellig te maken voor ons hier samen. De sneeuw zal wel niet komen al kunnen we er wel over dromen dus je ontvangt een sneeuwpop hier beneden van mij.
    ° _██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
    ˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\ *. ˛*.。˛* ˛. *。
    *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
    ¯˜"*°•♥•°*"˜¯`´¯˜"*°•♥•°*"˜¯` ´¯˜"*°´¯˜"*°•♥•°*"˜¯•

  7. Gelukkig hebben we tegenwoordig een aardlek schakelaar. Bij kortsluiting, springt ie uit. Dan is brandgevaarlijk nog mogelijk als de lampjes gloeiend heet worden, vaak zie je dan schroei/zwarte plekken, dan wordt t echt tijd voor nieuwe. Gaat helemaal veilig komen.

  8. Ali maakt ook producten met CE, maar dan met een spatie ertussen om Europa de bedonderen. Niks op alie kopen want je verzekering betaald niet uit.
    Op bol zie ik dat zo'm doosje 34.99 is en dat geeft maar weer aan dat dat partnerlinkje wat je erbij zet zorgt dat teveel betaald daar.
    Ik vind veel kerstverlichting die nu verkocht wordt lelijk omdat het ledlicht is. Heeft een voordeel dat het niet te warm wordt. Maar een nadeel dat de kabels naar goedkoop plastic kunnen stinken.

    Misschien moet je deze even delen om je woorden kracht bij te zetten: https://youtu.be/t_eHBqVYa8A

  9. twee/drie jaar geleden drie nieuwe series gekocht bij intratuin. Waren niet bepaald goedkoop maar aangezien ik met de vorige lampjes ook zo'n twintig jaar gedaan heb leek het me een goede koop :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder